Смажена цибуля – смачне доповнення до багатьох страв, особливо м’яса та вареників, а також важливий інгредієнт для заправки супів, тому багатьом буде корисно дізнатися, скільки часу і як правильно смажити цибулю на сковороді до золотистої рум’яної скоринки.
Скільки смажити цибулю до готовності?
Час смаження цибулі не великий та залежить від того, з якою метою вона смажиться (або тушиться на невеликому вогні), а також від величини її нарізки. Розглянемо детальніше, скільки хвилин смажити цибулю до готовності:
Скільки смажити цибулю на сковороді? На сковороді цибулю смажать в середньому 5-7 хвилин, поки вона не стане рум’яною, при цьому важливо часто помішувати, щоб не пригорала і закладати на добре розігріту сковороду з соняшниковою олією.
Дізнавшись, скільки часу смажити цибулю, розглянемо далі, як її правильно обсмажити до золотистої хрусткої скоринки, щоб вона вийшла смачною і не пригоріла під час смаження.
Як посмажити цибулю на сковороді?
Одним з ключових факторів, що впливають на якість смаженої цибулі є її нарізка. Цибулю можна нарізати кільцями, півкільцями, а також дрібними шматочками (кубиками) і в рецепті багатьох кулінарних страв зазвичай вказано, як краще нарізати цибулю. Після очищення від лушпиння і нарізки можна переходити безпосередньо до самої обсмажування цибулі. Розглянемо покроково, як смачно посмажити цибулю на сковороді:
- Очищаємо цибулини від лушпиння і нарізаємо (кубиками, півкільцями або кільцями, в залежності від того, для яких цілей будемо смажити цибулю).
- Сковороду ставимо на великий вогонь і додаємо в неї соняшникову олію (рослинна) або оливкову, і чекаємо поки вона добре нагріється, але не почне диміти. В середньому на 1 цибулину додають 1-2 столові ложки олії (в залежності від розміру цибулини).
- Викладаємо підготовлену цибулю на сковороду і розподіляємо рівним тонким шаром по всій її поверхні.
- Постійно помішуючи, обсмажуємо цибулю з усіх боків, поки вона не стане рум’яною (в середньому 5-7 хвилин), після чого його можна посолити і прибрати сковороду з вогню. Далі цибулю можна використовувати для приготування інших страв.
На замітку: при варінні супів часто цибуля потрібна не сильно засмажена і золотиста, тому її можна смажити на невеликому вогні, накривши сковороду кришкою, періодично помішуючи. Так вона залишиться білоюм, буде більш ніжною і м’якою після смаження.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки смажити цибулю до золотистої скоринки на сковорідці, Ви зможете швидко і смачно приготувати в домашніх умовах. Свої відгуки та корисні поради, як посмажити хрустку цибулю золотистого кольору, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.