Дрібна вермішель (павутинка) – одне з найпоширеніших макаронних виробів, які є в арсеналі майже кожної господині, тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як правильно варити вермішель (на воді і на молоці), щоб вона не злипалася і була смачною.
Скільки варити вермішель по часу?
Час варіння вермішелі не велика, так як вона маленька за розмірами і швидко доходить до потрібно стану в окропі:
Скільки варити вермішель в каструлі? Час варіння вермішелі в середньому становить 3-4 хвилин після закипання води в каструлі (вермішель кладуть у киплячу воду).
Дізнавшись, скільки хвилин варити вермішель, розглянемо далі більш докладно процес її приготування на воді і молоці для дитини.
Як варити вермішель на воді в каструлі?
- Інгредієнти: вермішель – 100 г, вода – 1 л, сіль – 0,5-1 ч. л.
- Загальний час приготування: 8 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час варіння: 3 хвилини.
- Калорійність: 113 калорій на 100 грам продукту).
- Кухня: Європейська. Тип страви: гарнір. Кількість порцій: 2.
Кожен вид макаронів має свої особливості приготування, це стосується і вермішелі, варіння якої проходить у такій послідовності:
- Вибираємо каструлю відповідного розміру і наливаємо в неї чисту воду, виходячи з пропорції: 1 літр води на 100 г вермішелі.
- Доводимо воду в каструлі до кипіння на великому вогні, додаємо сіль (1 чайна ложка) і одну столову ложку соняшникової або оливкової олії (щоб під час варіння вермішель не злипалася), після чого кладемо вермішель і ретельно перемішуємо до повторного закипання води в каструлі.
- Після того, як вода знову закипить, зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти) і варимо вермішель протягом 3-5 хвилин до готовності (готовність перевіряємо на смак, при цьому вермішель повинна бути злегка не доваренною, так як вона дійде в підсумку до готовності).
- Зварену локшину перекладаємо в друшляк, помішуючи ложкою чекаємо поки стече вся вода, після чого використовуємо для приготування інших страв або подаємо до столу, як готовий гарнір, попередньо додавши в неї невеликий шматочок вершкового масла.
На замітку: промивати вермішель після варіння не обов’язково, але через друшляк зручніше зливати з неї воду.
Як зварити молочну вермішель?
Дрібну вермішель часто використовують для її приготування на молоці, так як вона швидко варитися і виходить дуже смачною. Розглянемо докладніше, як варити вермішель на молоко в каструлі:
- Для приготування порції на одного будемо використовувати 2 столових ложки вермішелі, 1 склянку молока (200 мл), маленький шматочок вершкового масла, щіпка солі і 2 чайні ложки цукру.
- Молоко виливаємо в каструлі і на середньому вогні доводимо до кипіння, після чого додаємо в нього щіпку солі і 2 чайні ложки цукру і ретельно перемішуємо.
- Далі кладемо в молоко підготовлену локшину (2 столових ложки без гірки) і варимо на невеликому вогні 4-5 хвилин до готовності.
- Зварену молочну вермішель переливаємо з каструлі в глибоку тарілку, додаємо невеликий шматочок вершкового масла і подаємо до столу.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як смачно зварити вермішель на воді або на молоці, Ви зможете швидко приготувати простий і смачний гарнір для себе і своїх близьких. Свої відгуки та корисні поради, скільки часу і як варити вермішель, щоб вона не злипалася в каструлі, залишаємо у коментарях до даної статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.