Березовий сік з шипшиною – це не тільки смачно, але корисно та красиво. Напій збагачується вітамінами і набуває красивого червоного кольору. Приготування такої консервації розтягнеться на добу, тому що шипшину потрібно добре настоювати перед закочуванням. Але результат того вартий і повинен вам сподобається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 18 л.
- Цукор-пісок 6 ст.
- Шипшина 300 гр.
- Лимонна кислота 3 ч. л.
На порцію
Калорії: 207 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 51.3 г
Кроки
- Готувати березовий сік із шипшиною просто! Шипшину ретельно миємо в теплій воді, випадкове сміття видаляємо. У каструлю проціджуємо три-чотири літри березового соку і опускаємо в нього промиту шипшину. Ставимо каструлю на плиту та доводимо вміст до кипіння. Варимо на маленькому вогні п’ять хвилин і забираємо з плити. Закриваємо каструлю кришкою, обгортаємо теплою ковдрою і залишаємо на десять-п’ятнадцять годин.
- Після закінчення зазначеного часу проціджуємо настій шипшини через складену в кілька шарів марлю.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким звичним вам способом. Так само робимо і з кришками. Розливаємо по банкам настій шипшини, намагаючись розділити його обсяг рівними частинами по всій тарі. Всипаємо в банки цукровий пісок та лимонну кислоту.
- Березовий сік, що залишився, проціджуємо через марлю в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо сік до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо. У банки до настою шипшини доливаємо гарячий сік березовий через чисту марлю, доповнюючи тару до верху.
- Закручуємо заповнені банки стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо тару вгору дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Банки, що вже застигли, з соком прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачного!