Одна з найпопулярніших і улюблених різновидів випічки. Найчастіше такі булочки випікають з дріжджового тіста, так як саме випічка з дріжджового тіста завжди виходить здобною і пишною. Борошно перед приготуванням тіста обов’язково потрібно просіяти, вершкове масло –розтопити, молоко – підігріти, а родзинки – перебрати, ретельно промити і обсушити. А дріжджі для приготування тіста можна використовувати як свіжі, так і сухі. У ряді випадків знадобиться приготувати і опару: розчинити в невеликій кількості теплого молока дріжджі, а також трохи цукру і борошна. Як тільки на опарі з’явиться пінна «шапочка», значить, вона готова і настав час переходити до приготування тіста, тобто з’єднувати опару з борошном, що залишилося і з усіма іншими компонентами. Потім в тісто додають вимиті і добре просушені родзинки, після чого все гарненько перемішують і залишають тісто підходити. Як правило, тісто має підійти один-два рази. А перед тим, як дати йому підійти, його накривають чистим рушником або харчовою плівкою.

Як приготувати булочки з родзинками

З готового тіста формують булочки, які можуть мати найрізноманітнішу форму – можна зліпити булочки і у вигляді конвертиків, і у вигляді рулетиків, і у вигляді кульок і т. д. а щоб в процесі випікання булочки вкрилися апетитною рум’яною скоринкою, їх необхідно змастити яйцем і посипати цукром. Випікають же їх близько двадцяти п’яти-тридцяти хвилин в розігрітій до ста вісімдесяти – двохсот двадцяти п’яти градусів духовці. До речі, не менш смачні булочки виходять і в хлібопічці або в мультиварці.

Можна готувати булочки з родзинками і з різними добавками: з сиром, корицею, лимонною цедрою, маком і т.д. а якщо не хочеться, щоб булочки вийшли занадто солодкими, цукру в тісто додають максимум півсклянки. Що стосується родзинок, то вони обов’язково повинні бути м’яким (ні в якому разі не сухими), тому їх необхідно або опустити на хвилину в гарячу воду, або ошпарити окропом.

 

Готові булочки з родзинками можна полити кремом або глазур’ю, а також посипати цукровою пудрою. Найчастіше ці булочки подають до чаю або кави, проте нітрохи не гірше така випічка підійде і до молока, какао або гарячого шоколаду. А щоб зберегти булочки з родзинками довше, відразу ж, як тільки вони охолонуть, їх обертають харчовою плівкою. Втім, нітрохи не гірше вони збережуться і в герметично закритих пакетах або пластикових контейнерах.

2 год 40 хв
Ще один варіант найніжніших булочок, де крім стандартних цукру і кориці, додаються родзинки. Він робить смак ласощів ще більш цікавим, а булочки ще більш ніжними і соковитими. Незважаючи...