Салат з курячою печінкою та цибулею

Салат з печінкою та цибулею – дуже ситний. Зелений горошок у складі, не лише додає поживності, а й візуально розбавляє колір страви веселою зеленню. Такий салат здатний замінити обід чи вечерю, а це зручно, якщо немає часу на готування.

Як приготувати салат з печінкою та цибулею

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 130 ккал
Білки: 9.5 г
Жири: 8.3 г
Вуглеводи: 4.1 г
Кроки
25 хвДрук
  • Курячу печінку добре промиваємо в холодній воді, зрізаємо плівки та судини. На сковорідці розігріваємо олію (половину зазначеної норми) і обсмажуємо в ній печінку з усіх боків до повної готовності. Наприкінці смаження посипаємо трохи сіллю. Печінку знімаємо зі сковороди і кладемо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Даємо печінці повністю охолонути і нарізаємо її невеликими шматочками. Для того, щоб зменшити калорійність готового салату, можна не обсмажувати, а відварювати печінку в підсоленій воді.
  • Яйця відварюємо круто протягом 10-12 хвилин. Повністю остудити яйця в холодній воді, очищати від шкаралупи і нарізати невеликими кубиками.
  • Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півколами. На плиті розігріваємо сковорідку з рослинною олією, що залишилася, і викладаємо нарізану цибулю. На середній температурі пасеруємо цибулю до прозорості та легкого зарум’янювання. Виймаємо готову цибулю в окремий посуд і даємо їй повністю охолонути.
  • Пір’я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
  • У салатницю кладемо шматочки печінки, кубики варених яєць, пасеровану цибулю, що охолола, нарізане пір’я зеленої цибулі і зелений горошок.
  • Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком та перемішуємо всі інгредієнти. Оскільки печінка і цибуля обсмажувалися на олії і просочилися нею, жодної окремої заправки не потрібно.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь