Готуємо рибу кижуч в духовці, щоб була соковита

Приготувати кижуч в духовці по одному з простих рецептів з покроковими фото можна так, щоб вона була дуже смачною і соковитою.

Кижуч в духовці з овочами

Приготуємо рибу кижуч в духовці по простому рецептом з овочами, щоб була соковитою і смачною.

Інгредієнти:

  • філе кижуча – 1,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • селера – 2 черешка;
  • соус соєвий – 3 ст. л.;
  • лимон – ½ шт;
  • сіль за смаком;
  • перець, спеції.

Приготування:

  • Підготовлене філе кижуча нарізаємо великими шматками, складаємо в підходящу ємність, посипаємо перцем і спеціями для риби.
  • Наливаємо до риби суміш соєвого соусу і соку половини лимона, все грунтовно розтираємо і відправляємо в холодильник на годину-дві.

  • До потрібного моменту розігріваємо духовку до 200 °С, готуємо овочі. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо кільцями або четвертинками кілець.

  • Викладаємо підготовлені овочі в одну ємність, додавши невеликі гуртки селери, солимо, перчимо, все перемішуємо.

  • Викладаємо шматки промаринованного кижуча в ємність для запікання. Зверху на рибу розкладаємо овочеву суміш і відправляємо в духовку на 20 хвилин, укривши фольгою.
  • За 5-10 хвилин до закінчення приготування фольгу прибираємо, забезпечивши рибі можливість підрум’янитися.

Кижуч, запечена в горщиках з картоплею

Приготувати кижуч в духовці можна дуже смачно, щоб була соковитою і ароматною, якщо скористатися одним з кращих простих рецептів з картоплею в глиняних горщиках.

Інгредієнти:

  • кижуч – 500 г;
  • картопля – 9 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сметана – 300 г;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції для риби.

Приготування:

  • Рибу готуємо у відповідності з тим, в якому вигляді її придбали. Якщо кижуч цілий, то очищаємо за всіма правилами і готуємо філе. Після нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо, посипаємо спеціями.

  • Моркву нарізаємо тонкими півкільцями або соломкою, цибулю також за бажанням, півкільцями або невеликими шматочками. Обсмажуємо підготовлені овочі на рослинній олії до золотистого кольору, посоливши і поперчив.

  • Очищену картоплю нарізаємо кубиками, змішуємо з підготовленою рибою.
  • Рибу з картоплею розкладаємо по приготованим глиняним горщикам. Зверху викладаємо обсмажені овочі, поділивши все на кількість горщиків з рибою і картоплею.

  • У кожен горщик кладемо сметану, закриваємо кришкою і встановлюємо в духовку при 220 °С на 40-50 хвилин (перевіряємо по готовності картоплі).

Щоб скоротити час приготування, картоплю попередньо можна відварити в мундирі до напівготовності.

Стейки риби кижуч в духовці з сиром

Щоб кижуч, приготований в духовці, був соковитим і дуже смачним, скористаємося одним з кращих простих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • стейки кижуча – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • сир твердий – 200 г;
  • паприка – щіпка;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • сметана – 1 ст.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Рибні стейки з двох сторін натираємо сумішшю солі, перцю і паприки, залишаємо трохи промаринуватися при кімнатній температурі.

  • Очищену моркву натираємо на тертці, також чинимо і з сиром.
  • Шматок пергаменту достатнього розміру змащуємо олією, викладаємо невелику кількість моркви.

  • На подушку з моркви кладемо стейк кижуча, посипаємо тертим сиром.
  • З пергаменту скручуємо човник, поливаємо рибу сметаною, змішаною з подрібненим кропом.
  • Запікаємо 25 хвилин при 180 °С, подаємо до столу в гарячому вигляді.

Кижуч, запечений цілком

Запекти кижуча в духовці, щоб був соковитим і дуже смачним, можна і цілком по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • кижуч – 2 тушки;
  • лимон – 1 шт.;
  • помідори – 1 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • майонез за смаком;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Рибу нарізаємо порційними шматками (або просто робимо глибокі надрізи). Перекладаємо шматки кижуча у вихідному положенні на змащений маслом деко. При бажанні можна залишити і голову, видаливши зябра.
  2. Лимон і помідор нарізаємо тонкими кружальцями, укладаємо їх по черзі. Вставляємо між шматками риби.
  3. Все солимо, перчимо, посипаємо спеціями або приправою для риби.
  4. Змащуємо рибу майонезом, рясно посипаємо сиром і запікаємо в духовці при максимальній температурі 15-20 хвилин.

Кижуч у вершковому соусі з овочами

Приготувати кижуча в духовці, щоб риба вийшла соковитою і ніжною, можна за рецептом з вершками у фользі.

Інгредієнти:

  • філе кижуча (або іншої червоної риби) – 600 г;
  • вершки жирні – 500 мл;
  • сир 150 г;
  • морква;
  • цибуля;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Підготовлене філе риби нарізаємо великими шматками, солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і викладаємо у форму для запікання.

  • Моркву і цибулю нарізаємо, як зазвичай для обсмажування, готуємо на рослинній олії до золотистого кольору.

  • Овочеву обжарку викладаємо зверху на шматки риби, посипаємо сіллю і перцем (можна використовувати пряні трави).

  • Зверху шматки кижуча посипаємо сиром і наливаємо вершки.

  • Відправивши форму з рибою у вершках в духовку, запікаємо 25 хвилин при 220 °С.
  • Подаємо до столу з нарізкою з овочів.

Кижуч, запечений в духовці у фользі

Дуже смачно приготувати рибу кижуч, щоб вона була соковитою і ніжною, можна в духовці у фользі по одному з кращих рецептів.

Інгредієнти:

  • стейки риби кижуч – 6 шт.;
  • лимон – ½ шт;
  • олія оливкова;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Рецепт особливо порадує тих, хто бажає насолодитися смаком риби з мінімальною кількістю інгредієнтів у страві.
  • Промиті і обсушені стейки з двох сторін солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією і поливаємо лимонним соком. Можна змішати лимонний сік з маслом, сіллю і спеціями і потім змастити рибу сумішшю, використовуючи силіконовий пензлик.

  • Укладаємо стеки риби кижуч на шматки фольги, формуємо з них човники і відправляємо в духовку, розігріту до 220 °С 25 хвилин.

Подаємо запечений кижуч з листям салату і скибочками лимона, прикрасивши гілочками кропу.

Кижуч в сметані з прованськими травами

Щоб риба кижуч, запечена в духовці, вийшла соковитою і ніжною, скористаємося одним з кращих простих рецептів та приготуємо її в сметані.

Інгредієнти:

  • кижуч – 600 г;
  • сметана – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • олія для змащування;
  • сіль за смаком;
  • прованські сухі пряні трави.

Приготування:

  • Рибу нарізаємо на стейки, солимо з двох сторін і викладаємо у змащену маслом форму для запікання або на деко.
  • Посипаємо стейки кижуча пряними травами і півкільця цибулі.

  • Поливаємо рибу сметаною і посипаємо натертим сиром, відправляємо в духовку, укривши форму фольгою.

  • Запікаємо рибу кижуч в сметані при 200-220 °С протягом півгодини.

Кижуч під горіховою шубкою

Приготувати кижуча в духовці, щоб був соковитим і смачним, можна за оригінальним рецептом з горіхами.

Інгредієнти:

  • стейки кижуча – 2 шт.;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • горіхи волоські – 3 ст. л;
  • перець чорний мелений, сіль за смаком;
  • насіння кропу – ½ ч. л.

Приготування:

  1. Рибні стейки солимо, перчимо з двох сторін, залишаємо при кімнатній температурі маринуватися на півгодини.
  2. За цей час прогріваємо духовку і готуємо волоські горіхи і насіння кропу, подрібнивши те і інше окремо. Змішуємо підготовлені горіхи і кріп, додаємо трохи олії.
  3. У змащену форму для запікання викладаємо стейки кижуча, на кожен – горіхово-кропову суміш, відправляємо в духовку.
  4. Запікаємо рибу в горіховій шубці в духовці при 200 °С протягом 25 хвилин.
  5. Подаємо гарячу рибу до столу з будь-яким гарніром або свіжими овочами.

Приготувати кижуча дуже смачно зможе будь-яка починаюча господиня, адже ця риба сама по собі дуже смачна, у неї соковите і ніжне м’ясо.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь