Як правильно заморозити кабачки на зиму?

Досить просто можна заготовити кабачки на зиму, заморозивши їх в морозильній камері, за цей кабачки зберігають велику частину своїх корисних властивостей і смакових якостей. У даній статті постараємося дізнатися детальніше, як правильно заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах.

Як заморозити свіжі кабачки (кубиками, кільцями) на зиму?

Щоб заморозити свіжі кабачки, залежно від цілей їх подальшого використання їх заморожують кількома способами: кубиками (з бланшировкою і без), а також нарізані колечками. Розглянемо докладніше кожен вид заморожування свіжих кабачків на зиму:

  1. Заморожування свіжих кабачків, нарізаних кубиками. Першим ділом ретельно вимиваємо кабачки в холодній воді, після чого зрізаємо плодоніжки і при необхідності очищаємо від шкірки (якщо шкірка щільна і тверда). Далі кабачки нарізаємо кубиками розміром 1-1,5 см і розкладаємо на чистому рушнику, щоб вони підсохли і рушник ввібрало зайву вологу. Підсушені кубики з кабачків поділяємо на разові порції і кладемо в поліетиленові пакети для продуктів, випускаємо з них повітря і щільно закриваєм (якщо на застібці або зав’язуємо), після чого кладемо в морозильну камеру і заморожуємо.
  2. Заморожування свіжих кабачків, нарізаних кубиками з бланшировкою. Як і в першому варіанті, ретельно миємо кабачки, після чого зрізаємо плодоніжки і нарізаємо невеликими кубиками. У каструлі відповідного розміру доводимо воду до кипіння, додаємо в неї сіль (1-2 чайних ложки на 1 літр води) і кладемо в окріп підготовлені кубики з кабачків і варимо 3 хвилини, після чого відразу ж перекладаємо їх в ємність з холодною водою на кілька хвилин, щоб вони швидко охололи. Перекладаємо остиглі кабачки на рушник і чекаємо поки вони підсохнуть, після чого ділимо їх на порції і фасуємо в поліетиленові пакетики, які кладемо в морозилку для заморозки.
  3. Заморожування кабачків, нарізаних кільцями (для смаження). Промиваємо кабачки в холодній воді, після чого нарізаємо кружальцями (кільцями) товщиною в середньому 1 см, після чого розкладаємо на чистому рушнику, щоб вони підсохли. Підготовлені кільця кабачків викладаємо 1 шаром на широку плоску тарілку, попередньо підклавши під них пакетик (шматочок плівку), щоб вони не примерзли до тарілки і відправляємо їх у такому вигляді в морозилку на кілька годин, щоб вони замерзли. Далі замерзлі кабачки ділимо на порції і фасуємо у звичайні поліетиленові пакети для продуктів і кладемо в морозильну камеру.

На замітку: завжди важливо ретельно просушувати кабачки перед заморожуванням, щоб вони довше зберігалися і не змерзались одним суцільним шматочком льоду.

Як заморозити кабачки терті?

  • Кабачки ретельно промивають у холодній воді, після чого зрізують плодоніжки і шкірку, а також при необхідності всередині вирізають насіння (якщо вони великі).
  • Підготовлені почищені кабачки далі натираються на тертці, з перетертої маси вичавлюється сік і зливається.
  • Перетерті кабачки фасуємо у поліетиленових пакетиках, розділивши на порції і кладемо в морозильну камеру на заморозку.

Як заморозити смажені кабачки?

Даний спосіб заморожування кабачків не настільки популярний, але, тим не менше, їм багато користуються. Процес заморозки пожаренних кабачків проходимо в такій послідовності:

  • Моєму свіжі кабачки в холодній воді, після чого нарізаємо тонкими кружечками.
  • Нарізані кабачки, солимо, потім у борошні і смажимо на добре розігрітій сковороді з соняшниковою олією, після чого складаємо їх на паперовій серветці, щоб вона ввібрала надлишок олії.
  • Смажені кабачки викладаємо одним шаром на широкій плоскій тарілці, підклавши під них харчову плівку або шматочок поліетилену, щоб вони не примерзли до тарілки і поміщаємо їх у морозилку на кілька годин. Дістаємо заморожені кабачки з морозильної камери, ділимо на порції і фасуємо в поліетиленові пакети, після чого кладемо їх в морозилку на зберігання.

На замітку: заморожені смажені кабачки досить дістати з морозилки, розморозити і підігріти на сковороді або в мікрохвильовій печі, після чого змастити їх соусом зі сметани, зелені і часнику перед вживанням.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно заморожувати кабачки на зиму в морозильній камері, Ви зможете зберегти на довгий час всі корисні властивості цього овоча і взимку в будь-який час використовувати свіжі кабачки для приготування улюблених страв. Свої відгуки та корисні поради, як правильно заморозити кабачки (цукіні) в домашніх умовах, залишаємо у коментарях до даної статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь