Морозиво – це улюблені ласощі мільйонів людей, що є неймовірно смачною замороженою солодкою масою, що виготовляється з молочних продуктів і всіляких добавок. Його історія налічує цілих п’ять тисяч років!

Рецепти морозива

Стандартним набором інгредієнтів для отримання справжнього морозива прийнято вважати молоко або вершки, цукор з маслом, різноманітні ароматичні та смакові речовини, а також деякі харчові добавки, що дозволяють продовжити термін зберігання, отримати десерт необхідної консистенції тощо.

В даний час у продажу можна знайти безліч сортів цих солодких ласощів: пломбір, вершкове, молочне, крем-брюле і багато інших. Крім того, морозиво буває м’яким або загартованим. Важливо знати і те, що воно є висококалорійним продуктом – у складі деяких різновидів морозива можна знайти до двадцяти відсотків вуглеводів та жирів. Тож усім, хто піклується про стрункість своєї фігури, не варто зловживати цими популярними ласощами.

У кафе і ресторанах порції морозива часто прикрашають хрусткими вафельками, шоколадом чи шматочками ягід чи фруктів. А ще ці ласощі посипають тертими горішками або шоколадною крихтою і щедро поливають солодким сиропом.

Як приготувати морозиво

Морозиво можна легко приготувати і в домашніх умовах – у цьому випадку господиня завжди буде знати, які саме продукти лягли в основу цих чудових ласощів, адже нерідко склад магазинного продукту залишає бажати кращого. Ні згубних трансжирів, ні марного сухого молока, ні різних цукрозамінників, ні шкідливих консервантів у домашньому морозиві однозначно не буде! Крім того, приготовлене в домашніх умовах морозиво дозволяє від душі поекспериментувати з інгредієнтами та побалувати своїх близьких незвичними смаками. Приготувати морозиво вдома зможе навіть хазяйка-початківець, а якщо в сім’ї є морожениця – свято живота гарантовано! Достаток рецептів дозволить вибрати десерт на будь-який смак і за лічені хвилини втілити його в життя!

А щоб зробити домашні ласощі ще смачнішими, кориснішими і ароматнішими, не завадить замінити пастеризоване молоко більш насиченим сільським, а звичний білий цукор – коричневим цукром або натуральним медом. Якщо ж ще вдасться роздобути натуральні домашні вершки замість магазинних, то улюблені ласощі неодмінно вдадуться на славу!

спосіб приготування морозива з йогурту
4 год 10 хв6
Простий спосіб приготувати смачне домашнє морозиво – з йогурту. Оцініть оригінальний рецепт і подавайте його на десерт. Підходить і для дитячої кухні.
6 год 30 хв6
Яскраве полуничне морозиво можна приготувати в домашніх умовах за простим рецептом. Використовуйте кулінарну ідею для своїх десертів. Порадуйте близьких смачними ласощами.
6 год 30 хв3
Апетитне морозиво з шоколадом не складно приготувати в домашніх умовах. Яскравий натуральний десерт сподобається і дорослим і дітям. Візьміть на замітку кулінарну ідею!
2 год 30 хв8
Смачне морозиво в домашніх умовах можна приготувати за допомогою морозивниці. Ласощі готуються швидко і без особливих зусиль. Подавайте частування як десерт!
морозиво з молока і банана
4 год 20 хв2
Оригінальна ідея приготування домашнього морозива – з бананів. Яскравий і ніжний на смак десерт порадує вас і ваших близьких. Оцініть просте у виконанні частування!
4 год 30 хв4
Солодке і ніжне домашнє морозиво можна приготувати зі згущеного молока. Оригінальний десерт порадує і дорослих, і дітей. На приготування страви не піде багато часу.
8 год 20 хв10
Морозиво з молока і вершків без морозивниці відноситься до сорту «пломбір» і в домашніх умовах його можна легко приготувати і без морозивниці, тільки потрібен час. Для ніжної текстури...
6 хв2
Цікавий спосіб приготувати домашнє морозиво – за одну хвилину. Візьміть на замітку дивовижний рецепт смачних і яскравих ласощів. Оцінять дорослі і діти.
вершкове морозиво в домашніх умовах
4 год 33 хв2
Ніжне вершкове морозиво можна приготувати за простим рецептом в домашніх умовах. Готові ласощі можна подавати як десерт, доповнивши сиропами за смаком.
20 хв4
Старий добрий пломбір з ідеальним вершковим смаком і дражливим запахом ванілі зараз став справжньою легендою. Через десятиліття вже дорослі ласуни з ностальгією згадують це культове морозиво.