Поки що сезон, варто закрити якнайбільше баночок фруктових часточок. Ароматні яблука в сиропі – приголомшливі ласощі, які дітки просто люблять. Вони їдять їх прямо ложкою, самозабутньо посміхаючись. Ну, а як може бути інакше? Адже яблучні часточки виходять напрочуд смачними.
Слід зазначити, що фрукти не розвалюються. Вони зберігають форму і не перетворюються на кашку. І все це завдяки правильній підготовці головного інгредієнта. Про неї слід розповісти детальніше.
Як закрити яблука в сиропі на зиму: важливий нюанс
Для того, щоб фруктові часточки залишилися цілими, необхідно їх замочити. Для цього варто розвести харчову соду в холодній воді. У такому розчині яблука повинні пробути хоча б шість годин. Цей трюк забезпечить розкішну текстуру фруктів.
- Яблуко 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 1.3 л.
- Сода 1 ст. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- В глибоку ємність влийте 1 л холодної води. Додайте соду, добре перемішайте до її повного розчинення. Очистіть яблука. Видаліть серцевину. Наріжте часточками фрукти. Помістіть їх у воду із содою.
- Покладіть на яблука гніт (тарілку, наприклад). Залишіть їх на 6-8 годин. Потім злийте воду. Добре промийте фруктові часточки.
- Влийте в каструлю із товстим дном 300 мл води. Всипте цукор і добре перемішайте. Доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до повного розчинення цукру. Викладіть яблучні часточки. Варіть їх у сиропі протягом 20-25 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Додайте лимонний сік. Добре все перемішайте. Проваріть ще 2-3 хвилини і приберіть з вогню. банкам, заливши їх гарячим сиропом. Закрутіть ємності щільно кришками. Залишіть їх до повного остигання при кімнатній температурі.
Ароматні яблучні часточки, що нагадують мармелад, можна або є ложкою з чаєм, або додавати до різних десертів. Пироги, млинці, рулети та пиріжки з такою начинкою виходять фантастичними. Але пам’ятайте, що у випічку часточки варто додавати без сиропу.