Рецепти листкових пиріжків
Надзвичайно апетитні ласощі, які припадуть до смаку кожному. Вони завжди виходять неймовірно повітряними і приголомшливо смачними! А якщо возитися з листковим тістом самостійно зовсім немає часу, в магазині завжди можна придбати готове – такий підхід дозволить істотно скоротити час приготування улюблених пиріжків, при цьому магазинне листкове тісто теж буває дуже непоганим.
Як приготувати пиріжки з листкового тіста
Листкове тісто, призначене для приготування пиріжків, може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. У першому випадку пиріжки вийдуть більш ніжними і м’якими, а в другому – хрусткими і легкими.
Головною відмінною особливістю приготування пиріжків з листкового тіста є розкочування листкового тіста на кілька максимально тоненьких шарів. Щоб тісто вийшло більш еластичним, має сенс додати в нього харчову кислоту, що сприяє підвищенню в’язкості білків і борошна. Готове тісто необхідно розкачати в прямокутний пласт, при цьому товщина даного пласта не повинна перевищувати десяти міліметрів. Тісто розгортають з однаковим зусиллям на всі боки, намагаючись робити це повільно і плавно – якщо знехтувати цією рекомендацією, тісто буде вкрай неважливо підніматися. А потім його відправляють на сорок хвилин в холодильник. Вироби, що випікаються з такого тіста повинні виходити золотистими і рум’яними, а при натисканні ножем вони повинні легко підніматися, не прогинаючись.
В якості начинки для пиріжків з листкового тіста можуть виступати м’ясо, гриби, риба, всілякі овочі, ягоди або фрукти, а також сир, яйця, варення або джем. Втім, в даному випадку можна і вдосталь поекспериментувати з начинками. А приготувати такі пиріжки можна різними способами: або обсмажити їх у фритюрі або в добре розігрітій рослинній олії, або відправити їх випікатися в духовку. Обсмажуючи пиріжки у фритюрі, можна покласти в олію невеликий шматочок моркви – в даному випадку пиріжки придбають дуже красивий відтінок. Якщо ж хочеться, щоб пиріжки, що випікаються в духовці були рум’яними, перед тим, як відправити їх в духовку, їх змащують свіжим жовтком. А після випікання можна покласти на поверхню кожного пиріжка невелику кількість вершкового масла.
До столу листкові пиріжки подають як в якості самостійної страви, так і в якості чудової гарячої закуски. Втім, вони будуть не менш гарні і в холодному вигляді!