За місячним календарем легко визначити кращі дні для заготівлі. У ньому позначені дати, коли солити капусту в серпні 2020 року, щоб на виході вона вийшла смачною і хрусткою.
Сприятливі дні
Зростаючий Місяць, що перебуває в знаках Овен, Телець, Козеріг – найсприятливіший час для засолювання капусти. На думку астрологів, продукт довше збережеться без втрати корисних речовин, якщо зайнятися засолкою в чоловічий день (понеділок, вівторок, четвер).
А тепер про числа: 2, 4, з 6 по 8, а також 14,15, 18, 21, 23, 25, 28, 29 і 31 — кращі дні, коли солити капусту в серпні 2020 року за місячним календарем. Знаючи їх, можна раціонально спланувати час. Період зростаючого Місяця, що знаходиться в Тільце, і спадною (у Скорпіоні) — найвдаліший час для засолювання.
Несприятливі дні
У період спадного Місяця або у молодика не варто займатися засолкою капусти. Шанси на те, що вона вийде смачною, мізерно малі. Вся справа в активності бродіння, в ці періоди воно знижене. Відповідно, процес сповільнюється.
Цей фактор негативно позначається на смакових якостях капусти. Вона стає м’якою і менше зберігається. Щоб цього не сталося, варто звернутися до місячного календаря і уважно вивчити дати, в які не варто квасити капусту.
Для заготівлі овочів на зиму не підходить час, коли Місяць знаходиться в активності таких зодіакальних знаків:
- Діви;
- Раку;
- Риб.
На спадаючий Місяць краще відкласти не тільки заготівлю запасів на зиму, але і відкриття банок з консервацією. Це може призвести до закисання продукту і засихання. У місячному календарі відзначені вдалі дні для засолки капусти, відповідно, всі інші — несприятливі.
Вибір качана
На процес бродіння і смакові якості кінцевого продукту впливає безліч факторів. Віддавати перевагу слід виключно пізнім сортам.
Качан має бути тугим, без будь-яких візуальних пошкоджень. Тріщини свідчать про велику кількість нітратів. В ідеалі непогано попросити продавця дати спробувати капустяний лист на смак.
Солодкість говорить про те, що качан якісний. А ось гірчинка повинна насторожити. Від такої покупки краще утриматися, щоб не зіпсувати блюдо.
Сорти китайські та нідерландські зовсім не підходять для засолювання. Як можна бути впевненим на всі 100 % тільки в тому випадку, якщо овоч вирощений на своїй ділянці. Якщо ж такої можливості немає, доведеться купувати, дотримуючись поради знаючих людей.
Правила квашення капусти в серпні за класичним рецептом
Смак готової капусти залежить від того, в які дні за місячним календарем вона засолена, і не тільки. Є ще нюанси, про які слід знати.
- Шаткувати овоч потрібно тонко. Найкраще з цим завданням справляється спеціальна різка, шматочки виходять рівними, як на підбір.
- Що стосується моркви, то її потрібно натирати на великій тертці.
- Овочі перемішати в глибокій ємності, пересипати сіллю і розім’яти руками, щоб компоненти дали сік.
- Вміст перекласти в підходящу ємність, зверху розмістити вантаж.
- Щодня, вранці і ввечері, проколювати капусту, даючи вийти повітрю.
Через три дні бродіння продукт повністю готовий до вживання. Залишається перекласти його по банках, закрити кришками і прибрати в темне прохолодне місце.
Корисні властивості квашеної капусти
Бажано включати квашену капусту в щоденний раціон, так як в ній багато вітамінів і корисних речовин:
- овоч надає позитивну дію на травну систему;
- сприяє зниженню рівня холестерину в крові;
- благотворно впливає на підвищення імунітету;
- очищає кров від шкідливих елементів і зміцнює судини.
Корисні поради по заквасці капусти
Для засолювання як не можна краще підходять пізні сорти:
- Валентина;
- Женева;
- Ювілей;
- Агресор;
- Московська пізня;
- Харківська зимова;
- Слава 1305;
- Подарунок;
- Білоруська;
- Менза F1;
- Доброводська;
- Ювілей F1;
- Краутман F1;
- Мегатон F1;
- Мидор F1;
- Атрія F1;
- Купчиха.
Перші чотири сорти білокачанної капусти ідеальні для тривалого зберігання.
Господиням на замітку:
- Бажано при купівлі віддавати перевагу невеликим вилкам.
- Для засолювання ідеально підходить дерев’яна діжка.
- Не поспішайте позбавлятися від верхніх листків, ними добре застеляти дно посуду.
- Якщо страва готується у великій ємності, його необхідно час від часу провітрювати для створення відповідного мікроклімату.
- Прискорення або уповільнення процесу бродіння залежить від додаткових добавок в капусту, наприклад, ягід.
- Щоб капуста не потемніли і не втратила своїх смакових якостей, їй необхідно побути в розсолі.
- При шинкуванні капусти качан завжди видаляють, так як в ній багато нітратів.
Щоб закуска вийшла смачною і хрусткою, необхідно дотримуватися всіх правил і звертати увагу на фази Місяця. Місячний календар підкаже, коли солити капусту в серпні 2020 року.
Підводячи підсумки
- Засолювання капусти необхідно планувати на сприятливі дні, в серпні 2020 року їх багато.
- Перед трудомістким процесом рекомендуємо звернути увагу на поради досвідчених господинь, це допоможе уникнути помилок.
- Для засолювання ніколи не використовується качан, так як в ній міститься велика кількість нітратів.