Тісто для пиріжків без дріжджів — це універсальна та проста у виконанні кулінарна ідея для вашого домашнього меню. На такому тісті можна приготувати пиріжки з різними начинками: солодкими і солоними. Пригощання вийдуть апетитними та рум’яними.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Вода ½ ст.
- Рослинна олія ½ ст.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 2 ч.л.
- На порції 750 гр.
Кроки
- Кип’ятимо воду і вливаємо її в глибоку миску. Для тіста використовуватимемо гарячу воду.
- Додаємо у воду рослинну олію та сіль. Перемішуємо.
- Просіюємо борошно з розпушувачем через дрібне металеве сито. Необхідно наситити інгредієнт киснем.
- Висипаємо суху суміш у воду, розмішану з рослинною олією.
- Починаємо замішувати тісто. Вимішуємо руками, поки не отримаємо однорідну щільну грудку.
- Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.
Тісто для пиріжків без дріжджів готове. Використовуйте в подальших кулінарних цілях.