Як варити каву в турці на плиті

Як варити каву в турці на плиті дізналася лише недавно. Зазвичай п’ю розчинний напій. Але тепер користуюся лише в такий спосіб. Процес не триває багато часу. Важливо не пропустити момент закипання – у цьому полягає вся «складність». Кава виходить неймовірно ароматною і піднімає настрій на весь день.

Інгредієнти
Порції: +4
  • Кава в зернах 8 гр.
  • Вода 80 мл.
Кроки
12 хвДрук
  • На кухонних терезах зважте кавові зерна. Не потрібно користуватися вагами щоразу. Якщо ви варитимете каву постійно, то кількість зможете визначати на око.
  • Скориставшись млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть уже мелену каву.
  • Мелену каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб вона рівномірно розподілилася.
  • Залийте 80 мілілітрами води. Кількість води має бути 1 до 10.
  • Розмістіть турку на плиті. Встановіть нагрівання трохи вище середнього.
  • Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.

Перемішайте каву і перелийте в чашку. Насолоджуйтесь натуральним насиченим смаком. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь