Цей рецепт маринування білих грибів можна сміливо назвати найпростішим із існуючих. Мало хто знає, що приготувати білі гриби можна досить швидко, не витрачаючи на це кілька днів. Вам буде потрібно лише кілька годин на те, щоб приготувати універсальну закуску до будь-якого столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Вода 3 ст.
- Приправа (на вибір) за смаком
- Сіль велика 30 гр.
На порцію
Калорії: 2 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.8 г
Кроки
- Рецепт маринованих білих грибів швидкого приготування простий у приготуванні! Візьміть свіжі білі гриби та переберіть їх. Очистіть від усього зайвого та промийте у великій кількості води.
- Далі наріжте білі гриби на невеликі шматочки та замочіть у холодній воді буквально на півгодини.
- У каструлі закип’ятіть воду і покладіть в неї гриби. Прокип’ятіть гриби близько півгодини, злийте воду і знову поставте відварюватися в чистій воді протягом півтори години.
- Далі потрібно приготувати маринад. Для цього в одному літрі води розведіть сіль та цукор, доведіть до кипіння і додайте спеції до смаку. Прокип’ятіть маринад близько п’яти хвилин і влийте оцет.
- Гриби розподіліть по стерильним банкам, залийте маринадом і закатайте. Дозвольте грибам повністю охолонути близько доби в «шубі» догори дном і приберіть їх на зберігання в прохолодне темне місце.