Коли солити капусту в серпні 2020 року місячним календарем: сприятливі дні, щоб хрустіла

Коли солити капусту в серпні за місячним календарем 2020

За місячним календарем легко визначити кращі дні для заготівлі. У ньому позначені дати, коли солити капусту в серпні 2020 року, щоб на виході вона вийшла смачною і хрусткою.

Сприятливі дні

Зростаючий Місяць, що перебуває в знаках Овен, Телець, Козеріг – найсприятливіший час для засолювання капусти. На думку астрологів, продукт довше збережеться без втрати корисних речовин, якщо зайнятися засолкою в чоловічий день (понеділок, вівторок, четвер).

А тепер про числа: 2, 4, з 6 по 8, а також 14,15, 18, 21, 23, 25, 28, 29 і 31 — кращі дні, коли солити капусту в серпні 2020 року за місячним календарем. Знаючи їх, можна раціонально спланувати час. Період зростаючого Місяця, що знаходиться в Тільце, і спадною (у Скорпіоні) — найвдаліший час для засолювання.

Несприятливі дні

У період спадного Місяця або у молодика не варто займатися засолкою капусти. Шанси на те, що вона вийде смачною, мізерно малі. Вся справа в активності бродіння, в ці періоди воно знижене. Відповідно, процес сповільнюється.

Цей фактор негативно позначається на смакових якостях капусти. Вона стає м’якою і менше зберігається. Щоб цього не сталося, варто звернутися до місячного календаря і уважно вивчити дати, в які не варто квасити капусту.

Для заготівлі овочів на зиму не підходить час, коли Місяць знаходиться в активності таких зодіакальних знаків:

  • Діви;
  • Раку;
  • Риб.

На спадаючий Місяць краще відкласти не тільки заготівлю запасів на зиму, але і відкриття банок з консервацією. Це може призвести до закисання продукту і засихання. У місячному календарі відзначені вдалі дні для засолки капусти, відповідно, всі інші — несприятливі.

Вибір качана

На процес бродіння і смакові якості кінцевого продукту впливає безліч факторів. Віддавати перевагу слід виключно пізнім сортам.

Качан має бути тугим, без будь-яких візуальних пошкоджень. Тріщини свідчать про велику кількість нітратів. В ідеалі непогано попросити продавця дати спробувати капустяний лист на смак.

Солодкість говорить про те, що качан якісний. А ось гірчинка повинна насторожити. Від такої покупки краще утриматися, щоб не зіпсувати блюдо.

Сорти китайські та нідерландські зовсім не підходять для засолювання. Як можна бути впевненим на всі 100 % тільки в тому випадку, якщо овоч вирощений на своїй ділянці. Якщо ж такої можливості немає, доведеться купувати, дотримуючись поради знаючих людей.

Правила квашення капусти в серпні за класичним рецептом

Смак готової капусти залежить від того, в які дні за місячним календарем вона засолена, і не тільки. Є ще нюанси, про які слід знати.

  1. Шаткувати овоч потрібно тонко. Найкраще з цим завданням справляється спеціальна різка, шматочки виходять рівними, як на підбір.
  2. Що стосується моркви, то її потрібно натирати на великій тертці.
  3. Овочі перемішати в глибокій ємності, пересипати сіллю і розім’яти руками, щоб компоненти дали сік.
  4. Вміст перекласти в підходящу ємність, зверху розмістити вантаж.
  5. Щодня, вранці і ввечері, проколювати капусту, даючи вийти повітрю.

Через три дні бродіння продукт повністю готовий до вживання. Залишається перекласти його по банках, закрити кришками і прибрати в темне прохолодне місце.

Корисні властивості квашеної капусти

Бажано включати квашену капусту в щоденний раціон, так як в ній багато вітамінів і корисних речовин:

  • овоч надає позитивну дію на травну систему;
  • сприяє зниженню рівня холестерину в крові;
  • благотворно впливає на підвищення імунітету;
  • очищає кров від шкідливих елементів і зміцнює судини.

Корисні поради по заквасці капусти

Для засолювання як не можна краще підходять пізні сорти:

  • Валентина;
  • Женева;
  • Ювілей;
  • Агресор;
  • Московська пізня;
  • Харківська зимова;
  • Слава 1305;
  • Подарунок;
  • Білоруська;
  • Менза F1;
  • Доброводська;
  • Ювілей F1;
  • Краутман F1;
  • Мегатон F1;
  • Мидор F1;
  • Атрія F1;
  • Купчиха.

Перші чотири сорти білокачанної капусти ідеальні для тривалого зберігання.

Господиням на замітку:

  1. Бажано при купівлі віддавати перевагу невеликим вилкам.
  2. Для засолювання ідеально підходить дерев’яна діжка.
  3. Не поспішайте позбавлятися від верхніх листків, ними добре застеляти дно посуду.
  4. Якщо страва готується у великій ємності, його необхідно час від часу провітрювати для створення відповідного мікроклімату.
  5. Прискорення або уповільнення процесу бродіння залежить від додаткових добавок в капусту, наприклад, ягід.
  6. Щоб капуста не потемніли і не втратила своїх смакових якостей, їй необхідно побути в розсолі.
  7. При шинкуванні капусти качан завжди видаляють, так як в ній багато нітратів.

Щоб закуска вийшла смачною і хрусткою, необхідно дотримуватися всіх правил і звертати увагу на фази Місяця. Місячний календар підкаже, коли солити капусту в серпні 2020 року.

Підводячи підсумки

  1. Засолювання капусти необхідно планувати на сприятливі дні, в серпні 2020 року їх багато.
  2. Перед трудомістким процесом рекомендуємо звернути увагу на поради досвідчених господинь, це допоможе уникнути помилок.
  3. Для засолювання ніколи не використовується качан, так як в ній міститься велика кількість нітратів.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що немає оцінок )
Залишити відповідь