Морозиво
Морозиво – це улюблені ласощі мільйонів людей, що є неймовірно смачною замороженою солодкою масою, що виготовляється з молочних продуктів і всіляких добавок. Його історія налічує цілих п’ять тисяч років!
Рецепти морозива
Стандартним набором інгредієнтів для отримання справжнього морозива прийнято вважати молоко або вершки, цукор з маслом, різноманітні ароматичні та смакові речовини, а також деякі харчові добавки, що дозволяють продовжити термін зберігання, отримати десерт необхідної консистенції тощо.
В даний час у продажу можна знайти безліч сортів цих солодких ласощів: пломбір, вершкове, молочне, крем-брюле і багато інших. Крім того, морозиво буває м’яким або загартованим. Важливо знати і те, що воно є висококалорійним продуктом – у складі деяких різновидів морозива можна знайти до двадцяти відсотків вуглеводів та жирів. Тож усім, хто піклується про стрункість своєї фігури, не варто зловживати цими популярними ласощами.
У кафе і ресторанах порції морозива часто прикрашають хрусткими вафельками, шоколадом чи шматочками ягід чи фруктів. А ще ці ласощі посипають тертими горішками або шоколадною крихтою і щедро поливають солодким сиропом.
Як приготувати морозиво
Морозиво можна легко приготувати і в домашніх умовах – у цьому випадку господиня завжди буде знати, які саме продукти лягли в основу цих чудових ласощів, адже нерідко склад магазинного продукту залишає бажати кращого. Ні згубних трансжирів, ні марного сухого молока, ні різних цукрозамінників, ні шкідливих консервантів у домашньому морозиві однозначно не буде! Крім того, приготовлене в домашніх умовах морозиво дозволяє від душі поекспериментувати з інгредієнтами та побалувати своїх близьких незвичними смаками. Приготувати морозиво вдома зможе навіть хазяйка-початківець, а якщо в сім’ї є морожениця – свято живота гарантовано! Достаток рецептів дозволить вибрати десерт на будь-який смак і за лічені хвилини втілити його в життя!
А щоб зробити домашні ласощі ще смачнішими, кориснішими і ароматнішими, не завадить замінити пастеризоване молоко більш насиченим сільським, а звичний білий цукор – коричневим цукром або натуральним медом. Якщо ж ще вдасться роздобути натуральні домашні вершки замість магазинних, то улюблені ласощі неодмінно вдадуться на славу!