Готуємо пишні домашні булочки сінабони з маком

сінабони з маком

Цей рецепт Сіннабон нагадує класичний, тільки в начинці замість кориці використовується мак. Можливо, булочки вийдуть трохи менш ароматними, але вони обов’язково залишаться дуже і дуже смачними. Більш того, мак додасть якусь частку пікантності цих ласощів.

Важливо: коли будете в тісто вводити розтоплене вершкове масло, стежте, щоб воно не було гарячим.

Для зручності замість ложки при замішуванні тіста на початковому етапі можна використовувати міксер – він легше впорається з утворенням грудок. Мак замочувати не потрібно – після додаткового подрібнення в блендері він стане більш м’яким.

Інгредієнти
Кроки
2 год 35 хвДрук
  • Тепле молоко вилийте в тару достатньої глибини. Додайте туди цукор і трошки просіяного борошна, перемішайте віночком.
  • Потім введіть дріжджі, знову перемішайте і залиште хвилин на 10 – дріжджі повинні активуватися, і на поверхні з’явиться шапочка.
  • Коли опара встигне, вбийте в неї яйця і розмішайте. Потім додайте вершкове масло, яке потрібно розтопити заздалегідь, і знову все змішайте.
  • До просіяного борошна додайте солі і перемішайте, щоб вона розподілилася.
  • У кілька заходів введіть до яєчної суміші борошно. Замішуйте тісто спочатку лопаткою, потім руками.
  • Тісто накрийте плівкою або рушником і залиште в теплі, щоб воно піднялося. Тісто краще не чіпати протягом години.
  • Мак відправте в блендер. Туди ж покладіть цукор і злегка подрібніть.
  • Після додайте вершкове масло – воно повинно бути розтопленим – і перемішайте. У вас повинна вийти пастоподібна маса.
  • Тісто, яке збільшилося в розмірі рази в 2-3, розкачайте в досить тонкий пласт. Не тисніть на нього занадто сильно, щоб воно не опало.
  • Викладіть начинку на тісто, залишивши вільний край. Скачайте в щільний рулет з більш довгої сторони пласта.
  • Наріжте на кілька частин приблизно одного розміру – товщина близько 2-3 сантиметрів.
  • Викладіть зрізом вгору на деко, застелене спеціальним папером. Накрийте рушником і дайте настоятися в теплому місці ще хвилинок 40.
  • Булочки випікаються при температурі 180 близько 25-30 хвилинок.
  • Поки можна зайнятися кремом. З’єднайте сирний сирок і цукрову пудру і перебийте все міксером.
  • Додайте трохи молочка – мілілітрів 20-30 – і знову збийте.
  • Готові гаряченькі сіннабони намажте кремом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 28 оцінок, середнє 4.6 з 5 )
Залишити відповідь