Як і скільки варити минтай до готовності?

Однією з найбільш популярних і доступних морських риб, яку люблять купувати багато господинь для приготування в домашніх умовах є минтай, тому в цій статті постараємося розібратися, скільки часу і як правильно зварити рибу минтай, щоб вона вийшла смачною.

Скільки часу варити минтай?

Час варіння минтая в першу чергу залежить від того, в якому вигляді вариться риба (філе, невеликі або великі шматки з кістками), а також від обраного способу приготування:

  • Скільки варити філе минтая? В середньому час варіння минтая в каструлі (філе або порізаної на шматочки цілої риби) складає 10 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки хвилин варити минтая в пароварці або мультиварці? Рибу минтай можна швидко приготувати в пароварці або в мультиварці в режим «Варка на пару» за 10-15 хвилин (залежно від розміру шматочків риби).

На замітку: в магазині минтай найчастіше представлений в замороженому вигляді, тому перед варінням його краще заздалегідь розморозити, щоб він рівномірно приготувався і не розварювався.

Дізнавшись, скільки варити рибу минтай, розглянемо далі, як її правильно варити в каструлі, щоб вона вийшла смачною і швидко приготувалася.

Як варити минтай в каструлі?

  • Інгредієнти: минтай – 2 шт, вода – 1 літр, сіль – за смаком, спеції – за смаком.
  • Загальний час приготування: 15 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 10 хвилин.
  • Калорійність: 79 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: морепродукти. Кількість порцій: 2.

Завдяки своїм смаковим якостям і практично відсутністю кісток в місяць, минтай часто готують під будь-які гарніри, а молоді мами варять для своєї дитини. Розглянемо найпростіший і швидкий спосіб, як смачно зварити минтай, щоб збереглися всі смакові якості риби:

  1. Першим ділом риби необхідно заздалегідь розморозити (за кілька годин до варіння діставши з морозилки, при кімнатній температурі).
  2. Якщо риба куплена цілком, то необхідно її обробити: чистимо від луски, відрізаємо голову, хвіст і плавники, розпорюємо черево і дістаємо всі нутрощі, після чого ретельно промиваємо тушку холодною водою. Далі тушку розрізати на шматочки 2-3 см завтовшки, якщо було куплено філе, то його також розрізають на довгасті шматочки товщиною 2-4 див.
  3. Підготовлений минтай кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона повністю покривала рибу і рівень води був на кілька сантиметрів вище риби, і на великому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння.
  4. Після закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь, додаємо у воду 2-3 лаврового листа, сіль за смаком.
  5. Варимо минтая протягом 10 хвилин до готовності (якщо вариться філе, порізане на маленькі шматочки, то час варіння можна зменшити до 5-7 хвилин).
  6. Зварений минтай дістаємо з каструлі на тарілку і подаємо до столу. Також до риби можна приготувати або використовувати готовий соус для риби.

У висновку до статті можна відзначити, що в приготуванні минтая в домашніх умовах немає нічого складного, головне-знати послідовність варіння і скільки варити після закипання води в каструлі. Свої відгуки та корисні поради, як відварити минтай смачно, залишаємо у коментарях до даної статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 79 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь