Кава – підбадьорливий і ароматний напій, який ніколи не втратить своєї популярності. А проводиться він з попередньо обсмажених зерняток кавового дерева. Стародавні легенди свідчать, що найпершим даний напій відкрив в 850 році Ефіопський пастух на ім’я Калді. Спостерігаючи за своїми козами, він помітив, що як тільки ці тварини поласують листочками і плодами кавового дерева, вони стають досить збудженими. Спантеличений пастух повідав про це настоятелю монастиря, і той вирішив випробувати дію зерен кави на собі. Результат не змусив себе довго чекати, і в підсумку настоятель вирішив поїти кавовим відваром ченців, щоб вони не засипали під час нічних чувань. А ще через деякий час вони навчилися обсмажувати зерна кави і подрібнювати їх.
Варто відзначити, що кавове дерево аж до чотирнадцятого століття росло лише в Ефіопії. Тільки після даного тимчасового рубежу воно з’явилося і на Аравійському півострові, а вже звідти цінну рослину потайки вивезли в Південну Індію. А найперший спеціалізований магазин, в якому продавали каву, з’явився в п’ятнадцятому столітті в Константинополі.

Як приготувати каву

Одним з найважливіших етапів для отримання кави належної якості прийнято вважати обсмажування: зелені зернятка при обсмажуванні поступово коричнивіють, а їх розміри дещо збільшуються. Відповідно до технології обсмажування прийнято виділяти чотири різновиди кави: скандинавську (з найлегшим ступенем обсмажування), Віденську (із середнім ступенем обсмажування), французьку (більш темна обсмажування) і італійську (найбільш інтенсивна ступінь обсмажування).

Існує безліч варіантів приготування кави: мокачіно, гляссе, кава по-турецьки, маккьято, еспрессо і т.д. крім того, в сучасній кулінарії кави досить активно використовується для приготування різних десертів і випічки. Приємні кавові нотки нерідко можна знайти в морозиві, коктейлях, пуншах і мусах, а також в солодких соусах і кремах.

У помірних дозах кава приносить величезну користь організму – однієї-двох чашок в день буде цілком достатньо. Одна-єдина порція цього напою, що бадьорить насичує організм однієї п’ятої від добової норми вкрай важливого для здоров’я судин вітаміну P, крім того, кава відмінно допомагає при запорах і мігрені, сприяє запобіганню карієсу, активізує роботу кишечника і помітно покращує настрій. А ще, згідно з деякими дослідженнями, систематичне вживання кави допомагає знизити ризик розвитку раку грудей і цирозу печінки.

7 хв1
Сирна кава – це насичений напій з вершковим смаком та ароматом. Каву в такому оригінальному виконанні можна знайти у багатьох кав’ярнях. Навіть найдосвідченіші гурмани та любителі кавових напоїв.
15 хв1
Кава з перцем у турці чудово зігріває в негоду. Ароматний напій бадьорить. Якщо ви ніколи не куштували незвичайний варіант гарячого напою, рекомендую спробувати. Смак специфічний і
20 хв1
Домашній еспресо, зварений у турці, має чарівний смак і дивовижний аромат. Приголомшливий напій не залишиться поза увагою любителів кави. Дрібка солі посилює натуральний смак.
10 хв1
Американо, зварена у турці, готується за лічені хвилини і виходить чудовим. Ранок, який починається з ароматного напою, приречений на успіх. Чашка кави добре бадьорить і піднімає настрій на.
15 хв1
Капучіно в турці в домашніх умовах підкорить серце кожного кавомана і це не пусті слова. Вишуканий напій чудово піднімає настрій зранку. Ароматна кава з насиченим смаком та чарівною...
15 хв1
Кава з вершками, зварена в турці, виходить чудовою. З найпростіших інгредієнтів виходить божественний напій, який обов’язково сподобається любителям кави. Дивовижне частування
12 хв2
Молота кава з пінкою, зварений у турці з молоком, виглядає гарно. Запашний аромат заповнить всю кухню. Напій виходить смачним і добре бадьорить. Молоко пом’якшує яскравий смак.
15 хв2
Кава по-турецьки в турці – ранковий ритуал, який не зрівняється з приготуванням улюбленого напою за допомогою кавоварки. Процес справді чарівний і чарівний. Бездоганний аромат
18 хв1
Кава з корицею, зварена в турці, виходить надзвичайно ароматною і дуже смачною. Смак улюбленого напою навряд чи можна порівняти із класичним смаком. Прянощі роблять свою роботу.
12 хв5
Кава в електричній турці готується простіше, ніж на плиті. Автоматичне відключення в сучасних моделях не вимагає постійного стеження за приготуванням ароматного напою.
12 хв4
Як варити каву в турці на плиті дізналася лише недавно. Зазвичай п’ю розчинний напій. Але тепер користуюся лише в такий спосіб. Процес не триває багато часу. Важливо не...