Як і скільки варити баклажани до готовності?

Відварені баклажани використовуються для приготування різних смачних салатів, тому багатьом буде цікаво дізнатися, скільки часу і як правильно варити баклажани (цілісні і порізані на шматочки).

Скільки варити баклажани?

Час варіння баклажанів залежить від того, в якому вигляді вони будуть варитися – цілком або порізані на часточки або кубики, тому розглянемо окремо, скільки хвилин варити баклажани в каструлі:

  • Скільки варити цілі баклажани до готовності? Цілі баклажани потрібно варити в середньому 20 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки варити порізані на шматочки баклажани? Порізані на часточки або шматочки баклажани варять у середньому 10-12 хвилин після закипання води.

Дізнавшись, скільки часу варити баклажани, розглянемо далі сам процес їх приготування, щоб вони виходили смачними і не темніли при варінні.

Як варити баклажани в каструлі?

  • Інгредієнти: баклажани – 2 шт. сіль – 0,5 ч. л. вода – 1 л.
  • Загальний час приготування: 25 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 20 хвилин.
  • Калорійність: 35 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: гарнір. Кількість порцій: 2.

Баклажани легше варити цілком, так як в такому випадку овоч виходить соковитіше і його легше чистити у відвареному вигляді від шкірки, але при цьому збільшується час його варіння. Послідовність варіння баклажанів в каструлі така:

  1. Ретельно моєму баклажани в холодній воді.
  2. Ножем зрізаємо хвостики з кожного баклажана, а також робимо хрестоподібний надріз на кінчику кожного овоча (якщо їх надрізати, після варіння баклажани буде набагато легше чистити від шкірки).
  3. Заливаємо в каструлю відповідного розміру холодну води і доводимо до кипіння на великому вогні (краще використовувати емальовану каструлю, щоб баклажани не темніли при варінні).
  4. Після закипання води в каструлі, додаємо сіль (половина чайної ложки на літр води) і закладаємо підготовлені баклажани.
  5. Після повторного закипання води в каструлі зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), накриваємо каструлю кришкою і варимо баклажани 20 хвилин до готовності.
  6. Наприкінці варіння перевіряємо баклажани на готовність (проштрикнув ножем або виделкою, якщо вони м’які, значить готові). Зварені баклажани дістаємо з каструлі, чекаємо поки вони охолонуть, після чого знімаємо шкірку і нарізаємо для салату або інших страв.

На замітку: баклажани можна зварити швидко, попередньо почистивши і нарізавши на шматки або скибки. У такому разі час їх варіння становить 10-12 хвилин після їх закладки в киплячу воду.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як зварити баклажани (синенькі) в каструлі, Ви зможете швидко приготувати їх для різних салатів, при цьому вони будуть м’якими, смачними і корисними. Свої відгуки та корисні поради, як і скільки варити баклажани до готовності, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь