Швидкий і простий сирний соус для картоплі

сирний соус для картоплі

Вершково-сирний соус, приготований з додаванням білого вина, мускатного горіха і часнику, – відмінна добавка до всіляких видів картоплі — картоплі-пай або фрі, нагетсів з коренеплодів або до пюре. Готується він нескладно і неймовірно смачний.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
25 хвДрук
  • Масло рубають кубиками і розтоплюють в сотейнику.
  • Потроху додають в розігріте масло борошно і ретельно вимішують масу.
  • Поступово заливають в сотейник молоко і продовжують добре мішати, щоб компоненти суміші з’єдналися.
  • У соус кладуть спеції, солять і варять при повільному нагріванні близько 10 хвилин. Після дістають з соусу лист лавра і бутончік гвоздики.
  • У соус всипають тонку стружку сиру і готують ще кілька хвилин, щоб шматочки сиру повністю розчинилися.
  • Далі в соус додають вино і дуже дрібно нарубані зубки часнику, готують ще 3 хвилини, а після дають трохи охолонути, і коли він почне густіти, подають до страв з картоплі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь