Локшина – одне із самих смачних і поширених макаронних виробів, які господині варять на воді і молоці в домашніх умовах, тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як правильно варити локшину в каструлі, щоб вона не злипалися при варінні і вийшла смачною.
Скільки часу варити локшину?
Час варіння локшини, як домашньої, так і покупної, залежить від того, яка вона (яєчна, рисова, гречана) і в середньому може відрізнятися в 3-5 хвилин:
Скільки варити локшину в каструлі? У каструлі локшину потрібно варити 3-8 хвилин до готовності після закипання води в каструлі (на упаковці локшини, купленої в магазині часто вказано точний час, рекомендоване виробником даних макаронних виробів). У середньому локшину варять 6 хвилин після закипання води в каструлі.
Дізнавшись, скільки хвилин вариться локшина, розглянемо особливості її приготування на воді і молоці, щоб знати, як її зварити смачно і щоб вона не злипалися при варінні.
Як варити локшину в каструлі?
- Інгредієнти: локшина – 150 г, вода – 1 л, сіль – 0,5-1 ч. л.
- Загальний час приготування: 11 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час варіння: 6 хвилин.
- Калорійність: 80 калорій на 100 грам продукту).
- Кухня: Європейська. Тип страви: гарнір. Кількість порцій: 2.
Послідовність приготування локшини у воді така ж, як і у багатьох інших макаронних виробів:
- Готуємо каструлю відповідного розміру.
- В каструлю, заливаємо воду з пропорції: 1 літр води на 100-150 грам сухої локшини (незалежно від її складу і виробництва).
- Воду в каструлі на сильному вогні доводимо до кипіння, після чого додаємо сіль (в середньому 1 чайна ложка) і кладемо локшину.
- Помішуючи, щоб локшина не злипалися, чекаємо поки вода в каструлі повторно закипить, після чого зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти) і варимо локшину в середньому 5-7 хвилин до готовності.
- Перевіряємо на смак готовність локшини (повинна бути злегка не доваренною) і якщо вона вже готова, виливаємо вміст каструлі через друшляк і чекаємо, поки з локшини стече вода (промивати не потрібно), після чого додаємо вершкове масло і подаємо до столу. Смачна варена локшина на гарнір готова!
На замітку: після того, як вода в каструлі закипіла і в неї додали сіль, також можна додати столову ложку оливкової або соняшникової олії, щоб локшина при варінні не злиплася між собою напевно.
Як зварити молочну локшину?
Послідовність приготування молочної локшини в каструлі така ж, як і при варінні на воді. Відрізняється тільки те, що замість води використовується молоко в пропорції 0,5 літра молока на 100 грамів локшини, а також після закипання солі додається менше + кладеться 2 столові ложки цукру, щоб готова локшина на молоці була солодкою.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно варити локшину (домашню і магазинну), Ви зможете швидко приготувати смачний і поживний гарнір або зварити молочну локшину для себе або своїх дітей. Свої відгуки та корисні поради, як і скільки варити локшину в домашніх умовах, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.