Запечена молода картопля в пергаменті

Цілий рік чекаю, коли ж на прилавках з’явиться молода картопелька. Звичайно, з неї не приготуєш так багато страв, як зі старої. Але все-таки гарнір з молодої картоплі виходить дуже смачним і ароматним, з запахом літа. У цьому сезоні у мене серед фаворитів картопля в пергаменті — цікавий спосіб приготування коренеплодів.

На запечену картоплю ви не витратите багато часу. Всього-то потрібно приготувати простеньку заправку на основі оливкової олії і відправити овочі в духовку. Запевняю вас, аромат лунає такий, що хочеться з’їсти страву в сирому вигляді!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем, пропущеним через прес часником і дрібно нарізаним базиліком.
  • Гарненько промийте молоду картоплю і полийте його приготовленою сумішшю. Перемішайте, щоб заправка розподілилася рівномірно.
  • Застеліть форму для випікання пергаментом, рівномірно викладіть картоплю і загорніть пергамент конвертиком. Випікайте 40-50 хвилин при 180 ° С.

кщо ви хочете отримати рум’яну скоринку на запеченої в духовці картоплі, за 10 хвилин до кінця приготування розріжте пергамент, а потім поверніть форму в духовку. Крім базиліка з овочами відмінно поєднується розмарин. До слова, блюдо можна доповнити невеликою кількістю тертого сиру, а подавати обов’язково з улюбленим соусом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь