Це відмінна солодка випічка для чаю або кави, для чаювання з сім’єю або друзями. Зазвичай такі булочки випікаються з дріжджового солодкого (здобного) тіста.

Як приготувати булочки з маком

Щоб приготувати таке тісто, знадобиться зробити опару з сухих дріжджів (1 пакетик) або «живих» дріжджів, розбавлених теплим молоком з додаванням до них ложки цукру для кращого бродіння тіста. Також слід додати до опари пару ложок пшеничного борошна, все добре розмішати, прикрити опару серветкою і залишити на столі. Якщо через 15-20 хвилин було помічено бродіння в ємності з опарою, бульбашки на поверхні, збільшення опари в обсязі – можна замішувати тісто.

Виготовлення опари на першому етапі замішування здобного дріжджового тіста дає ряд переваг для господині. Тісто на опарі піднімається краще і швидше, воно більш «живе». Також опарний спосіб замішування тіста дозволяє господині переконатися в тому, що дріжджі «працюють», що вони «живі», а це значить – тісто вийде пишним, буде добре підніматися, коли в нього додадуть інші продукти. І головне, ці додані продукти не зіпсуються через погані дріжджі.

Різні рецепти здобного дріжджового тіста можуть містити різні інгредієнти. Класичне здобне дріжджове тісто для солодких булочок з маком передбачає додавання до опари теплого молока в різних обсягах (в залежності від рецепта), курячих яєць, цукру, солі, рослинної олії або вершкового масел, борошна.

Коли дріжджове тісто для булочок з маком буде готове, господиня готує начинку з маку. Залежно від того, чи будуть булочки просто посипатися маком або їх начинка буде містити великий обсяг макової начинки, мак потрібно буде підготувати для подальшого застосування в страві. Зазвичай для макової начинки всередині булочок мак або запарюють окропом, додаючи після цього до нього різні інгредієнти – цукрову пудру та інші, або злегка відварюють і також додають до нього інгредієнти.

Готовим виробам з тіста і макової начинки дають піднятися на деко або в формі перед випічкою, змащують збитим яйцем і випікають в духовій шафі до золотистого кольору. Подають до кави, чаю, як солодку випічку.

Булочки з маком та варенням у духовці
45 хв4
Немає нічого смачнішого за домашню випічку! Ароматні пампушки, булочки, пиріжки та печиво — те, що гарантує фантастично смачне та затишне чаювання. Це потрібно холодними осінніми вечорами.
сінабони з маком
2 год 35 хв
Цей рецепт Сіннабон нагадує класичний, тільки в начинці замість кориці використовується мак. Можливо, булочки вийдуть трохи менш ароматними, але вони обов’язково залишаться дуже і дуже смачними.
Здобні булочки з маком
50 хв10
Ви коли-небудь замислювалися, наскільки довгий шлях проходили ті чи інші страви, щоб потрапити до нас на стіл? Ось наприклад здобні булочки з маком. Всім знайомі, всіма улюблені, їх...