Рецепти з фунчозой в домашніх умовах

Час приготування: 45 хв

Фунчозу називають «скляним локшиною», так як її готують з рисового крохмалю, але не з борошна. А що стосується рецептів з рисовою локшиною, то в домашніх умовах можна приготувати різні страви.

Фунчоза з куркою і овочами

Рецептів приготування з фунчозой дуже багато. Так, в домашніх умовах з рисовою локшиною можна зварити суп, зробити салати або ось таке смачне блюдо з куркою і овочами.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 помідор;
  • 1 огірок;
  • сіль і перець за смаком;
  • соєвий соус за смаком;
  • рослинна олія;
  • часник, зелень, кунжут.

Приготування:

  • Філе птиці нарізаємо невеликими кубиками.

  • Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями.

  • Солодкий перець очищаємо від насіння і ріжемо соломкою.

  • Помідори нарізаємо смужками або кубиками.

  • Огірки також ріжемо довгими смужками.

  • Зелень подрібнюємо.

  • До золотавості обсмажуємо кунжут на сухій сковороді.

  • На сковороді з рослинною олією обсмажуємо шматочки курячого м’яса, а потім по черзі додаємо цибулю, перець і томати.

  • М’ясо з овочами солимо, перчимо, поливаємо соєвим соусом, перемішуємо і тушкуємо до готовності.

  • Фунчозу заливаємо окропом і залишаємо на 5-6 хвилин.
  • Після з рисової локшини зливаємо воду і робимо надрізи прямо ножицями, щоб фунчозу було зручно їсти.

  • До локшини викладаємо м’ясо з овочами, огірок, також додаємо зелень, подрібнений на дрібній тертці часник і кунжут.

  • Все добре перемішуємо, даємо страві трохи часу настоятися і подаємо до столу.

Фунчоза – досить примхлива локшина, тому важливо не перетримати її в окропі, інакше вона розм’якне і зіпсує все блюдо.

Холодний салат з фунчозою

У домашніх умовах з фунчозой можна зробити найрізноманітніші салати. Пропонуємо один з рецептів приготування закуски, смак якої нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • фунчоза;
  • болгарський перець;
  • гриби;
  • свіжий огірок;
  • морква;
  • 3 яйця;
  • кінза (кріп);
  • часник;
  • кунжут.

Для заправки:

  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. кунжутної олії.

Приготування:

  • Солодкий перець очищаємо від насіння і білих перегородок, нарізаємо тонкою соломкою.
  • Також тонко подрібнюємо свіжий огірок і моркву, якщо є терка для корейських салатів, використовуємо її.

  • Тонкими пластинами ріжемо гриби.

  • На дрібній тертці натираємо очищені зубчики часнику.

  • Зелень промиваємо і намагаємося якомога дрібніше її нашаткувати.
  • Моркву солимо і підсипаємо трохи цукру, мнемо руками, щоб овоч дав сік і став м’якшим.

  • У миску розбиваємо яйця, підсипаємо сіль і розмішуємо віночком, але не збиваємо.

  • На сковороді розігріваємо трохи олії, виливаємо яєчну суміш і печемо млинець з двох сторін.

  • Тепер у цій же сковороді розігріваємо ще трохи масла, обсмажуємо гриби протягом 2-3 хвилин на сильному вогні.
  • Після, як на фото, робимо лунку, викладаємо часник, через 20-30 секунд відправляємо моркву і слідом солодкий перець, перемішуємо, смажимо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.

  • Фунчозу заливаємо окропом, чекаємо на 3 хвилини, після воду зливаємо і залишаємо локшину в друшляку, щоб з неї стекла вся рідина.

  • Яєчний млинець ділимо на кілька частин і нарізаємо тонкою соломкою.

  • У миску з фунчозой кладемо обсмажені гриби з овочами, огірок, яєчний млинець, часник і зелень, все перемішуємо.

  • Для заправки в невелику мисочку висипаємо сіль, вливаємо оцет, олію і соєвий соус. Всі добре розмішуємо і заправляємо салат.

Такий салат можна подати як у холодному, так і в гарячому вигляді. Перед подачею посипаємо кунжутним насінням, а тим, хто любить погостріше, у закуску можна покласти трохи подрібненого перцю чилі.

Гаряча фунчоза

Пропонуємо ще один рецепт приготування фунчози в домашніх умовах, яку можна подати в якості гарячого блюда. Тут також використовуються овочі, з яким рисова локшина чудово поєднується.

Інгредієнти:

  • 50 г фунчози;
  • ¼ Кабачка;
  • 1 огірок;
  • ½ Стебла селери;
  • 1 морква;
  • ½ Солодкого перцю;
  • 1 зубчик часнику;
  • копчена паприка;
  • червоний і чорний перець;
  • імбир, сіль;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • ¼ Склянки соєвого соусу.

Приготування:

  • У миску з окропом опускаємо рисову локшину, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин, але не довше, інакше фунчоза просто розм’якне.

  • Тонкими довгими смужками нарізаємо кабачок, якщо овоч молодий, то шкірку не зчищаємо.

  • Також ріжемо соломкою огірок. Для подрібнення тертку краще не використовувати, інакше нарізка вийде занадто тонкою, і овочі просто розваряться при гасінні.

  • Тепер подібним чином ріжемо моркву, селеру і очищений від насіння солодкий перець. Дрібно кришимо часник.

  • У невеликій піалі чорний перець змішуємо з червоним і копченої паприкою.

  • Відкидаємо На сито фунчозу, щоб з неї стекла зайва рідина.

  • На сковороді розігріваємо зовсім трохи олії і злегка обсмажуємо часник.

  • Після нього відправляємо всі овочі і тушкуємо під кришкою протягом 7 хвилин.
  • Потім підсипаємо спеції, перемішуємо і викладаємо фунчозу.

  • Поливаємо все соєвим соусом, перемішуємо, тушкуємо пару хвилин і в кінці додаємо дрібно посічену зелень.

  • Готову страву подаємо до столу, посипаємо насінням кунжуту.

Фунчоза може бути різної товщини. Зустрічаються як товсті так і тонкі нитки, тому рисову локшину завжди краще варити згідно інструкції.

Гострий тайський салат з фунчозой і креветками

Тайський салат з фунчозой – це ситне і дуже смачне блюдо, яке легко і просто приготувати за представленим рецептом в домашніх умовах. Закуска виходить настільки оригінальною, що її можна подати навіть на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 140 г кальмарів;
  • 200 г креветок;
  • 90 г фаршу;
  • 80 г фунчози;
  • 80 г ріпчастої цибулі;
  • пучок кінзи;
  • 3 стебла зеленої цибулі;
  • 70 г селери;
  • 200 г помідорів;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 мл лимонного соку;
  • 30 г цукру;
  • 1 перець чілі;
  • 12 г часнику;
  • 3 ст. л. рибного соусу.

Приготування:

  • Запарюємо локшину буквально на пару хвилин, після відкидаємо на сито, добре струшуємо з неї воду і перекладаємо в миску. Щоб фунчозу було зручно є в салаті, розрізаємо її прямо ножицями.

  • Після в сотейник з киплячою водою засипаємо очищені сирі креветки, варимо їх буквально пару хвилин і викладаємо на локшину.

  • В цій же воді відварюємо протягом хвилини нарізані кальмари кільцями, перекладаємо в миску з локшиною і креветками.

  • Тепер з сотейника забираємо воду, трохи залишаємо. Вливаємо соєвий соус і засипаємо курячий або свинячий фарш. Готуємо так само 1-2 хвилини.

  • Після м’ясо разом з бульйоном відправляємо до решти інгредієнтів.
  • Для приготування заправки в ступку кладемо зубчики часнику, подрібнений перець чилі і стебла кінзи.

  • Вміст ступки перетираємо, а потім всипаємо цукор і ще раз все подрібнюємо.

  • Вливаємо лимонний сік і рибний соус, все добре розмішуємо.

  • Селеру подрібнюємо невеликими шматочками.

  • Шаткуємо соломкою ріпчасту і зелену цибулю.

  • Тонкими часточками подрібнюємо помідор.

  • У кінзи прибираємо стебла, а що залишилися листочки нарізаємо.

У миску з овочами і зеленню відправляємо локшину з морепродуктів і м’ясним фаршем, вливаємо заправку і добре перемішуємо. Подаємо готову страву, як в Азії – на одній великій тарілці.

Фунчоза зі свининою та овочами

Фунчоза чудово поєднується з будь-яким м’ясом, так і з різними овочами, тому в домашніх умовах можна придумати свої рецепти приготування смачних страв. Але зараз ми пропонуємо спробувати локшину зі свининою.

Інгредієнти:

  • 100 г фунчози;
  • 100 г свинини;
  • 4 печериці;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 4 листи пекінської капусти;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Фунчозу заливаємо гарячою водою і далі діємо згідно інструкції на упаковці.
  • Четвертинками кілець шаткуємо цибулю ріжемо соломкою моркву і відправляємо овочі на розігріту з маслом сковороду.

  • Поки цибулю і моркву обсмажуються, тонкими смужками нарізаємо свинину і викладаємо до овочів, перемішуємо і продовжуємо смажити.

  • Тонкими пластинами ріжемо печериці і також пластинами подрібнюємо часник.

  • Соломкою ріжемо солодкий перець, який попередньо очищаємо від насіння і всіх перегородок.
  • Гриби з часником висипаємо в сковороду до решти інгредієнтів, перемішуємо.

  • Шаткуємо соломкою пекінську капусту.

  • У сковороду вливаємо соєвий соус, додаємо трохи солі і спецій, перемішуємо.

  • Додаємо капусту з перцем, тушкуємо ще пару хвилин.

  • Тепер викладаємо локшину, перемішуємо, витримуємо на вогні під кришкою ще хвилину і подаємо страву до столу.

Рада! Якщо фунчозу потрібно буде відварити, то на 100 г локшини беремо 1 л води, а ось у воду можна додати трохи олії, щоб локшина не злипалися.

Японський салат «Харусаме»

Харусаме – це не тільки назва локшини, але і дуже смачний японський салат. Таке блюдо з фунчозой підходить для повсякденного і святкового застілля. Рецепт приготування в домашніх умовах досить простий.

Інгредієнти:

  • 50 г фунчози;
  • 2 яйця;
  • 100 г огірків;
  • 100 г курячої грудки;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • ½ Перцю чилі;
  • 1-2 ч. л. кунжуту.

Для заправки:

  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. кунжутної олії;
  • 1 ст. л. цукру.

Приготування:

  • Згідно інструкції на упаковці, готуємо локшину. Якщо потрібно відварити, то опускаємо фунчозу в киплячу воду на 2 хвилини, після відразу відкидаємо на сито.

  • У миску розбиваємо яйця, злегка їх підсолюємо, збовтуємо і виливаємо яєчну суміш на розігріту сковороду.
  • Сковороду злегка змащуємо маслом і смажимо яєчний омлет з двох сторін.

  • Фунчозу ріжемо, так як вона дуже довга, і є її в такому вигляді незручно, перекладаємо відразу в миску.

  • Відварену грудинку птиці нарізаємо смужками і викладаємо в миску з локшиною.

  • Додаємо свіжий огірок, який також ріжемо тонкою соломкою.

  • Смужками подрібнюємо зелений лук і кладемо в миску.

  • Перець чилі подрібнюємо (можна прямо з зернами, якщо ви любите гострі страви).

  • Омлетний млинець звертаємо трубочкою і ріжемо соломкою — виходить така яєчна локшина, яку також перекладаємо в миску.

  • Для заправки в піалу з соєвим соусом вливаємо олію кунжуту і сік лимона, всипаємо цукор і розмішуємо до повного його розчинення.

Тепер в салат висипаємо кунжут, трохи залишаємо для подачі, вливаємо заправку і все перемішуємо. Викладаємо салат на велике блюдо і зверху присипаємо залишилися насінням кунжуту.

Такі рецепти приготування з фунчозой дозволять вам в домашніх умовах урізноманітнити повсякденний або святковий стіл. Але пам’ятайте, що до відварювання локшини потрібно підійти дуже серйозно, адже якщо її недоварити, то вона буде прилипати до зубів, а якщо переварити, то просто розкисне.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь