Скільки і як смажити корюшка на сковороді?

Смажена корюшка – смачна рибка з хрусткою скоринкою, знайома багатьом не з чуток, при цьому її легко і швидко зможе приготувати кожен в домашніх умовах. Розглянемо детальніше, скільки і як правильно смажити корюшка на сковороді, щоб вона вийшла смачною і з золотистою хрусткою скоринкою.

Скільки смажити корюшка?

Приготування корюшки – дуже швидкий процес, так як особливо дрібно рибу часто навіть не чистять і швидко обсмажують, після чого вона на смак схожа на хрусткі рибні палички та її з’їдають разом з хребтом і навіть з головою. В середньому час смаження корюшки таке:

Скільки смажити корюшка на сковороді? На сковороді корюшка необхідно обсмажувати по 3-5 хвилин з кожного боку на добре розігрітій сковороді.

Дізнавшись, скільки часу смажити корюшка, розглянемо далі сам процес її приготування, щоб знати, як швидко і смачно посмажити цю рибку.

Як правильно чистити корюшка для смаження?

Перед смаженням корюшка обов’язково треба добре вимити в холодній воді, а також почистити від луски і нутрощів, при цій дрібну рибку часто не чистять, так як після смаження луска, дрібні кісточки і навіть нутрощі практично не відчуваються і не впливають на смак (все ж краще чистити нутрощі, так як після смаження рибка може гірчити на смак).

Чистять корюшка зазвичай двома способами:

  • Очищають ножем від луски, розрізають живіт і виймають нутрощі в кожній рибці.
  • Очищають рибу від луски, після чого з боку хребта ножицями роблять надріз (розрізаючи до рівня живота і перерізаючи хребет) і відокремлюють голову, при цьому виймаючи всі нутрощі з риби.

На замітку: заморожену корюшку досить заздалегідь розморозити перед смаженням і почистити також, як і свіжу (якщо вона не почищена).

Розібравшись, як правильно чистити корюшка, розглянемо далі, як посмажити рибку на сковороді.

Як посмажити корюшка на сковороді?

Смаження корюшки не багатьом відрізняється від смаження інших видів риби і проходить у такій послідовності:

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 181 ккал
Кроки
20 хвДрук
  • Вимивши і почистивши корюшка, складаємо її в друшляку, щоб з риби стекла зайва вода і вона трохи підсохла.
  • У неглибокій тарілці змішуємо борошно і трохи солі.
  • Наливаємо рослинну олію в сковороду (так, щоб воно покрило дно сковороди на 2-3 мм) і на великому вогні розігріваємо його.
  • Кожну рибку вивалюємо в борошні із сіллю з обох сторін і викладаємо на розігріту олію в сковороді, після чого обсмажуємо по 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
  • Готову смажену корюшка викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як смачно посмажити корюшка на сковороді, Ви зможете швидко приготувати цю рибу до будь-якого гарніру або як окрему страву менш, ніж за півгодини. Свої відгуки та корисні поради, скільки і як смажити корюшка на сковороді з скоринкою в борошні і солі, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь