Смачне пісочне тісто на рослинній олії для пирога

пісочне тісто для пирога
Час приготування: 60 хв

Пропонуємо добірку рецептів пісочного тіста на рослинній олії для пирога. Воно прекрасно підійде для людей, які не вживають молочні продукти. З його допомогою можна зробити пироги з повидлом, яблуками, сиром, м’ясом і капустою.

Пиріг з абрикосовим варенням

Пісний пиріг з абрикосовим варенням — ідеальний десерт для вечірнього чаювання. Готовий виріб виходить ніжним, розсипчастим. Розберемося, як приготувати пісочне тісто на рослинній олії для пирога з варенням.

Інгредієнти:

  • вода — 160 мл;
  • олія соняшникова — 120 мл;
  • цукор-пісок — 190 г;
  • розпушувач для тіста — 10 г;
  • кухонна сіль — щіпка;
  • борошно вищого сорту — 0,5 кг;
  • ванілін — 1 г;
  • варення абрикосове — 450 р.

Приготування:

  • Цукор викласти в тару для замішування тіста.

  • Влити вказану кількість води і рослинну олію, все ретельно перемішати силіконовою лопаткою.
  • Додати трохи солі, ванілін і розпушувач.
  • Ввести муку вищого сорту і замісити тісто. Воно має бути еластичним, не прилипаючим до рук.

  • Розділити на частини: велику і маленьку. Менша кількість тісто розкачати на кульки для швидкого охолодження.

  • Інше прибрати в холодильник на 20-30 хвилин, попередньо загорнувши в поліетиленову плівку. Кульки прибрати в морозильну камеру на аналогічний час.
  • Через зазначений час великий шматок тіста викласти у форму для запікання (діаметр 24 см), попередньо застеливши дно пергаментним папером.
  • Рівномірно розподілити руками.
  • Зробити невеликі бортики.

  • Викласти густе варення, рівномірно розподіливши його.

  • Зверху натерти на крупній тертці тісто з морозилки.

  • Готовий пиріг поставити на 45 хвилин випікатися в духовку при температурі 180-190 градусів.

  • Випічку повністю остудити.

Дістати з форми і викласти на плоске красиве блюдо. Подати до гарячого, свіжому і ароматного чаю. Аналогічним чином по представленому рецептом пісочне тісто на рослинній олії для пирога можна готувати не тільки з варенням, але і з цілими ягодами.

Пиріг з сиром та вишнями

Ще один рецепт, який дозволяє приготувати пісочне тісто на рослинній олії для пирога з сиром і свіжими ягодами.

Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту — 350 г;
  • масло рослинне — 200 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • сметана — 1 ст. л.;
  • цукор-пісок — 100 р.

Начинка:

  • сир — 0,5 кг;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • манка — 2 ст. л.;
  • ванілін — 1 г;
  • вишня — 200 р.

Приготування:

  • Яйце з’єднати з цукром в глибокій мисці. Додати сметану, масло і все перемішати.

  • Ввести муку і замісити густе еластичне тісто. Прибрати в холодильник на 10-20 хвилин, попередньо накривши посудину харчовим поліетиленовим пакетом.

  • Тим часом сир викласти в глибоку миску.

  • Вбити куряче яйце.
  • Висипати манку, цукор.

  • Додати трохи ваніліну за смаком.
  • Збити блендером до появи однорідної консистенції.

  • Вишню промити, викласти на паперовий рушник, обсушити і видалити кісточки. Додати трохи крохмалю, все ретельно перемішати.

  • Підготувати форму, застеливши дно пекарським папером.
  • Розтягнути тісто руками по дну і бортикам. Зробити кілька проколів виделкою.

  • Викласти начинку, акуратно розрівнявши.

  • Поверх викласти вишню, злегка притопивши її.

  • Поставити випікатися пиріг при 190 градусах протягом 50-60 хвилин.
  • По готовності пиріг остудити, не прибираючи з дека.

  • Акуратно зняти форму, перекласти в тарілку і розрізати на порційні шматки.

З пісочного тіста на рослинній олії виходить чудовий пиріг з сиром, а для його приготування потрібно трохи часу і зазначені продукти. Ніжний, соковитий і чудово підходить до вечірнього чаювання.

Яблучний пиріг

Розберемо рецепт приготування пісочного тіста на рослинній олії для пирога з яблуками. Він виходить дуже красивим, ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • рослинна олія — 100 мл;
  • вода — 8 ст. л.;
  • цукор-пісок — 100 г;
  • сіль харчова — щіпка;
  • ванілін — 1 г;
  • сода, гашене оцтом — ½ ч. л.;
  • борошно — 300 г;
  • яблука — 500 г;
  • кориця мелена — 5 р.

Приготування:

  • У вказану кількість борошна вилити олію, розмішати акуратно руками.
  • Висипати дрібку солі, цукровий пісок. Все ретельно розмішати.
  • Соду погасити оцтом. Відправити в миску, де відбувається заміс тесту.

  • Невеликими порціями вливати воду і замішувати. У результаті тісто виходить м’яким, густим.

  • Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на 15-20 хвилин.

  • Яблука очистити, видалити серцевину і нашаткувати скибочками.

  • Тісто розподілити по формі, попередньо покривши її пекарським листом.
  • Зробити руками невеликі бортики.
  • Викласти яблучні дольки. Зверху посипати корицею і цукром.

  • Поставити випікатися при 200 градусах протягом 45 хвилин.

По готовності пиріг дістати з духовки, остудити у формі і тільки потім витягти. Викласти на блюдо і подати до столу. Пісочне тісто на рослинній олії ідеально підходить для пирога з яблуками.

Пиріг з м’ясом

Жодна людина на землі не відмовився б від ніжного, соковитого пирога з м’ясом. Тому пропонуємо приготувати швидке, смачне пісочне тісто на рослинній олії для пирога з м’ясом.

Інгредієнти:

  • рослинна олія  — 100 мл;
  • сметана — 200 г;
  • кухонна сіль — ½ ч. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно вищого сорту — 300 г;
  • розпушувач — 10 р.

Начинка:

  • фарш м’ясний — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • свіжа зелень — 30 г;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Яйце збити виделкою в глибокій мисці. Влити рослинну олію.
  • Викласти вказану кількість сметани. Трохи посолити, все добре перемішати.

  • Всипати порціями борошно, попередньо з’єднавши її з розпушувачем. Замісити густе еластичне тісто.
  • Загорнути його в харчову плівку. Прибрати в холодне місце на півгодини.

  • У миску викласти м’ясний фарш.
  • До нього додати подрібнений дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
  • Потім висипати свіжу зелень, а після спеції.

  • Тісто дістати з холодильника.
  • Посипати трохи борошном і розділити на 2 половинки.
  • На пекарському папері розкачати першу частину тіста і викласти на деко.
  • З другим вчинити аналогічно.
  • Рівномірно розподілити начинку.

  • Накрити другим розкатаним пластом.
  • Красиво защипити краї так, щоб начинка була всередині з пирога.

  • Використовуючи вилку, зробити кілька проколів.
  • Випікати при 180 градусах протягом години.
  • За бажанням можна змастити пиріг сумішшю вершків і жовтка. Так вийде гарна, рум’яна скоринка.

  • Готовий пиріг трохи остудити, після акуратно зняти з пекарської папери.
  • Розрізати на порційні шматки. Викласти на красиве блюдо подати до столу.

Випічка готується швидко, виходить дуже смачною. Тісто на рослинній олій нітрохи не гірше традиційного варіанту.

Пиріг з капустою

Можна приготувати ніжне пісочне тісто на рослинній олії для пирога з капустою. Випічка робиться швидко, а виходить прекрасною. Такий рецепт чудово підійде для жінок, у яких мало часу на випічку.

Інгредієнти:

  • борошно вищого ґатунку — 200 г;
  • рослинна олія — 100 мл;
  • сметана — 100 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Начинка:

  • сметана — 200 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • сіль за смаком;
  • капуста смажена — 350 р.

Приготування:

  1. У чашу відправити масло, сметану.
  2. Висипати трохи солі, розпушувача, розмішати.
  3. Додати просіяне борошно, перемішати лопаткою.
  4. Потім трохи посипати борошном робочу поверхню і швидко вимісити руками.
  5. Використовуючи качалку, розкачати пласт діаметром 26 див
  6. Викласти у форму, розподілити руками і зробити бортики. Прибрати в холодне місце на чверть години.
  7. У миску викласти сметану.
  8. Додати 3 яйця.
  9. Висипати крохмаль.
  10. Посолити за смаком і все добре збити.
  11. Викласти на охолоджене тісто капусту, рівномірно розподілити.
  12. За допомогою ложки вилити сметанну заливку.
  13. Поставити в духовку на півгодини при 180 градусах.
  14. Готовий пиріг остудити, розрізати на порції.
  15. Випічка виходить дуже ніжною, смачною і соковитою. Такий пиріг не соромно подати до святкового столу.

Пісочне тісто на рослинній олії чудово підходить для випічки пирогів з варенням, м’ясом, сиром, яблуками і капустою. Рецептів з фото приготування предостатньо. Всі страви виходять дуже ніжними, смачними і соковитими. Тісто готується легко і просто.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь