Курячі нагетси – одна з найпопулярніших американських страв у багатьох фаст-фудах через їх оригінального смаку і високої калорійності (ситні), тому їх багато хто любить готувати вдома. У цій статті детально розглянемо, скільки за часом і як правильно смажити нагетси різним способами (Вироби домашнього приготування і покупні напівфабрикати з курячого філе в паніровці).
Скільки смажити нагетси
Час смаження нагетсів залежить від обраного способу їх приготування і виду нагетсів (тільки приготовані домашні або заморожені напівфабрикати з магазину):
- Скільки смажити нагетси на сковороді? Домашні тільки приготовані нагетси обсмажують на середньому або великому вогні 2-3 хвилини з двох сторін до хрусткої золотистої скоринки, а Заморожені напівфабрикати смажать довше (по 5-6 хвилин з кожного боку бажано на середньому вогні, після чого додатково млоять під кришкою 5 хвилин на маленькому вогні, щоб вони присмажилися всередині).
- Скільки смажити курячі нагетси у фритюрі? У фритюрниці нагетси смажать 3-4 хвилини до готовності.
- Скільки хвилин готувати нагетси в мікрохвильовці? У мікрохвильовій печі нагетси готують 3 хвилини з кожного боку (домашні) або по 5 хвилин з кожного боку (магазинні напівфабрикати).
- Скільки потрібно запікати нагетси в духовці? Домашні нагетси (власного приготування) запікають в духовці в середньому 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Важливо: час смаження курячих нагетсів на сковороді може трохи відрізнятися, залежно від виду плити і використовуваної сковороди, тому важливо уважно стежити за їх смаженням, щоб вони не пригорали, а в кінці смаження перевірити на готовність (розрізати один шматочок навпіл, якщо куряче м’ясо біле, без червоних і рожевих прошарків, значить воно готове).
Дізнавшись, скільки за часом потрібно смажити курячі нагетси, розберемося далі в правильній послідовності їх смаження (як домашніх виробів, так і куплених заморожених напівфабрикатів).
Як смажити домашні нагетси на сковороді

Жарка домашніх нагетсів на сковороді – дуже швидка процедура. Будуть потрібні тільки підготовлені до смаження нагетси (рекомендуємо покроковий рецепт з фото: домашні курячі нагетси) і рафінована рослинна олія:
- Сковороду ставимо на плиту (на великий вогонь) і додаємо в неї рослинну олію (шар не менше 5 мм, щоб нагетси добре присмажилися і вийшли з хрусткою скоринкою).
- На добре розігріту сковороду викладаємо нагетси і смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку (до утворення рум’яної скоринки).
- Обсмажені з двох сторін нагетси перекладаємо на паперовий рушник або щільну паперову серветку, щоб вбралися надлишки масла.
Порада: один з головних секретів смачних нагетсів – панірування, яка використовується при їх готуванні (рекомендуємо експериментувати з приготуванням панірування, використовуючи різні інгредієнти, щоб домогтися оригінального смаку).
Як посмажити заморожені нагетси (напівфабрикати з магазину)

Заморожені нагетси на сьогоднішній день можна купити практично в кожному продуктовому магазині або супермаркеті, при цьому їх смаження не багатьом відрізняється від домашніх:
- На середньому вогні розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинну олію.
- У розігріте масло викладаємо Заморожені напівфабрикати (одним шаром) і обсмажуємо з двох сторін по 5-6 хвилин до золотистої скоринки, після чого перевертаємо і накриваємо кришкою, тут же зменшуємо вогонь і смажимо ще 5-7 хвилин, щоб нагетси приготувалися зсередини.
- В кінці смаження можна прибрати кришку, збільшити вогонь і підсмажити нагетси ще 2-3 хвилини з кожного боку, щоб «повернути» хрустку скоринку після гасіння під кришкою.
- Готові нагетси перекладаємо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.
Порада: якщо нагетси куплені не на вагу, то рекомендуємо дотримуватися рекомендацій по смаженню від виробника, зазначені на упаковці нагетсів, так як у кожного виробника напівфабрикати можуть бути різного розміру і складу, що позначається на тривалості та особливості їх готування.
Відповіді на Популярні питання про смаження курячих нагетсів
- Чи потрібно розморожувати нагетси перед смаженням? Попереднє розморожування магазинних напівфабрикатів не потрібне (через розморожування нагетси будуть прилипати до сковороди при смаженні, може відставати паніровака, а всередині вони виходитимуть більш сухими).
- На якому вогні краще смажити курячі нагетси? Зазвичай наггеться обсмажують на середньому або великому вогні, щоб вони мали хрустку скоринку і добре пропікалися зсередини.
- На якій олії смажать нагетси? Краще віддати перевагу рафінованій соняшниковій олії (без смаку і запаху), щоб нагетси не пригорали під час смаження, а також не вбирали смак і запах масла.
- Чи потрібно накривати сковороду кришкою при смаженні нагетсів? Кришкою рекомендується накривати тільки заморожені напівфабрикати в кінці смаження (на 5 хвилин), щоб вони пропеклися всередині і м’ясо не залишилося сирим.
Приготувавши всього 1-2 рази нагетси вдома, в подальшому ви зможете смажити їх також смачно, як в McDonalds, KFC та інших фастфудах, якщо дотримуватися всіх рекомендацій по їх смаженні з цієї статті. Свої відгуки та корисні поради, як скільки хвилин і як краще смажити нагетси в домашніх умовах, залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.