Як і скільки варити курячі лапки?

Курячі лапки при правильно приготуванні можуть стати справжнім делікатесом, який буде не тільки дуже смачним, але і корисним (в них міститься багато корисних жирів, вітамінів і мікроелементів необхідних для нашої шкіри, волосся і суглобів). У цій статті спробуємо детальніше розібратися, скільки часу і як правильно варити курячі лапки в каструлі (для подальшого їх запікання, приготування холодцю та інших страв).

Скільки варити курячі лапки до готовності?

Час варіння курячих лапок залежить від того, з якою метою їх варять (якщо далі їх будуть гасити або запікати, то варять менше, якщо варять на холодець, то час приготування збільшується), а також на час варіння впливає те, з яких курочок лапки – молодих чи старих. Розглянемо детальніше, скільки часу варити курячі лапки в каструлі:

  • Для бульйону або подальшого приготування (наприклад, запікання) курячі лапки відварюють у середньому 40-45 хвилин до готовності;
  • Для приготування холодцю курячі лапки варять не менше 2х годин після закипання води в каструлі.

Дізнавшись, скільки хвилин треба варити курячі лапки, розглянемо далі, як їх правильно підготувати до варіння, а також розглянемо сам процес їх варіння в каструлі.

Як чистити курячі лапки перед приготуванням?

Перед приготуванням курячі лапи обов’язково потрібно добре промити і почистити. Дана процедура виконується в такій послідовності:

  1. Якщо лапки були заморожені, попередньо розморожуємо їх при кімнатній температурі.
  2. Ретельно промиваємо курячі лапки в холодній воді.
  3. За допомогою ножа або ножиць акуратно зрізаємо все нігтики на кожній лапці (за першу фалангу пальців).
  4. Щоб зняти жорстку шкірку з лапок, їх потрібно попередньо замочити в холодній воді на 1,5-2 години (у багатьох супермаркетах курячі лапки можуть продаватися вже почищені від твердої шкірки, тому даний етап можна пропустити).

Після того, як курячі лапки почищені, їх можна сміливо продовжувати готувати далі (варити, смажити, тушкувати).

Як варити курячі лапки в каструлі?

  • Інгредієнти: курячі лапки – 0,5 кг, вода – 2 л, сіль – 1-1,5 ч. л., спеції – за смаком (1-2 лаврових листки, 3-4 чорних перцю горошком).
  • Загальний час приготування: 45 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 40 хвилин.
  • Калорійність: 215 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: м’ясне блюдо. Кількість порцій: 2.

У прикладі нижче розглянемо, як відварити курячі лапки перед запіканням в духовці, при цьому така ж послідовність варіння лапок для приготування курячого бульйону і при варінні холодцю (відрізняється тільки час варіння). Варити курячі лапки в каструлі потрібно в такій послідовності:

  1. Заливаємо в каструлю холодну воду виходячи з пропорції: 2 літри води на 0,5 кг курячих лапок і на великому вогні доводимо воду до кипіння.
  2. У закипілу воду кладемо почищені і помиті курячі лапки і не збавляючи вогонь чекаємо, поки вода закипить повторно.
  3. Після того, як вода закипіла, зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), знімаємо ложкою пінку на поверхні води і варимо курячі лапки в середньому 40 хвилин до готовності.
  4. Наприкінці варіння, відставляємо каструлю з вогню, додаємо сіль за смаком, лавровий лист і перець горошком і даємо лапок настоятися в бульйоні 10-15 хвилин. От і все! Далі курячі лапки можна гасити або запікати з соусом або овочами.

На замітку: щоб зварити холодець, курячі лапки використовують з курячим м’ясом, при цьому за рахунок лапок холодець добре застигає (на 3 літри води при варінні досить використовувати 0,5 кг курячих лапок і варити їх не менше 2х годин, після чого їх можна викинути, а у холодець залишити тільки м’ясо).

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки варити курячі лапки по часу, Ви зможете приготувати вдома безліч страв з них, які будуть дуже смачними і корисними. Свої відгуки, як правильно зварити курячі лапки в домашніх умовах, залишаємо у коментарях до статті і ділимося її в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 215 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь