Коли квасити капусту в квітні 2022 року за місячним календарем

Коли квасити капусту в Березні 2022

Щоб квасити капусту в квітні 2022 року, за місячним календарем треба вибрати відповідний день, взяти правильний качан капусти, нашаткувати його разом з морквою, цибулею, перемішати з сіллю, журавлиною і укласти в банки.Засолка капусти в квітні 2022 року за місячним календарем

Засолка капусти в квітні 2022 року за місячним календарем

Квасити капусту можна практично цілий рік, вибираючи кращі дні для приготування закуски до смаженої картопельки, міцного і навіть святкового столу. Найголовніше-вибрати відповідний день для виконання завдання, викресливши несприятливі дні, що не входять в список сприятливих.

у квітні — 1 і 2, 13 і 14, з 16 по 19, 21, 23 і 24, з 26 по 29;

Простий рецепт приготування квашеної капусти

Основний рецепт популярної закуски містить трохи інгредієнтів-капусту і сіль. Але для поліпшення смаку додають моркву, насіння кропу, кмину, гарбуз, буряк, цукор. Менш поширені в якості добавок брусниця, яблука або журавлина. Їх розміщують в прошарку для додання незвичайного аромату і смаку.

Інгредієнт:

  • 4 кг білокачанної капусти;
  • 4 ст л. кухонної солі крупного помелу;
  • 400 г моркви.

Приготування:

Капустяні вилки шаткують соломкою і перекладають в емальовану ємність. Додають сіль і ретельно перетирають руками, щоб капуста дала сік. Такий же соломкою шаткують очищену моркву і додають до загальної маси. Кілька разів вміст ємності ретельно перемішують.

Підготовлену суміш перекладають в трилітрові скляні банки, попередньо простерилізувавши їх. Масу щільно утрамбовують, щоб не залишилося бульбашок повітря. Через кілька годин стан капустяно-морквяної маси перевіряють. Виділився сік повинен повністю покривати її. При необхідності рівень рідини підвищують, доливши кип’ячену воду.

Банки закривають поліетиленовими кришками з отворами і ставлять на піддон. У нього буде стікати зайва рідина. Щодня банки відкривають і протикають капустяну масу дерев’яною шпажкою до дна, щоб випустити скупчилися гази. Коли закуска буде готова, банки переставляють в холодне місце, щоб вона не прокисла.

Вплив місяця на заготівлю

Про те, що природний супутник Землі впливає на всі процеси, що відбуваються на нашій планеті, знають вже давно. Не стали винятком і клопоти по заготівлі на зиму. Заквашена капуста в різні фази місяця має неоднакові показники як по зберіганню, так і по процесу бродіння.

Предки залишили сучасним кулінарам спадщину і поділилися секретами про те, коли ж настає найкращий час для засолювання. Перевірено, що овочі жіночого роду, такі як: капуста, буряк, гарбуз смачно виходять в середу, п’ятницю і суботу, а цибуля, баклажан, томат, огірок або перець повинні дочекатися чоловічого дня тижня.

Що ж стосується місяця, то на зростаючу фазу відбувається активне виділення соків і бродіння, а це друга і третя фаза нічного світила. У період, коли Місяць убуває, настає час активного поглинання ферментів з навколишнього середовища. Фази молодика і повного місяця вважаються особливими. З їх настанням кулінарну діяльність в приготуванні смачних і корисних зимових заготовок припиняють.

Різниця між засолкою і закваскою

Засолка капусти в квітні 2022 року за місячним календарем

Незважаючи на те, що засолювання і закваска відносяться до способів консервації та збереження продукту в придатному для вживання вигляді на тривалий період, між цими процесами все ж є різниця. У першому випадку збереження овоча забезпечується за допомогою великої кількості солі, яка нейтралізує шкідливі бактерії і грибки, які прагнуть, як можна швидше зіпсувати продукт.

У разі, коли вимовляють, що «капуста заквашена, заквашують, заквасимо», мають на увазі, що заготівля збережеться через виділення молочної кислоти в процесі бродіння. Класичний рецепт квашення не містить солі. Максимально корисним вважаються квашені заготовки з овочів.

Вплив знаку Зодіака на сприятливі дні

Одним з факторів, що впливають на результат засолювання капусти, є розташування місяця на небосхилі щодо знаків Зодіаку. При складанні астрологічного прогнозу на приготування домашніх заготовок враховуються наступні фактори:

Засолкою краще займатися в періоди, коли Місяць знаходиться в знаках Вогняної або повітряної стихії: це Близнюки, Лев, Водолій, Терези, Овен і Стрілець.

Краще відмовитися від роботи з домашніми заготовками в період земляних і водяних знаків: Рака, риб, Скорпіона, Тельця, Козерога і Діви.

Ще одна умова, що відбувається з глибокої давнини: жінкам не рекомендувалося займатися засолюванням в критичні дні. У цей період вона також не повинна була ставити тісто, випікати хліб і виконувати інші роботи, пов’язані з живим бродінням. У цього правила було магічне пояснення: вважалося, що в цей період до жінки можуть найближче підійти темні сили.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь