Пропонуємо добірку рецептів пісочного тіста на рослинній олії для пирога. Воно прекрасно підійде для людей, які не вживають молочні продукти. З його допомогою можна зробити пироги з повидлом, яблуками, сиром, м’ясом і капустою.
Пиріг з абрикосовим варенням
Пісний пиріг з абрикосовим варенням — ідеальний десерт для вечірнього чаювання. Готовий виріб виходить ніжним, розсипчастим. Розберемося, як приготувати пісочне тісто на рослинній олії для пирога з варенням.
Інгредієнти:
- вода — 160 мл;
- олія соняшникова — 120 мл;
- цукор-пісок — 190 г;
- розпушувач для тіста — 10 г;
- кухонна сіль — щіпка;
- борошно вищого сорту — 0,5 кг;
- ванілін — 1 г;
- варення абрикосове — 450 р.
Приготування:
- Цукор викласти в тару для замішування тіста.
- Влити вказану кількість води і рослинну олію, все ретельно перемішати силіконовою лопаткою.
- Додати трохи солі, ванілін і розпушувач.
- Ввести муку вищого сорту і замісити тісто. Воно має бути еластичним, не прилипаючим до рук.
- Розділити на частини: велику і маленьку. Менша кількість тісто розкачати на кульки для швидкого охолодження.
- Інше прибрати в холодильник на 20-30 хвилин, попередньо загорнувши в поліетиленову плівку. Кульки прибрати в морозильну камеру на аналогічний час.
- Через зазначений час великий шматок тіста викласти у форму для запікання (діаметр 24 см), попередньо застеливши дно пергаментним папером.
- Рівномірно розподілити руками.
- Зробити невеликі бортики.
- Викласти густе варення, рівномірно розподіливши його.
- Зверху натерти на крупній тертці тісто з морозилки.
- Готовий пиріг поставити на 45 хвилин випікатися в духовку при температурі 180-190 градусів.
- Випічку повністю остудити.
Дістати з форми і викласти на плоске красиве блюдо. Подати до гарячого, свіжому і ароматного чаю. Аналогічним чином по представленому рецептом пісочне тісто на рослинній олії для пирога можна готувати не тільки з варенням, але і з цілими ягодами.
Пиріг з сиром та вишнями
Ще один рецепт, який дозволяє приготувати пісочне тісто на рослинній олії для пирога з сиром і свіжими ягодами.
Інгредієнти:
- борошно вищого сорту — 350 г;
- масло рослинне — 200 мл;
- яйце — 1 шт.;
- сметана — 1 ст. л.;
- цукор-пісок — 100 р.
Начинка:
- сир — 0,5 кг;
- яйце — 1 шт.;
- цукор-пісок — 200 г;
- манка — 2 ст. л.;
- ванілін — 1 г;
- вишня — 200 р.
Приготування:
- Яйце з’єднати з цукром в глибокій мисці. Додати сметану, масло і все перемішати.
- Ввести муку і замісити густе еластичне тісто. Прибрати в холодильник на 10-20 хвилин, попередньо накривши посудину харчовим поліетиленовим пакетом.
- Тим часом сир викласти в глибоку миску.
- Вбити куряче яйце.
- Висипати манку, цукор.
- Додати трохи ваніліну за смаком.
- Збити блендером до появи однорідної консистенції.
- Вишню промити, викласти на паперовий рушник, обсушити і видалити кісточки. Додати трохи крохмалю, все ретельно перемішати.
- Підготувати форму, застеливши дно пекарським папером.
- Розтягнути тісто руками по дну і бортикам. Зробити кілька проколів виделкою.
- Викласти начинку, акуратно розрівнявши.
- Поверх викласти вишню, злегка притопивши її.
- Поставити випікатися пиріг при 190 градусах протягом 50-60 хвилин.
- По готовності пиріг остудити, не прибираючи з дека.
- Акуратно зняти форму, перекласти в тарілку і розрізати на порційні шматки.
З пісочного тіста на рослинній олії виходить чудовий пиріг з сиром, а для його приготування потрібно трохи часу і зазначені продукти. Ніжний, соковитий і чудово підходить до вечірнього чаювання.
Яблучний пиріг
Розберемо рецепт приготування пісочного тіста на рослинній олії для пирога з яблуками. Він виходить дуже красивим, ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- рослинна олія — 100 мл;
- вода — 8 ст. л.;
- цукор-пісок — 100 г;
- сіль харчова — щіпка;
- ванілін — 1 г;
- сода, гашене оцтом — ½ ч. л.;
- борошно — 300 г;
- яблука — 500 г;
- кориця мелена — 5 р.
Приготування:
- У вказану кількість борошна вилити олію, розмішати акуратно руками.
- Висипати дрібку солі, цукровий пісок. Все ретельно розмішати.
- Соду погасити оцтом. Відправити в миску, де відбувається заміс тесту.
- Невеликими порціями вливати воду і замішувати. У результаті тісто виходить м’яким, густим.
- Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на 15-20 хвилин.
- Яблука очистити, видалити серцевину і нашаткувати скибочками.
- Тісто розподілити по формі, попередньо покривши її пекарським листом.
- Зробити руками невеликі бортики.
- Викласти яблучні дольки. Зверху посипати корицею і цукром.
- Поставити випікатися при 200 градусах протягом 45 хвилин.
По готовності пиріг дістати з духовки, остудити у формі і тільки потім витягти. Викласти на блюдо і подати до столу. Пісочне тісто на рослинній олії ідеально підходить для пирога з яблуками.
Пиріг з м’ясом
Жодна людина на землі не відмовився б від ніжного, соковитого пирога з м’ясом. Тому пропонуємо приготувати швидке, смачне пісочне тісто на рослинній олії для пирога з м’ясом.
Інгредієнти:
- рослинна олія — 100 мл;
- сметана — 200 г;
- кухонна сіль — ½ ч. л.;
- яйце — 1 шт.;
- борошно вищого сорту — 300 г;
- розпушувач — 10 р.
Начинка:
- фарш м’ясний — 500 г;
- ріпчаста цибуля — 1 головка;
- свіжа зелень — 30 г;
- сіль, мелений перець за смаком.
Приготування:
- Яйце збити виделкою в глибокій мисці. Влити рослинну олію.
- Викласти вказану кількість сметани. Трохи посолити, все добре перемішати.
- Всипати порціями борошно, попередньо з’єднавши її з розпушувачем. Замісити густе еластичне тісто.
- Загорнути його в харчову плівку. Прибрати в холодне місце на півгодини.
- У миску викласти м’ясний фарш.
- До нього додати подрібнений дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
- Потім висипати свіжу зелень, а після спеції.
- Тісто дістати з холодильника.
- Посипати трохи борошном і розділити на 2 половинки.
- На пекарському папері розкачати першу частину тіста і викласти на деко.
- З другим вчинити аналогічно.
- Рівномірно розподілити начинку.
- Накрити другим розкатаним пластом.
- Красиво защипити краї так, щоб начинка була всередині з пирога.
- Використовуючи вилку, зробити кілька проколів.
- Випікати при 180 градусах протягом години.
- За бажанням можна змастити пиріг сумішшю вершків і жовтка. Так вийде гарна, рум’яна скоринка.
- Готовий пиріг трохи остудити, після акуратно зняти з пекарської папери.
- Розрізати на порційні шматки. Викласти на красиве блюдо подати до столу.
Випічка готується швидко, виходить дуже смачною. Тісто на рослинній олій нітрохи не гірше традиційного варіанту.
Пиріг з капустою
Можна приготувати ніжне пісочне тісто на рослинній олії для пирога з капустою. Випічка робиться швидко, а виходить прекрасною. Такий рецепт чудово підійде для жінок, у яких мало часу на випічку.
Інгредієнти:
- борошно вищого ґатунку — 200 г;
- рослинна олія — 100 мл;
- сметана — 100 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- розпушувач — 1 ч. л.
Начинка:
- сметана — 200 мл;
- яйця — 3 шт.;
- крохмаль — 1 ст. л.;
- сіль за смаком;
- капуста смажена — 350 р.
Приготування:
- У чашу відправити масло, сметану.
- Висипати трохи солі, розпушувача, розмішати.
- Додати просіяне борошно, перемішати лопаткою.
- Потім трохи посипати борошном робочу поверхню і швидко вимісити руками.
- Використовуючи качалку, розкачати пласт діаметром 26 див
- Викласти у форму, розподілити руками і зробити бортики. Прибрати в холодне місце на чверть години.
- У миску викласти сметану.
- Додати 3 яйця.
- Висипати крохмаль.
- Посолити за смаком і все добре збити.
- Викласти на охолоджене тісто капусту, рівномірно розподілити.
- За допомогою ложки вилити сметанну заливку.
- Поставити в духовку на півгодини при 180 градусах.
- Готовий пиріг остудити, розрізати на порції.
- Випічка виходить дуже ніжною, смачною і соковитою. Такий пиріг не соромно подати до святкового столу.
Пісочне тісто на рослинній олії чудово підходить для випічки пирогів з варенням, м’ясом, сиром, яблуками і капустою. Рецептів з фото приготування предостатньо. Всі страви виходять дуже ніжними, смачними і соковитими. Тісто готується легко і просто.