Приготувати кижуч в духовці по одному з простих рецептів з покроковими фото можна так, щоб вона була дуже смачною і соковитою.
Кижуч в духовці з овочами
Приготуємо рибу кижуч в духовці по простому рецептом з овочами, щоб була соковитою і смачною.
Інгредієнти:
- філе кижуча – 1,5 кг;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 3 шт.;
- селера – 2 черешка;
- соус соєвий – 3 ст. л.;
- лимон – ½ шт;
- сіль за смаком;
- перець, спеції.
Приготування:
- Підготовлене філе кижуча нарізаємо великими шматками, складаємо в підходящу ємність, посипаємо перцем і спеціями для риби.
- Наливаємо до риби суміш соєвого соусу і соку половини лимона, все грунтовно розтираємо і відправляємо в холодильник на годину-дві.
- До потрібного моменту розігріваємо духовку до 200 °С, готуємо овочі. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо кільцями або четвертинками кілець.
- Викладаємо підготовлені овочі в одну ємність, додавши невеликі гуртки селери, солимо, перчимо, все перемішуємо.
- Викладаємо шматки промаринованного кижуча в ємність для запікання. Зверху на рибу розкладаємо овочеву суміш і відправляємо в духовку на 20 хвилин, укривши фольгою.
- За 5-10 хвилин до закінчення приготування фольгу прибираємо, забезпечивши рибі можливість підрум’янитися.
Кижуч, запечена в горщиках з картоплею
Приготувати кижуч в духовці можна дуже смачно, щоб була соковитою і ароматною, якщо скористатися одним з кращих простих рецептів з картоплею в глиняних горщиках.
Інгредієнти:
- кижуч – 500 г;
- картопля – 9 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сметана – 300 г;
- масло рослинне – 1 ст. л.;
- сіль, перець, спеції для риби.
Приготування:
- Рибу готуємо у відповідності з тим, в якому вигляді її придбали. Якщо кижуч цілий, то очищаємо за всіма правилами і готуємо філе. Після нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо, посипаємо спеціями.
- Моркву нарізаємо тонкими півкільцями або соломкою, цибулю також за бажанням, півкільцями або невеликими шматочками. Обсмажуємо підготовлені овочі на рослинній олії до золотистого кольору, посоливши і поперчив.
- Очищену картоплю нарізаємо кубиками, змішуємо з підготовленою рибою.
- Рибу з картоплею розкладаємо по приготованим глиняним горщикам. Зверху викладаємо обсмажені овочі, поділивши все на кількість горщиків з рибою і картоплею.
- У кожен горщик кладемо сметану, закриваємо кришкою і встановлюємо в духовку при 220 °С на 40-50 хвилин (перевіряємо по готовності картоплі).
Щоб скоротити час приготування, картоплю попередньо можна відварити в мундирі до напівготовності.
Стейки риби кижуч в духовці з сиром
Щоб кижуч, приготований в духовці, був соковитим і дуже смачним, скористаємося одним з кращих простих рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- стейки кижуча – 4 шт.;
- морква – 2 шт.;
- сир твердий – 200 г;
- паприка – щіпка;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- сметана – 1 ст.;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Рибні стейки з двох сторін натираємо сумішшю солі, перцю і паприки, залишаємо трохи промаринуватися при кімнатній температурі.
- Очищену моркву натираємо на тертці, також чинимо і з сиром.
- Шматок пергаменту достатнього розміру змащуємо олією, викладаємо невелику кількість моркви.
- На подушку з моркви кладемо стейк кижуча, посипаємо тертим сиром.
- З пергаменту скручуємо човник, поливаємо рибу сметаною, змішаною з подрібненим кропом.
- Запікаємо 25 хвилин при 180 °С, подаємо до столу в гарячому вигляді.
Кижуч, запечений цілком
Запекти кижуча в духовці, щоб був соковитим і дуже смачним, можна і цілком по простому рецептом.
Інгредієнти:
- кижуч – 2 тушки;
- лимон – 1 шт.;
- помідори – 1 шт.;
- сир твердий – 100 г;
- майонез за смаком;
- сіль, перець.
Приготування:
- Рибу нарізаємо порційними шматками (або просто робимо глибокі надрізи). Перекладаємо шматки кижуча у вихідному положенні на змащений маслом деко. При бажанні можна залишити і голову, видаливши зябра.
- Лимон і помідор нарізаємо тонкими кружальцями, укладаємо їх по черзі. Вставляємо між шматками риби.
- Все солимо, перчимо, посипаємо спеціями або приправою для риби.
- Змащуємо рибу майонезом, рясно посипаємо сиром і запікаємо в духовці при максимальній температурі 15-20 хвилин.
Кижуч у вершковому соусі з овочами
Приготувати кижуча в духовці, щоб риба вийшла соковитою і ніжною, можна за рецептом з вершками у фользі.
Інгредієнти:
- філе кижуча (або іншої червоної риби) – 600 г;
- вершки жирні – 500 мл;
- сир 150 г;
- морква;
- цибуля;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Підготовлене філе риби нарізаємо великими шматками, солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і викладаємо у форму для запікання.
- Моркву і цибулю нарізаємо, як зазвичай для обсмажування, готуємо на рослинній олії до золотистого кольору.
- Овочеву обжарку викладаємо зверху на шматки риби, посипаємо сіллю і перцем (можна використовувати пряні трави).
- Зверху шматки кижуча посипаємо сиром і наливаємо вершки.
- Відправивши форму з рибою у вершках в духовку, запікаємо 25 хвилин при 220 °С.
- Подаємо до столу з нарізкою з овочів.
Кижуч, запечений в духовці у фользі
Дуже смачно приготувати рибу кижуч, щоб вона була соковитою і ніжною, можна в духовці у фользі по одному з кращих рецептів.
Інгредієнти:
- стейки риби кижуч – 6 шт.;
- лимон – ½ шт;
- олія оливкова;
- сіль, перець.
Приготування:
- Рецепт особливо порадує тих, хто бажає насолодитися смаком риби з мінімальною кількістю інгредієнтів у страві.
- Промиті і обсушені стейки з двох сторін солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією і поливаємо лимонним соком. Можна змішати лимонний сік з маслом, сіллю і спеціями і потім змастити рибу сумішшю, використовуючи силіконовий пензлик.
- Укладаємо стеки риби кижуч на шматки фольги, формуємо з них човники і відправляємо в духовку, розігріту до 220 °С 25 хвилин.
Подаємо запечений кижуч з листям салату і скибочками лимона, прикрасивши гілочками кропу.
Кижуч в сметані з прованськими травами
Щоб риба кижуч, запечена в духовці, вийшла соковитою і ніжною, скористаємося одним з кращих простих рецептів та приготуємо її в сметані.
Інгредієнти:
- кижуч – 600 г;
- сметана – 150 г;
- цибуля – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- олія для змащування;
- сіль за смаком;
- прованські сухі пряні трави.
Приготування:
- Рибу нарізаємо на стейки, солимо з двох сторін і викладаємо у змащену маслом форму для запікання або на деко.
- Посипаємо стейки кижуча пряними травами і півкільця цибулі.
- Поливаємо рибу сметаною і посипаємо натертим сиром, відправляємо в духовку, укривши форму фольгою.
- Запікаємо рибу кижуч в сметані при 200-220 °С протягом півгодини.
Кижуч під горіховою шубкою
Приготувати кижуча в духовці, щоб був соковитим і смачним, можна за оригінальним рецептом з горіхами.
Інгредієнти:
- стейки кижуча – 2 шт.;
- масло рослинне – 1 ст. л.;
- горіхи волоські – 3 ст. л;
- перець чорний мелений, сіль за смаком;
- насіння кропу – ½ ч. л.
Приготування:
- Рибні стейки солимо, перчимо з двох сторін, залишаємо при кімнатній температурі маринуватися на півгодини.
- За цей час прогріваємо духовку і готуємо волоські горіхи і насіння кропу, подрібнивши те і інше окремо. Змішуємо підготовлені горіхи і кріп, додаємо трохи олії.
- У змащену форму для запікання викладаємо стейки кижуча, на кожен – горіхово-кропову суміш, відправляємо в духовку.
- Запікаємо рибу в горіховій шубці в духовці при 200 °С протягом 25 хвилин.
- Подаємо гарячу рибу до столу з будь-яким гарніром або свіжими овочами.
Приготувати кижуча дуже смачно зможе будь-яка починаюча господиня, адже ця риба сама по собі дуже смачна, у неї соковите і ніжне м’ясо.