Смажена корюшка – смачна рибка з хрусткою скоринкою, знайома багатьом не з чуток, при цьому її легко і швидко зможе приготувати кожен в домашніх умовах. Розглянемо детальніше, скільки і як правильно смажити корюшка на сковороді, щоб вона вийшла смачною і з золотистою хрусткою скоринкою.
Скільки смажити корюшка?
Приготування корюшки – дуже швидкий процес, так як особливо дрібно рибу часто навіть не чистять і швидко обсмажують, після чого вона на смак схожа на хрусткі рибні палички та її з’їдають разом з хребтом і навіть з головою. В середньому час смаження корюшки таке:
Скільки смажити корюшка на сковороді? На сковороді корюшка необхідно обсмажувати по 3-5 хвилин з кожного боку на добре розігрітій сковороді.
Дізнавшись, скільки часу смажити корюшка, розглянемо далі сам процес її приготування, щоб знати, як швидко і смачно посмажити цю рибку.
Як правильно чистити корюшка для смаження?
Перед смаженням корюшка обов’язково треба добре вимити в холодній воді, а також почистити від луски і нутрощів, при цій дрібну рибку часто не чистять, так як після смаження луска, дрібні кісточки і навіть нутрощі практично не відчуваються і не впливають на смак (все ж краще чистити нутрощі, так як після смаження рибка може гірчити на смак).
Чистять корюшка зазвичай двома способами:
- Очищають ножем від луски, розрізають живіт і виймають нутрощі в кожній рибці.
- Очищають рибу від луски, після чого з боку хребта ножицями роблять надріз (розрізаючи до рівня живота і перерізаючи хребет) і відокремлюють голову, при цьому виймаючи всі нутрощі з риби.
На замітку: заморожену корюшку досить заздалегідь розморозити перед смаженням і почистити також, як і свіжу (якщо вона не почищена).
Розібравшись, як правильно чистити корюшка, розглянемо далі, як посмажити рибку на сковороді.
Як посмажити корюшка на сковороді?
- Інгредієнти: риба корюшка – 400 г, борошно – 100 р, сіль – 1 щіпка, соняшникова олія – 2-3 ст. л.
- Загальний час приготування: 10 хвилин, час приготування: 10 хвилин.
- Калорійність: 181 калорія (на 100 грам продукту).
- Кухня: Слов’янська. Тип страви: морепродукти. Кількість порцій: 2.
Смаження корюшки не багатьом відрізняється від смаження інших видів риби і проходить у такій послідовності:
- Вимивши і почистивши корюшка, складаємо її в друшляку, щоб з риби стекла зайва вода і вона трохи підсохла.
- У неглибокій тарілці змішуємо борошно і трохи солі.
- Наливаємо рослинну олію в сковороду (так, щоб воно покрило дно сковороди на 2-3 мм) і на великому вогні розігріваємо його.
- Кожну рибку вивалюємо в борошні із сіллю з обох сторін і викладаємо на розігріту олію в сковороді, після чого обсмажуємо по 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
- Готову смажену корюшка викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як смачно посмажити корюшка на сковороді, Ви зможете швидко приготувати цю рибу до будь-якого гарніру або як окрему страву менш, ніж за півгодини. Свої відгуки та корисні поради, скільки і як смажити корюшка на сковороді з скоринкою в борошні і солі, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.