Смачне пісочне тісто на рослинній олії для пирога

пісочне тісто для пирога

Пропонуємо добірку рецептів пісочного тіста на рослинній олії для пирога. Воно прекрасно підійде для людей, які не вживають молочні продукти. З його допомогою можна зробити пироги з повидлом, яблуками, сиром, м’ясом і капустою.

Пиріг з абрикосовим варенням

Пісний пиріг з абрикосовим варенням — ідеальний десерт для вечірнього чаювання. Готовий виріб виходить ніжним, розсипчастим. Розберемося, як приготувати пісочне тісто на рослинній олії для пирога з варенням.

Інгредієнти:

  • вода — 160 мл;
  • олія соняшникова — 120 мл;
  • цукор-пісок — 190 г;
  • розпушувач для тіста — 10 г;
  • кухонна сіль — щіпка;
  • борошно вищого сорту — 0,5 кг;
  • ванілін — 1 г;
  • варення абрикосове — 450 р.

Приготування:

  • Цукор викласти в тару для замішування тіста.

  • Влити вказану кількість води і рослинну олію, все ретельно перемішати силіконовою лопаткою.
  • Додати трохи солі, ванілін і розпушувач.
  • Ввести муку вищого сорту і замісити тісто. Воно має бути еластичним, не прилипаючим до рук.

  • Розділити на частини: велику і маленьку. Менша кількість тісто розкачати на кульки для швидкого охолодження.

  • Інше прибрати в холодильник на 20-30 хвилин, попередньо загорнувши в поліетиленову плівку. Кульки прибрати в морозильну камеру на аналогічний час.
  • Через зазначений час великий шматок тіста викласти у форму для запікання (діаметр 24 см), попередньо застеливши дно пергаментним папером.
  • Рівномірно розподілити руками.
  • Зробити невеликі бортики.

  • Викласти густе варення, рівномірно розподіливши його.

  • Зверху натерти на крупній тертці тісто з морозилки.

  • Готовий пиріг поставити на 45 хвилин випікатися в духовку при температурі 180-190 градусів.

  • Випічку повністю остудити.

Дістати з форми і викласти на плоске красиве блюдо. Подати до гарячого, свіжому і ароматного чаю. Аналогічним чином по представленому рецептом пісочне тісто на рослинній олії для пирога можна готувати не тільки з варенням, але і з цілими ягодами.

Пиріг з сиром та вишнями

Ще один рецепт, який дозволяє приготувати пісочне тісто на рослинній олії для пирога з сиром і свіжими ягодами.

Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту — 350 г;
  • масло рослинне — 200 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • сметана — 1 ст. л.;
  • цукор-пісок — 100 р.

Начинка:

  • сир — 0,5 кг;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • манка — 2 ст. л.;
  • ванілін — 1 г;
  • вишня — 200 р.

Приготування:

  • Яйце з’єднати з цукром в глибокій мисці. Додати сметану, масло і все перемішати.

  • Ввести муку і замісити густе еластичне тісто. Прибрати в холодильник на 10-20 хвилин, попередньо накривши посудину харчовим поліетиленовим пакетом.

  • Тим часом сир викласти в глибоку миску.

  • Вбити куряче яйце.
  • Висипати манку, цукор.

  • Додати трохи ваніліну за смаком.
  • Збити блендером до появи однорідної консистенції.

  • Вишню промити, викласти на паперовий рушник, обсушити і видалити кісточки. Додати трохи крохмалю, все ретельно перемішати.

  • Підготувати форму, застеливши дно пекарським папером.
  • Розтягнути тісто руками по дну і бортикам. Зробити кілька проколів виделкою.

  • Викласти начинку, акуратно розрівнявши.

  • Поверх викласти вишню, злегка притопивши її.

  • Поставити випікатися пиріг при 190 градусах протягом 50-60 хвилин.
  • По готовності пиріг остудити, не прибираючи з дека.

  • Акуратно зняти форму, перекласти в тарілку і розрізати на порційні шматки.

З пісочного тіста на рослинній олії виходить чудовий пиріг з сиром, а для його приготування потрібно трохи часу і зазначені продукти. Ніжний, соковитий і чудово підходить до вечірнього чаювання.

Яблучний пиріг

Розберемо рецепт приготування пісочного тіста на рослинній олії для пирога з яблуками. Він виходить дуже красивим, ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • рослинна олія — 100 мл;
  • вода — 8 ст. л.;
  • цукор-пісок — 100 г;
  • сіль харчова — щіпка;
  • ванілін — 1 г;
  • сода, гашене оцтом — ½ ч. л.;
  • борошно — 300 г;
  • яблука — 500 г;
  • кориця мелена — 5 р.

Приготування:

  • У вказану кількість борошна вилити олію, розмішати акуратно руками.
  • Висипати дрібку солі, цукровий пісок. Все ретельно розмішати.
  • Соду погасити оцтом. Відправити в миску, де відбувається заміс тесту.

  • Невеликими порціями вливати воду і замішувати. У результаті тісто виходить м’яким, густим.

  • Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на 15-20 хвилин.

  • Яблука очистити, видалити серцевину і нашаткувати скибочками.

  • Тісто розподілити по формі, попередньо покривши її пекарським листом.
  • Зробити руками невеликі бортики.
  • Викласти яблучні дольки. Зверху посипати корицею і цукром.

  • Поставити випікатися при 200 градусах протягом 45 хвилин.

По готовності пиріг дістати з духовки, остудити у формі і тільки потім витягти. Викласти на блюдо і подати до столу. Пісочне тісто на рослинній олії ідеально підходить для пирога з яблуками.

Пиріг з м’ясом

Жодна людина на землі не відмовився б від ніжного, соковитого пирога з м’ясом. Тому пропонуємо приготувати швидке, смачне пісочне тісто на рослинній олії для пирога з м’ясом.

Інгредієнти:

  • рослинна олія  — 100 мл;
  • сметана — 200 г;
  • кухонна сіль — ½ ч. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно вищого сорту — 300 г;
  • розпушувач — 10 р.

Начинка:

  • фарш м’ясний — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • свіжа зелень — 30 г;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Яйце збити виделкою в глибокій мисці. Влити рослинну олію.
  • Викласти вказану кількість сметани. Трохи посолити, все добре перемішати.

  • Всипати порціями борошно, попередньо з’єднавши її з розпушувачем. Замісити густе еластичне тісто.
  • Загорнути його в харчову плівку. Прибрати в холодне місце на півгодини.

  • У миску викласти м’ясний фарш.
  • До нього додати подрібнений дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
  • Потім висипати свіжу зелень, а після спеції.

  • Тісто дістати з холодильника.
  • Посипати трохи борошном і розділити на 2 половинки.
  • На пекарському папері розкачати першу частину тіста і викласти на деко.
  • З другим вчинити аналогічно.
  • Рівномірно розподілити начинку.

  • Накрити другим розкатаним пластом.
  • Красиво защипити краї так, щоб начинка була всередині з пирога.

  • Використовуючи вилку, зробити кілька проколів.
  • Випікати при 180 градусах протягом години.
  • За бажанням можна змастити пиріг сумішшю вершків і жовтка. Так вийде гарна, рум’яна скоринка.

  • Готовий пиріг трохи остудити, після акуратно зняти з пекарської папери.
  • Розрізати на порційні шматки. Викласти на красиве блюдо подати до столу.

Випічка готується швидко, виходить дуже смачною. Тісто на рослинній олій нітрохи не гірше традиційного варіанту.

Пиріг з капустою

Можна приготувати ніжне пісочне тісто на рослинній олії для пирога з капустою. Випічка робиться швидко, а виходить прекрасною. Такий рецепт чудово підійде для жінок, у яких мало часу на випічку.

Інгредієнти:

  • борошно вищого ґатунку — 200 г;
  • рослинна олія — 100 мл;
  • сметана — 100 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Начинка:

  • сметана — 200 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • сіль за смаком;
  • капуста смажена — 350 р.

Приготування:

  1. У чашу відправити масло, сметану.
  2. Висипати трохи солі, розпушувача, розмішати.
  3. Додати просіяне борошно, перемішати лопаткою.
  4. Потім трохи посипати борошном робочу поверхню і швидко вимісити руками.
  5. Використовуючи качалку, розкачати пласт діаметром 26 див
  6. Викласти у форму, розподілити руками і зробити бортики. Прибрати в холодне місце на чверть години.
  7. У миску викласти сметану.
  8. Додати 3 яйця.
  9. Висипати крохмаль.
  10. Посолити за смаком і все добре збити.
  11. Викласти на охолоджене тісто капусту, рівномірно розподілити.
  12. За допомогою ложки вилити сметанну заливку.
  13. Поставити в духовку на півгодини при 180 градусах.
  14. Готовий пиріг остудити, розрізати на порції.
  15. Випічка виходить дуже ніжною, смачною і соковитою. Такий пиріг не соромно подати до святкового столу.

Пісочне тісто на рослинній олії чудово підходить для випічки пирогів з варенням, м’ясом, сиром, яблуками і капустою. Рецептів з фото приготування предостатньо. Всі страви виходять дуже ніжними, смачними і соковитими. Тісто готується легко і просто.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь