Готуємо запіканку з сиру з манкою в духовці

запіканка з сиру з манкою

Як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці так, щоб вона сподобалася і дорослим, і дітям? Допоможуть прості і докладні рецепти, представлені далі.

Простий рецепт сирної запіканки з родзинками

Багато господинь хочуть дізнатися, як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці смачно і без особливих проблем. Готове блюдо вийде приємним по структурі і дуже ніжним, так що спробувати його хоч раз безперечно варто.

Інгредієнти:

  • сир (від 9 % жирності) – 500 грам;
  • цукор – 80 грам;
  • манка – 4 столові ложки;
  • родзинки – 100 грам;
  • яйце куряче – 4 штуки;
  • ванілін – щіпка.

Приготування:

  • Розбити у відповідну за розмірами миску яйця і всипати цукор. Збивати кілька хвилин, щоб суміш збільшилася в обсягах.

  • Додати до маси манку і ванілін. Знову трохи збити.
  • Викласти в миску сир, попередньо пропустивши його через сито. Знову обробити продукт міксером, прибираючи грудочки. Повинна вийти більш-менш однорідна маса.

  • Ізюм вимити, підсушити серветкою. Кинути в заготовку для запіканки і перемішати, щоб родзинки рівномірно розподілився.

  • Вистелити дно невеликий жароміцної форми пергаментом, бортики змастити вершковим маслом. Заповнити форму підготовленою масою і відправити в духовку, попередньо прогрів до 180 градусів. Випікати протягом 50 хвилин.

  • Готовність перевірити зубочисткою. Почекати остигання десерту, після чого порізати його порційними шматочками і подати на стіл.

Сирна запіканка з манкою і сметаною

Це ще один рецепт для тих, хто не знає, як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці. Він з додаванням сметани. Готову страву можна прикрасити ягодами і м’ятою.

Для запіканки:

  • сир – 1 кілограм;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • манка – 6 столових ложок;
  • яйце куряче – 3 штуки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль – 1 щіпка;
  • сода – 1 грам;
  • вершкове масло – 1 чайна ложка;
  • оцет – 1 столова ложка.

Для прикраси:

  • цукрова пудра – за смаком;
  • полуниця – 1 жменя;
  • малина – 1 жменя;
  • м’ята – 2 гілочки.

Приготування:

  • Сир пропустити крізь дрібне сито. Ще можна прокрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою.

  • Яйця розбити в підходящий посуд і ретельно змішати з цукром. Додати соду, погашену оцтом.

  • Змішати сир з усіма іншими інгредієнтами і викласти в яєчну суміш. Все ретельно змішати до однорідності.

  • Промазати маслом форму для випікання і залити сирне тісто. Вирівняти. Прикрити фольгою і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів. Готувати протягом 40 хвилин.

  • Фольгу зняти і повернути запіканку в духовку ще на 15 хвилин.
  • Після дістати, дати трохи охолонути, присипати цукровою пудрою. Красиво викласти ягоди і м’яту.

Рецепт приготування запіканки з розпушувачем

Тим, у кого немає часу на готування, а чого-небудь незвичайного хочеться, допоможе цей рецепт. Так як з нього приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці можна швидко і без проблем.

Інгредієнти:

  • сир – 500 грам;
  • манка – 3 столові ложки;
  • розпушувач – 15 грам;
  • родзинки – 30 грам;
  • яйце куряче – 3 штуки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • ванільний цукор – 1 чайна ложка.

Приготування:

  • Яйця розділити на білки і жовтки. Перші збити з додаванням невеликої кількості солі до стійкої піни.

  • Інші продукти змішати в окремій ємності. Обережно додати підготовлені білки. Почекати хвилин 15 до розбухання маси.

  • Отриманий продукт укласти у форму, змащену вершковим маслом. Готувати при температурі 180 градусів близько 45 хвилин.

Запіканка, як з дитячого саду

У дитячому саду завжди готували дуже незвичайну запіканку з сиру з манкою. Як приготувати її в духовці так, щоб вона нагадала той смак з дитинства?

Інгредієнти:

  • сир – 500 грам;
  • вершкове масло – 80 грам;
  • яйце куряче – 3 штуки;
  • манна крупа – 100 грам;
  • молоко – ½ склянки;
  • крохмаль – 2 столові ложки;
  • розпушувач – ½ чайної ложки;
  • цукор – 200 грам;
  • родзинки – 100 грам.

Приготування:

  • Молоко нагріти і вилити у відповідну посудину. Засипати манку і все ретельно вимішати. Почекати хвилин 40, щоб крупа розбухла.

  • Ізюм при необхідності замочити, після чого дати рідини стекти.

  • У миску вилити курячі яйця, ввести ванільний і звичайний цукор. Усе ретельно обробити міксером.

  • Покласти в отриману масу нарізане масло. Знову гарненько збити продукт.

  • Ввести сир і крохмаль, додати розпушувач. Ще раз збити.

  • Додати в заготовку манку, молоко, обробити міксером до формування однорідної суміші.
  • Покласти в продукт родзинки і добре вимішати, щоб він рівномірно розподілився.

  • Змастити форму для випікання і присипати манкою. Вистелити фольгою.

  • Наповнити форму сирною сумішшю. Випікати протягом півгодини при температурі 180 градусів. Повинна з’явитися скоринка.
  • Розріжте запіканку на порційні шматочки і подати на стіл.

Ніжна і пухка сирна запіканка

Як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці так, щоб вона вийшла ніжною і пишною? Досить скористатися цим рецептом. Вийде ідеальний сніданок для всієї родини.

Інгредієнти:

  • сир м’який незернистий – 600 грам;
  • сметана – 200 грам;
  • манна крупа – 8 столових ложок;
  • родзинки – 100 грам;
  • яйце куряче – 4 штуки;
  • цукор – 70 грам;
  • ванільний цукор – 10 грам;
  • сіль – 1 щіпка;
  • розпушувач – 10 грам;
  • вершкове масло – для змазування форми.

Приготування:

  • Манку відправити в миску і змішати зі сметаною. Почекати близько 15 хвилин, щоб крупа розбухла.

  • Родзинки промити і залити окропом хвилин на 10. Потім злити Воду, ягоди висушити за допомогою паперових рушників.
  • Яйця збити з додаванням солі і двох видів цукру. Маса повинна стати світлою і пишною.

  • Сир обробити блендером разом з манкою і сметаною. Внести розпушувач і знову, використовуючи блендер, довести до однорідності.

  • В три підходи додати збиті яйця і добре змішати масу.

  • В останню чергу додати родзинки і вимісити так, щоб він розподілився в тесті.

  • Сирне тісто відправити у форму для випікання, вистелену пергаментом.

Відправити запіканку в духовку, прогріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Почекати охолодження, нарізати шматочками і подати на стіл.

Сирна запіканка з бананом

Бананова запіканка – неймовірно цікаве і приємне на смак блюдо, яке сподобається всім домочадцям. Можна для кислинки додати яблуко, а можна готувати тільки з бананом.

Інгредієнти:

  • сир – 500 грам;
  • яйце куряче – 2 штуки;
  • манка – 6 столових ложок;
  • цукор – 6 столових ложок;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • банан – 1 штука;
  • яблуко – 1 штука;
  • сметана – 2 столові ложки.

Приготування:

  • Відправити в блендер сир, цукор, крупу і курячі яйця. Все дуже ретельно змішати.

  • Очистити фрукти, порізати шматочками. Добре збити блендером.

  • Підготувати форму для випікання, добре змастивши її. Викласти всередину сирну масу і розподілити її як можна більш рівномірно.
  • Відправити в духовку, прогріту до 180 градусів. Готувати десерт 20 хвилин.

  • Змастити запіканку сметаною і відправити в духовку знову. Залишити ще на 20 хвилин.

  • Готову страву остудити і подати на стіл зі сметаною.

Сирна запіканка «Зебра»

Сирна запіканка «Зебра» – смачна і ароматна, її можна легко приготувати в духовці. У розрізі вона виглядає красиво і незвично.

Інгредієнти:

  • сир – 500 грам;
  • молоко – 200 мл;
  • яйце куряче – 2 штуки;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • крупа манна – 4 столові ложки;
  • какао – 2 столові ложки.

Приготування:

  • Сир пропустити крізь металеве сито.
  • Збити яйця за допомогою віночка, змішати з сиром.

  • Додати в отриману масу цукор, влити молоко. Знову змішати до однорідності.
  • Додати манну крупу і замішати міксером або блендером.

  • Поділити сирне тісто на дві половини. В одну з них внести какао. Змішати і дати постояти хвилин 20. Якщо тісто вийшло дуже густим, додати трохи молока і перемішати.

  • У форму для випікання залити пару столових ложок шоколадної маси, а потім аналогічну кількість білкової маси. Продовжувати викладати по черзі, поки тісто не закінчиться.

  • Випікати бісквіт в духовці, прогрітій до 180 градусів. На приготування знадобиться близько 30 хвилин.

Сирна запіканка з яблуками

Запіканка з яблуками – справжнє джерело вітамінів. Вона проста В приготуванні, а готовий результат сподобається всій родині. Яблука можна брати будь-якого сорту, щоб експериментувати зі смаком.

Інгредієнти:

  • сир – 400 грам;
  • яблука – 400 грам;
  • яйце куряче – 2 штуки;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • манна крупа – 5 столових ложок;
  • панірувальні сухарі – 3 столові ложки;
  • вершкове масло – 20 грам;
  • сметана – 50 грам.

Приготування:

  1. У підходящій посуді змішати сир і цукор, вбити курячі яйця. Опрацювати масу блендером до однорідного стану.
  2. Яблука почистити і подрібнити за допомогою терки.
  3. До сиру покласти вказану кількість манної крупи і терті фрукти. Все добре змішати і прибрати на 20 хвилин, щоб тісто розбухло.
  4. Змастити форму для випічки вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями.
  5. Відправити у форму сирну масу з яблуками і вирівняти. Поставити в прогріту до 180-200 градусів духовку.
  6. Через півгодини дістати запіканку і змастити сметаною. Повернути в духовку на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу вимкнути духовку і почекати, поки запіканка охолоне.

Знаючи, як приготувати запіканку з сиру з манкою в духовці, будь-яка господарка зможе порадувати своїх домочадців смачним блюдом. У приготуванні десерт немає нічого складного, тому впорається навіть початківець кулінар.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь