Кава з корицею, зварена в турці, виходить надзвичайно ароматною і дуже смачною. Смак улюбленого напою навряд чи можна порівняти із класичним смаком. Прянощі роблять свою роботу. Не всім подобаються яскраві аромати, але гурмани оцінять 100%. Виходьте із зони комфорту і пробуйте щось нове для себе.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава натуральна мелена суха (арабіка) 4 ч.л.
- Гвоздика 2 бутони
- Цукор коричневий ½ ч.л.
- Вода 350 мл.
Кроки
- Зберіть складові за списком.
- Скориставшись ручним млином або електричної кавомолкою, подрібнити кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву.
- Бутони гвоздики розітріть у ступці або подрібніть іншим зручним способом.
- Молоту каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб ароматний порошок рівномірно розподілився.
- Налийте 350 мл фільтрованої води. Кількість води залежить від бажаної міцності кінцевого результату. Розмістіть турку на плиті. Встановіть мінімальне нагрівання. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, зніміть турку з плити.
- Знову поставте на мінімальний вогонь, додайте подрібнену корицю та гвоздику. Розмішайте. Коли пінна шапочка знову підніметься, зніміть із плити. Закрийте кришкою, залиште хвилини на 3, щоб кава наситилася ароматами.
Перелийте напій у чашку. Насолоджуйтесь ароматним насиченим смаком. Приємного апетиту!