Смажена морква широко використовується для приготування засмажки для супів, а також для багатьох м’ясних страв, салатів і при приготуванні рагу, тому багатьом буде корисно дізнатися, скільки часу і як смажити моркву на сковороді, щоб вона була м’якою, смачною і не пригоріла.
Скільки часу смажити моркву?
Час обжарювання моркви на сковороді залежить від того, в якому вигляді вона смажиться (нарізана дрібними або великими шматочками, натерта на тертці), а також від цілей її приготування (для засмажки, тушкована для рагу). Розглянемо детальніше, скільки потрібно смажити моркву до готовності?
Скільки смажити моркву на сковороді? Моркву потрібно обсмажувати в середньому до 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб вона пригоріла, поки вона не стане м’якою і рум’яної.
Дізнавшись, скільки хвилин смажити морквину, розглянемо далі сам процес її смаження, щоб знати, як її правильно посмажити до потрібного стану.
Як смачно посмажити моркву на сковороді?
У багатьох рецептах моркву смажать, попередньо натерши її на крупній тертці, але також її можна обсмажити, нарізавши невеликими кубиками або соломкою (час смаження збільшиться на кілька хвилин). Розглянемо покроково, як правильно посмажити моркву на сковороді:
- Свіжу моркву ретельно промиваємо в холодній воді, зрізаємо або зскрібаємо ножем шкірку і всі пошкодження на коренеплоді, після чого ще раз промиваємо в холодній воді.
- Очищену моркву нарізаємо невеликими шматочками або натираємо на крупній тертці.
- Сковороду ставимо на великий вогонь, додаємо олію (повинно покривати дно сковороди) і розігріваємо його, поки воно не стане гарячим.
- На розігріту сковороду викладаємо підготовлену моркву і рівномірно розподіляємо по всій поверхні сковороди.
- Смажимо моркву, поки вона не стане м’якою і рум’яної (але не пригоріла), постійно помішуючи дерев’яною лопаткою (в середньому 7-10 хвилин). Наприкінці смаження солимо і перчимо за смаком.
- Готову смажену моркву перекладаємо з сковороду на тарілку і використовуємо надалі для приготування інших страв або як доповнення до них.
На замітку: для деяких страв, моркву можна згасити на сковороді під кришкою, при цьому її смажать на середньому вогні і також періодично заважають, щоб вона не пригоріла і рівномірно приготувалася.
У висновку до статті можна відзначити, що моркву можна швидко і смачно посмажити в домашніх умовах, при цьому не потрібно знати будь-яких особливих хитрощів, головне знати, скільки її смажити і постійно стежити за процесом її приготування. Свої відгуки та корисні поради, як посмажити морквину на сковороді, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.