Простий і смачний рецепт картоплі часточками, запеченої у фользі

рецепт картоплі часточками, запеченої у фользі

Запечена у фользі картопля завжди виходить м’якою, соковитою і ароматною за рахунок обраних приправ. Для запікання виберіть картоплю щільну і яка розварюється, щоб вона зберегла форму в готовій страві. У цьому рецепті наріжемо картоплю по-селянськи, тобто великими часточками, і запечемо у вершковому маслі.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Бульби картоплі очистити від шкірки, добре промити холодною водою, нарізати великими часточками і перекласти в каструлю. Додати до картоплі лавровий лист, горошки перців і сіль за смаком. Потім залити картоплю окропом і поварити його 20 хвилин, не більше.
  • Після закінчення цього часу відвар злити. Деко застелити двома шматками фольги, складеними хрест-навхрест. Подрібнити на крупній тертці заздалегідь заморожене вершкове масло. Частину його рівномірно пересипати на фольгу. Потім рівним шаром укласти на фольгу напівзварені часточки картоплі. Їх посипати чорним меленим перцем, прованськими травами і іншим натертим маслом.
  • Включити духовку на 200°С. Фольгу щільно загорнути. Запекти картопляні часточки протягом 20 хвилин.
  • Потім фольгу зверху розкрити і продовжити запікання ще 15 хвилин, щоб вийшла рум’яна скоринка.

Готову страву розкласти по тарілках і подати до столу гарячою. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь