Гречані пластівці все частіше використовують, як альтернативу вівсяним при приготуванні швидких, смачних і корисних сніданків, тому в даній статті розберемося, скільки і як варити гречані пластівці на воді і на молоці на сніданок і не тільки.
Скільки за часом варити гречані пластівці?
Гречані пластівці відносяться до продуктів швидкого приготування, тому час їх варіння не великий:
Пластівці з гречки варять не більше 3 хвилин, як у воді, так і в молоці.
На замітку: точний час варіння зазвичай вказує виробник на упаковці з гречаними пластівцями, при цьому деякі види таких пластівців можна не варити, а запарювати (заливати гарячим молоком або окропом і настоювати під кришкою 3-4 хвилини).
Найбільш популярні пропорції гречаних пластівців і рідини при готуванні:
- В’язка каша: 1 склянка пластівців на 2 склянки рідини.
- Рідка каша: 1 склянки пластівців з гречки на 3 склянки рідини.
Як варити гречані пластівці в каструлі
Приготувати швидку кашу з гречаних пластівців можна на молоці і на воді, в залежності від ваших особистих переваг, тому нижче розглянемо 2 рецепта приготування каші.
На воді
- Складові: гречані пластівці – 1 стакан, вода – 2 склянки, сіль і цукор-за смаком (можна використовувати дрібку солі і 0,5-1 столову ложку цукру).
- Загальний час приготування: 8 хвилин, Час підготовки: 5 хвилин, час варіння: 3 хвилини.
- Калорійність: 99 калорій (на 100 грам продукту).
- Кухня: Європейська. Тип страви: сніданок. Кількість порцій: 2.
- Відміряємо і заливаємо воду в каструлю, доводимо її до кипіння на великому вогні.
- Додаємо в воду цукор і сіль, після чого акуратно засипаємо гречані пластівці, помішувати їх ложкою і варимо три хвилини на слабкому вогні.
- Ми залишаємо каструлю з вогню і даємо каші настоятися під кришкою ще кілька хвилин.
На молоці
- Складові: гречані пластівці – 1 стакан, молоко – 2,5 склянки, сіль і цукор-за смаком (використовуємо дрібку солі і 1 столову ложку цукру).
- Загальний час приготування: 8 хвилин, Час підготовки: 5 хвилин, час варіння: 3 хвилини.
- Калорійність: 144 калорії (на 100 грам продукту).
- Кухня: Європейська. Тип страви: сніданок. Кількість порцій: 2.
- Заливаємо молоко в каструлю і на середньому вогні доводимо до кипіння, при цьому постійно стежимо за процесом, щоб молоко не втекло.
- У закипіле молоко додаємо сіль і цукор, а також додаємо гречані пластівці.
- Відставляємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і даємо каші настоятися 3-5 хвилин.
- При подачі до столу додаємо шматочок вершкового масла (при бажанні ще додаємо варення або мед).
На закінчення до статті сподіваємося, що Вам будуть корисні зазначені інструкції по варінні гречаних пластівців в домашніх умовах. Свої поради та відгуки, як приготувати кашу з гречаних пластівців на воді або молоці, залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.