Канапе на Новий рік 2021

На Новий рік 2021 приготуйте самі смачні і красиві канапе з різноманітним поєднанням улюблених продуктів з кращим простим рецептами з покроковими фото.

Канапе з сиром

Особливою популярністю за святковим столом завжди користуються закуски з сиром у вигляді канапе, дуже смачні і зручні у вживанні.

Інгредієнти:

  • помідори черрі;
  • сир моцарела міні;
  • сир філадельфія;
  • базилік сухий;
  • базилік свіжий;
  • олія оливкова;
  • хліб для тостів.

Приготування:

  • Скибочки хліба для тостів готуємо, зрізуючи краю і нарізаючи на чотири однакових квадрата. Викладаємо хлібні заготовки на деко, злегка змащуємо оливковою олією і запікаємо при 200 °С 5-7 хвилин.

  • Остиглі хлібні заготовки змащуємо сиром філадельфія, відставляємо в сторону.
  • На шпажку нанизуємо по одній помідора черрі, кульку моцарелли, обваленний в сухому базиліці.

  • На змащений сиром хліб кладемо по 2 листочка базиліка і протикаємо шпажкою з нанизаними інгредієнтами.

Розкладаємо яскраві, смачні і прості канапе на тарілці для подачі.

З сиром і виноградом

Інгредієнти:

  • виноград;
  • сир твердий;
  • інжировий джем;
  • хліб для тостів.

Приготування:

  1. Запашні в духовці хлібні заготовки змащуємо інжировим джемом.
  2. Розкладаємо хліб на ту ж тарілку, що і перший варіант канапе.
  3. Сир нарізаємо дуже тонкими прямокутними пластинами (краще купувати сир тонкої нарізки).
  4. На шпажку нанизуємо по одній виноградині і скибочці сиру, згорнутого подвійною хвилею.

Вставляємо шпажки з продуктами в хлібні заготовки з джемом, розкладені на тарілці для подання разом з іншими канапе.

Канапе з салатними кульками з крабових паличок

По простому рецептом з покроковими фото можна приготувати дуже смачні канапки на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 200 г;
  • сир -160 г;
  • печериці консервовані цілі невеликого розміру – 1 банка;
  • оливки різнокольорові – ½ б.;
  • яйця – 4 шт.;
  • огірки свіжі невеликого діаметру – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • зелень.

Приготування:

  • Крабові палички, сир, яйця натираємо на крупній тертці, викладаємо в загальну ємність. Додавши в заготовку для канапе майонез, перемішуємо до однорідності, формуємо кульки діаметром 3 див.

  • Огірки нарізаємо кружальцями бажаної товщини, укладаємо на кожен по одній кульці салату.

  • Зверху встромляємо шпажку з насадженими на неї грибом і оливкою.

На тарілку (можна прикрасити зеленню або листям салату) викладаємо всі підготовлені закусочні канапе, подаємо до столу.

Канапе з ковбасних кошиків з начинкою

Дуже смачними виходять канапе в улюбленому поєднанні вареної ковбаси, плавленого сиру і яєць.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена невеликого діаметру – 200 г;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • яйце;
  • сирок плавлений – ¾ шт.;
  • кукурудза консервована – 100 г;
  • майонез;
  • петрушка.

Приготування:

  • Нарізку ковбаси тонкими кружальцями обсмажуємо на сковороді з одного боку. Викладаємо припідняті догори кружечки ковбаси на тарілку.

  • Невеликими кубиками нарізаємо варене яйце, змішати з нарізаним аналогічно плавленим сиром і кукурудзою. Всі інгредієнти перемішуємо з невеликою кількістю майонезу до рівномірного їх розподілу в салаті.
  • Майонезу в салат кладемо зовсім трохи, щоб кожен інгредієнт вільно проглядався.
  • Наповнюємо начинкою ковбасні «тарілочки», вставляємо шпажки і прикрашаємо листочками петрушки.

Смачну і ситну закуску красиво розкладаємо на тарілці і подаємо до новорічного столу.

Канапе з червоною рибою і огірком

На Новий 2021 рік приготуємо дуже красиві, ефектні і смачні канапки з червоною рибою по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • хліб бородінський або сірий – 5 скибочок;
  • авокадо – 1 шт.;
  • лимонний сік – 1 ч. л;
  • філе червоної риби – 250 г;
  • огірок – 1 шт.;
  • оливки – 20 шт.

Приготування:

  • Зрізавши краї скибочок хліба, нарізаємо на невеликі шматочки, поділивши на 4 частини.
  • Огірки нарізаємо овочечисткою або спеціальним пристосуванням на дуже тонкі пластини.
  • Змащуємо шматочки хліба приготовленої заздалегідь сумішшю розім’ятої авокадо з лимонним соком, сіллю і перцем.
  • Укладаємо на кожеу промазанну скибочку хліба шматочок червоної риби.
  • Проколюємо шпажкою або зубочисткою по одній оливці, нанизуємо фігурно складену огіркову пластину і встромляємо в хліб з пастою авокадо і червоною рибою.

Розкладаємо канапе на тарілку або поєднуємо з іншими варіантами, презентуючи на новорічний стіл асорті з канапе.

Канапе з червоною ікрою і вершковим сиром

На новорічний стіл традиційно готують дуже яскраві, смачні і красиві канапе з червоною ікрою, прикрасивши їх подрібненим кропом.

Інгредієнти:

  • червона ікра;
  • батон;
  • сир вершковий (бажано маскарпоне або філадельфія);
  • масло вершкове;
  • кріп свіжий;
  • кулінарний шприц.

Приготування:

  • Олію заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким до потрібного моменту, проте зберігало форму, не розтікаючись.
  • Батон нарізаємо скибочками, потім вирізаємо гуртки однакового невеликого діаметру.

  • Бічну поверхню хліба рясно змащуємо маслом і обвалюємо в заздалегідь подрібненому кропі, розкладаємо на тарілку для подачі.

  • Кожну хлібну заготівлю змащуємо вершковим сиром, кладемо невелику кількість ікри.
  • Поруч відсаджуємо трояндочку з вершкового масла, скориставшись кулінарним шприцом з відповідною насадкою.

Святкові канапе з червоною рибою і червоною ікрою

Дешевою закуску не назвеш, але в Новий рік можна дозволити собі поласувати такою розкішною кулінарною красою.

Інгредієнти:

  • хліб житній – 2 скибочки;
  • ікра червона – 2 ст. л.;
  • сир вершковий – 50 г;
  • сьомга с/с – 100 г;
  • кріп свіжий;
  • лимон.

Приготування:

  • Хліб нарізаємо квадратиками бажаного розміру, лимон – четвертинками.
  • За розміром хлібних квадратиків нарізаємо червону рибу.

  • Змащуємо все заготовки з хліба вершковим сиром, розкладаємо рибу. Змащуємо її вершковим сиром, зверху укладаємо ще по одному скибочці, змащеного сиром.

  • На всі заготовки укладаємо по четвертинці лимона і невелика кількість червоної ікри.

Розкладаємо канапе на тарілці для подачі, вставляємо шпажки або зубочистки, подаємо до новорічного столу.

Канапе з салямі і начинкою

На Новий 2021 рік можна подати на святковий стіл тарілку з асорті з канапе та включити в її склад дуже смачні канапки з салямі і сирною начинкою. Приготуємо таку оригінальну закуску по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • ковбаса сирокопчена – 100 г;
  • сир жирний без грудок або сирний сир – 100 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • оливки б/кісточок – 1 невелика банка;
  • кріп свіжий – пара гілочок;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Для приготування канапе за цим рецептом копчену ковбасу краще купувати в тонкої нарізки.
  2. Готуємо начинку, з’єднавши сир зі сметаною в підходящій ємності, солимо, перчимо й перемішуємо до однорідності.
  3. Підмішуємо в начинку дрібно нарізаний кріп, ще раз перемішуємо.
  4. Кладемо на середину кружечка ковбаси невелику кількість начинки, піднімаємо краї і з’єднуємо шпажкою. На кінець шпажки нанизуємо оливку.
  5. Розкладаємо канапе на тарілці для подачі.

Канапе з сиру фета з горіхом

Красиву фуршетну закуску можна приготувати з оригінальним пікантним поєднанням смаків сиру, горіхів та винограду.

Інгредієнти:

  • сир фета;
  • волоські горіхи цілими половинками;
  • великий виноград б/кісточок.

Приготування:

  1. Сир нарізаємо квадратиками бажаного розміру, придатного для канапе.
  2. На кожен шматочок сиру розкладаємо половинки горіхів і вставляємо шпажки.
  3. Прості, красиві і дуже смачні канапки подаємо до новорічного столу.

М’ясне канапе з манго

Дуже витончену, красиву і ситну фуршетну закуску можна приготувати з тонкими скибочками м’яса і скибочками манго.

Приготування:

  1. Шматок копченого або запеченого зі спеціями охолодженого м’яса нарізаємо тонкими скибочками.
  2. Рівними скибочками нарізаємо манго, вставляємо кожну з них у складеному навпіл шматок м’яса.
  3. Зверху кладемо один-два листочки м’яти, протикаємо шпажкою з нанизаної на неї оливкою.

Ефектні і дуже смачні канапки розкладаємо на приготованому блюді, подаємо до новорічного столу.

Ошатні канапе з салямі та твердим сиром

Візуально канапе, приготовані за цим рецептом, сприймаються, як легка, повітряна закуска, завдяки ефектному оформленні верху.

Інгредієнти:

  • хліб в нарізці;
  • ковбаса салямі;
  • маслини;
  • сир тостерний;
  • помідор;
  • огірок.

Приготування:

  • З хлібних скибочок вирізаємо круглі заготовки, використовуючи формочки для печива.

  • Помідор невеликого діаметра нарізаємо тонкими кружальцями, огірок – пластинами.

  • З тонких пластин сиру вирізаємо фігурні заготовки, наприклад, зірочки.

  • Збираємо канапе, укладаючи на хлібний коло помідор, сир, ковбасу, згорнуту кулечком. Протикаємо всі шпажкою з насадженою попередньо оливкою і пластиною огірка, складеного хвилею.
  • Готові канапе розкладаємо на блюдо для подачі.

Канапе з креветками і листям салату

Дуже смачні і красиві канапе можна приготувати з простого набору продуктів.

Інгредієнти:

  • креветки відварені;
  • маслини;
  • огірки;
  • листя салату різнокольорові, кучеряві.

Приготування:

  • У відварених заздалегідь за всіма правилами креветок видаляємо чорні прожилки.
  • У кожну зігнуту півкільцем креветку вставляємо по одній оливи, фіксуємо просту конструкцію шпажкою.

  • Огірок невеликого діаметра нарізаємо фігурними гуртками, на них укладаємо «букетик» з салатного листя і протикаємо всі шпажкою з креветкою і оливкою.

Лаконічні канапе з сиром, оливками і черрі

Дуже прості канапе з сиром і помідорами користуються за святковим столом особливою популярністю, а готуються моментально.

Інгредієнти:

  • огірок;
  • маслини;
  • помідори черрі;
  • сир.

Приготування:

  • Сир нарізаємо кубиками вибраного розміру, огірки невеликого діаметру – фігурно, роблячи виїмки.

  • На сир укладаємо огірок, протикаємо шпажкою з нанизаними на неї маслиною і черрі. Помідори вибираємо самого маленького розміру.

Викладаємо канапе як самостійний варіант або використовуємо в складі асорті, подаємо до новорічного столу.

Листкові канапе з лососем та сиром з лаваша

На Новий 2021 рік приготуйте прості і дуже смачні канапки по одному з кращих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • лаваш або пшеничні коржі – 6 шт.;
  • вершковий сир – 250 г;
  • часник сушений – ½ ч. л;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • кріп свіжий;
  • лосось копчений тонкої нарізки – 400 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Приготування:

  1. Змішуємо сметану, подрібнений кріп, роздавлений часник і цедру одного лимона, солимо, перчимо.
  2. Дві тонкі пшеничні коржі змащуємо розм’якшеним вершковим маслом. Третю – сметанним соусом.
  3. Викладаємо на корж з соусом пластини риби, закриваємо коржем з маслом, укладаючи її маслом вниз.
  4. Зверху другий корж також змащуємо сметанним соусом, викладаємо пластини, закриваємо залишилася коржем маслом вниз.
  5. Вкриваємо складені коржі харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 4 години.
  6. Нарізаємо коржі невеликими квадратиками, вставляємо шпажки, укладаємо на тарілку для подачі.

Канапе, приготовані по кожному з рецептів, розкладаємо на блюді в одному або кількох варіантах. Додатквого оздоблення така закуска не потребує.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь