Хорошим і смачним варіантом приготування картоплі як гарніру або самостійного блюда буде у вас картопля, запечена часточками в сметано-часниковому соусі. Сметана робить картоплю соковитою, м’якою і надає невелику кислинку, а часник зі спеціями додасть страві особливі пікантні смакові нотки. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в рукаві, але можна і просто на деко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сметана 15% 2 ст. л.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Приправа для овочів 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Картоплю очистити від шкірки, промити під холодною водою і нарізати часточками будь-якого розміру.
- Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.
- Зубки часнику подрібнити на Часничниці.
- Картопляну нарізку перекласти в окремий посуд і посипати овочевою приправою або іншими відповідними до картоплі спеціями.
- Потім до картоплі додати нарізку цибулі.
- Картоплю з цибулею на свій смак посипати сіллю з чорним перцем, налити рослинну олію і все добре перемішати.
- До подрібненого часнику покласти сметану і так само все перемішати.
- У кулінарний рукав перекласти підготовлені картопляні часточки зі сметанним соусом. Кінці рукава щільно скріпити кліпсами.
- Інгредієнти в пакеті руками трохи перемішати, щоб соус рівномірно розподілився між часточками картоплі. Запекти картоплю зі сметаною в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
- Потім рукав зверху розкрити і продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб поверхня картоплі красиво зарум’янилася.
Приготовану страву перекласти на тарілку і подати до столу гарячою. Приємного апетиту!