Скільки і як варити цукровий сироп?

як варити цукровий сироп

Цукровий сироп користується великим попитом при приготуванні різної випічки та коктейлів, при цьому його можна швидко зробити в домашніх умовах і для цього знадобляться звичайний цукор і вода. У цій статті розглянемо детальніше, скільки часу і як правильно варити цукровий сироп для варення.

Скільки варити цукровий сироп

Час варіння цукрового сиропу не велика та залежить від того, яку консистенцію необхідно одержати на виході. Розглянемо, скільки часу потрібно варити цукровий сироп для варення:

Скільки варити сироп з цукру для варення? Цукор у воді варять в середньому 3-5 хвилин після закипання води в каструлі. Карамельний сироп в середньому варять 15 хвилин після закипання води в каструлі на слабкому вогні.

Дізнавшись, скільки хвилин вариться сироп, розглянемо особливості його приготування, а також дізнаємося, як зварити сироп з цукру і води для варення та інших цілей.

Як зварити цукровий сироп для варення

  • Інгредієнти: цукор – 1 склянка, вода – 1 склянку.
  • Загальний час приготування: 5 хвилин, час варіння: 5 хвилин.
  • Калорійність: 285 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: десерти. Кількість порцій: 1.

За основу сиропу найбільш часто використовують звичайний цукор і воду, при цьому в залежності від мети приготування сиропу, цукор частково можна замінити натуральним медом або тростинним цукром. Розглянемо покроково, як варити сироп з цукру і води для варення в каструлі:

  1. Для приготування сиропу використовують таку пропорцію: 1:1 (наприклад, 1 склянка цукру і 1 стакан води).
  2. Змішуємо інгредієнти для цукрового сиропу в каструлі і на плиті доводимо воду до кипіння.
  3. Якщо необхідний рідкий сироп, то після закипання води, якщо весь цукор розчинився, каструлю можна відставляти з вогню і чекати, поки сироп охолоне, якщо ж потрібен більш густий сироп, після закипання його варять від 3 до 15 хвилин на слабкому вогні, знімаючи пінку і періодично помішуючи. Для більш приємного аромату, при варінні в сироп можна додати ваніль (3 грама на 1 літр води), цедру цитрусових і інші компоненти.

На замітку: існує також швидкий спосіб приготування сиропу в невеликих кількостях (наприклад, на сніданок під млинці). Для цього достатньо змішати кілька ложок цукру і стільки ж води в глибокій тарілці і поставити її на 30-40 секунд в мікрохвильову піч.

У висновку до статті можна відзначити, що зробити сироп з цукру в домашніх умовах дуже легко, головне стежити за ним під час приготування і враховувати пропорції цукру і води. Свої відгуки та корисні поради, як зварити цукровий сироп для варення та інших цілей, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 285 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь