Гарнір — це всього лише додавання до основної страви. Слово “гарнір «походить від французького»прикрашати, наповнювати”. Але іноді смачний гарнір може затьмарити собою і м’ясо, і рибу. Якщо вас цікавить питання, що подати на гарнір, то з більше трьох тисяч рецептів гарнірів ви знайдете що вибрати. А рецепти гарнірів з фото допоможуть вам подати їх красиво. Вибирайте! Гарнір можна приготувати до будь-якого основного блюда, тому є гарнір до м’яса , гарнір до риби, гарнір до курки, гарнір до Кролика. Як правило, використовують овочеві гарніри і круп’яні. Буває складний гарнір і простий. Відповідь на питання ” що приготувати на гарнір?» криється в основному блюді, до якого ви збираєтеся робити гарнір. Гарніри з овочів найбільш підходять до м’яса. Це гарнір з картоплі, гарнір з квасолі, гарнір з кабачків, гарнір з капусти, гарнір з цвітної капусти. Тому, якщо ви хочете приготувати гарнір до свинини, гарнір до баранини (наприклад, гарнір до шашлику, гарнір до відбивних, гарнір до стейка, гарнір до печінки) — сміливо готуйте овочі. Рецепти гарнірів до м’яса різноманітні, як то кажуть, на будь-який смак, але ми радимо вас приготувати овочі-гриль. Але, в принципі, овочі в будь-якому вигляді дуже добре поєднуються з м’ясом. Наприклад, непоганий гарнір до м’яса по-французьки — овочева суміш з броколі, стручкової квасолі, моркви. Крім цього, до м’яса ви можете приготувати такий оригінальний гарнір, як гарнір з гарбуза.

Що приготувати на гарнір

Каша теж може бути прекрасним гарніром. Гречка на гарнір, гарнір з сочевиці — смачний і звичний гарнір до котлет або гарнір до тефтелі. А ось гарнір до голубців, як правило, не потрібен. Але найбільш часто використовують рис на гарнір, Рецепти правильної варіння рису грають не останню роль, щоб вийшов смачний гарнір. Існує кілька варіантів, як приготувати рис на гарнір. Залежно від того, чи вважають за краще рис розсипчастий або кашею, вибирають різні сорти рису і варіант його приготування. Як варити рис на гарнір? Наша порада: на 1 порцію рису використовуйте 2 порції води. У киплячу підсолену воду висипте рис і, періодично помішуючи, варіть його близько 20 хвилин, а потім промийте рис. Якщо ви використовуєте пропарений рис, промивати не треба. Крім цього, розсипчастий рис готують на сковороді — спочатку зерна прожарюють, а потім потроху додають воду. Хочемо також нагадати, що гарніри з рису — це, перш за все, гарнір до морепродуктів. Рис відмінно підійде як гарнір до креветок, гарнір до смаженої риби, гарнір до сьомги. Але і рис до м’яса буде непоганий.

Якщо ви не знаєте, як і який приготувати гарнір, рецепти і поради наших читачів допоможуть успішно і зі смаком впоратися з цим завданням. До ваших послуг найрізноманітніші гарніри, рецепти з фото та інші таємниці смачного столу.

35 хв20106
Дане блюдо підходить і як самостійний продукт до обіду або вечері, і як гарнір до м’яса або риби. Важливо нарізати овочі не дуже дрібно, щоб вони в процесі.
1 год 25 хв80180
Дуже цікавий рецепт запеченого гарбуза з цукровим піском, однак, готова страва має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій.
овочі з картоплею в духовці
1 год 15 хв60446
Овочі, запечені в духовці з картоплею – блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Таке блюдо може бути подано на стіл як самостійну пісну
Овочі, запечені в духовці великими шматками
1 год 30 хв40128
Готувати овочі дуже просто. Для цього рецепта вам необхідно помити овочі, нарізати їх великими шматками, приправити і відправити в духовку.
60 хв80116
В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку
квасоля по-корейськи на зиму
2 год 10 хв40204
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв.
Помідори по-італійськи
10 хв30183
Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від
салат з цвітної капусти з помідорами і солодким перцем
1 год 17 хв30161
А така зимова заготівля з цвітної капусти полюбиться в томатному соку, особливо може сподобатися любителям маринованого солодкого перцю.
лечо з перцю з рисом і помідорами
2 год 0 хв60133
Смачна, ситна заготівля ідеально підійде в зимовий час як гарнір до м’ясних і рибних страв. Також послужить хорошою основою для супу.
Салат з капусти з морквою, огірком і зернами гірчиці
25 хв5071
Смачний, яскравий, ароматний, вітамінний салатик, який дуже легко готується. Свіжі соковиті овочі, заправлені оригінальним соусом, підійдуть як гарнір
Морквяне пюре з імбиром
45 хв60258
З смаженою або запеченою рибою я найбільше люблю подавати картоплю, так як це безпрограшний варіант. І все-таки час від часу хочеться урізноманітнити меню
1 год 5 хв20493
У категорії гарнірів картопля майже не має собі рівних. Ситніше, ніж овочі, і яскравіше, ніж крупи, вона йде пліч-о-пліч зі святковими стравами.
Картопля з часником в духовці
1 год 10 хв60366
Для мене подорожі — це не просто можливість відпочити і побачити щось нове, а й привезти парочку цікавих рецептів. Греція в цьому плані — гастрономічний рай.
15 хв30244
У нашій родині за готування відповідаю я, але бувають дні, коли у чоловіка прокидається натхнення. Тоді вечерю готує він. Один з його фірмових рецептів
20 хв30319
Не обсмажена зелена гречка цінується за високий вміст корисних мікроелементів і вітамінів і часто використовується любителями правильного харчування, але
15 хв20189
Багато любителів японської кухні неодноразово пробували в кафе і ресторанах страви з японською локшиною «Соба» з гречаного борошна і багатьох зацікавило
смажений горох
40 хв30164
Як ви дивитеся на те, щоб спробувати звичні страви в новому виконанні? Зовсім недавно мені в гостях запропонували смажений горох. Перед очима відразу спливли
як варити картоплю в мундирах
15 хв40208
Як не розварити картоплю в мундирах Для цього потрібно знати картопляні сорти. Одні картоплини розварюються більше, звідси назва — розсипчасті сорти —
як варити картоплю в каструлі
20 хв20210
Відварна картопля — це дуже простий, швидко готується, корисний і дуже смачний гарнір. Загалом розповідати як варити картоплю майже немає що, але
як варити гречку в мультиварці
15 хв50223
Низькокалорійний гарнір для будь-якого м’ясної страви! Гречка в мультиварці скороварці – дуже смачна і корисна каша. Ми всі її любимо з будь-якими доповненнями.