Як запекти часточки картоплі в сметані в духовці?

Хорошим і смачним варіантом приготування картоплі як гарніру або самостійного блюда буде у вас картопля, запечена часточками в сметано-часниковому соусі. Сметана робить картоплю соковитою, м’якою і надає невелику кислинку, а часник зі спеціями додасть страві особливі пікантні смакові нотки. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в рукаві, але можна і просто на деко.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Картоплю очистити від шкірки, промити під холодною водою і нарізати часточками будь-якого розміру.
  • Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.
  • Зубки часнику подрібнити на Часничниці.
  • Картопляну нарізку перекласти в окремий посуд і посипати овочевою приправою або іншими відповідними до картоплі спеціями.
  • Потім до картоплі додати нарізку цибулі.
  • Картоплю з цибулею на свій смак посипати сіллю з чорним перцем, налити рослинну олію і все добре перемішати.
  • До подрібненого часнику покласти сметану і так само все перемішати.
  • У кулінарний рукав перекласти підготовлені картопляні часточки зі сметанним соусом. Кінці рукава щільно скріпити кліпсами.
  • Інгредієнти в пакеті руками трохи перемішати, щоб соус рівномірно розподілився між часточками картоплі. Запекти картоплю зі сметаною в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
  • Потім рукав зверху розкрити і продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб поверхня картоплі красиво зарум’янилася.

Приготовану страву перекласти на тарілку і подати до столу гарячою. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь