Домашня сиров’ялена ковбаса з грудинки

У магазині найвищий цінник у сиров’яленої ковбаси. Вона вважається делікатесною, тому що м’ясо доходить до готовності без термообробки. Іспанські кулінари майстерно поєднують спеції, максимально розкриваючи смак продукту. Щоб спробувати їх творіння, потрібно трохи розщедритися. Але моя домашня сиров’ялена ковбаса не гірше.

Справжня Іспанська сиров’ялена ковбаса

Роблю її зі свинячої грудинки. Важливо вибирати шматок, в якому м’ясо буде чергуватися з жировими прожилками. На відміну від звичайних копчених ковбас, які можна приготувати за кілька годин, цю доведеться доводити до готовності близько місяця. На прилавках магазинів вам навряд чи вдасться знайти готовий м’ясний продукт без консервантів. Так що очікування – мала ціна за можливість насолодитися пряним смаком справжньої іспанської ковбаси.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
40 хвДрук
  • Помийте і обсушіть грудинку, видаліть кістки і сухожилля, акуратно зріжте шкірку, щоб не пошкодити шар жиру. Обріжте краї, щоб надати шматочку прямокутної форми.
  • Посипте грудинку сіллю, цукром, перцем і мускатним горіхом. Подрібніть свіжу зелень (майоран і чебрець) і часник. Додайте до м’яса і ретельно втирайте спеції в м’якоть.
  • Зверніть м’ясо в рулет, замотайте в пакет і приберіть в холодильник на тиждень. Потім перевірте грудинку на твердість. Якщо вона все ще м’яка, поверніть назад на 1-2 дні.
  • Знову скрутіть шматок в щільний рулет, щоб зовнішній жировий шар був всередині. Зафіксуйте сувій ниткою. Замотайте рулет в щільну харчову плівку, видавіть повітря і зав’яжіть краї.
  • Помістіть заготовку в сітку для м’яса і підвісьте в прохолодному в міру вологому місці на 2-3 тижні. Ідеальними вважаються умови: 12-14 градусів тепла і 60-70 відсотків вологості.

За цей час ковбаса втратить приблизно 25-30% своєї ваги. Щоб було простіше зняти плівку, замочіть м’ясний виріб у воді на 1 хвилину. Нарізати рулет потрібно дуже тонко, тому що в’ялене м’ясо досить тверде, але податливе. Обсмажте шматочки на сковороді і доповніть будь-який гарнір, наприклад, спагетті карбонара.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь