Нерідко страви з курки доповнюють різними соусами, і сирний соус на основі вершків відмінно підходить для цієї мети. Рекомендується використовувати під час приготування соусу суміш італійських трав, що додає аромату і свіжості ніжному соусу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 200 мл.
- Сир плавлений 180 гр.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Суміш італійських трав ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сир твердий 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- У сотейник вливають не дуже жирні вершки і викладають порцію плавленого сиру, суміш повільно нагрівають.
- Вершки з сиром збивають віночком і тримають на вогні, щоб вона отримала однорідність, а сирні шматочки розчинилися.
- Коли суміш закипить, в неї додається приправа — італійські трави, потім потрібно спробувати на смак і додати сіль з перцем, якщо це потрібно.
- Після закипання в соус кладуть натертий в стружку сир і добре масу збивають.
- Соус готується на середньому вогні ще близько 3 хвилин, поки він не придбає однорідність, а після подають до страв з курячого м’яса.