Як заморозити зелену цибулю на зиму в холодильнику в пакетах: поради

Як заморозити зелену цибулю на зиму

Щоб урізноманітнити страви взимку і надати їм свіжість сонячного літа, радимо заморозити зелену цибулю в холодильнику. Для цих цілей краще взяти пакети з замком Zip-Lock, вони більш щільні.

Підготовка сировини

Це обов’язкова процедура для всіх продуктів, які потрібно заморозити на зиму в холодильнику в пакетах. До того, як ви приступите безпосередньо до роботи, переконайтеся, що пір’я зеленої цибулі не мають пошкоджених або сірих ділянок, сухих кінчиків і цвілі. Природно, овоч має бути максимально свіжим і молодим.

Тепер перебираємо зелені пір’я від сміття і ретельно промиваємо під краном. Викладаємо на тканинне рушник або на сито і даємо стекти воді. Для заморозки в холодильнику всі продукти повинні бути сухими, щоб вони не збилися в один мерзлий сніг і добре зберегли колір і структуру.

Без бланшування

Це дуже простий спосіб заморозити зелену цибулю на зиму в холодильнику в пакетах. Спочатку відокремте зелену частину рослини від білих підстав, щоб маса була однорідною за кольором і структурі.

Потрібно:

  • гострий ніж;
  • обробна дошка;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • пакети з замком.

Приготування:

  • Невеликими порціями складаємо пір’я цибулі, великі пучки краще не робити, щоб не травмувати ніжну структуру рослини.
  • Підготовлену зелень шаткуємо шматочками довжиною 1 див.

  • Наповнюємо пакети цибулевою масою на 2/3, розправляємо по площині і випускаємо повітря.
  • Застібаємо пакет, відправляємо в морозильну камеру.

Час від часу дістаємо запаси і струшуємо, щоб цибуля не став одним суцільним колом.

З бланшуванням

У цьому випадку заморожений в пакетах в холодильнику на зиму цибулю збереже свій яскравий колір і м’якше за смаком. Він підійде як для перших страв, так і для різних холодних закусок.

Знадобиться:

  • кілька каструль різного діаметра;
  • кубики харчового льоду;
  • друшляк;
  • пакети для харчових продуктів або з застібкою;
  • зелену цибулю.

Приготування:

  • Промиваємо і обсушуємо молоді пір’я, шаткуємо невеликими кільцями.

  • Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння. В окремому посуді заливаємо лід водою з-під крана. Чим більше льоду, тим краще.
  • Опускаємо в гарячу рідину заготовку на 5 хвилин, відразу ж дістаємо і негайно відправляємо цибулю в крижану воду. Така процедура допоможе зупинити процес нагріву, за рахунок чого пір’я і збережуть свій яскраво-зелений колір.
  • Зливаємо рідину, даємо шматочках стекти в друшляку. Тепер залишається їх тільки підсушити. Чим менше вологи на них залишиться, тим краще вони будуть виглядати в заготовці.

  • Обсохшу сировину розкладаємо по пакетах із застібками, закриваємо бігунок на 2/3 застібки і, розгорнувши пакет на столі, випускаємо залишки повітря з упаковки.
  • Відправляємо заготовку в морозильну камеру.

Перші 2-3 години необхідно виймати заготовки з цибулею з холодильника і злегка їх струшувати, щоб маса не перетворилася у великий крижаний ком. Розсипчасті заморожені продукти завжди набагато зручніше використовувати.

З вершковим маслом

Така заготівля дуже хороша, якщо у надлишку є тонка зелень цибулі-шалот. Крім того, заморожений цим способом в холодильнику на зиму в пакетах продукт можна змішувати з пряною зеленню і використовувати потім в різних стравах в якості начинки.

Наприклад, шматок готового пряного олії підійде для курячих рулетиків або котлет по-київськи.

Інгредієнти:

  • вершкове масло;
  • пера молодої цибулі;
  • харчові пакети (звичайні);
  • улюблені приправи і спеції – за бажанням і в довільній кількості.

Приготування:

  • Промиті і обсушені пір’я і пряну зелень дрібно шаткуємо. Якщо для спільної заморозки використовується кріп або петрушка, слід прибрати всі великі стебла, щоб вони не зіпсували зовнішнього виду заготівлі.

  • Змішуємо підготовлені овочі з розм’якшеним вершковим маслом.

  • Скачуємо за допомогою харчової плівки чи фольги отриману заготовку в невеликі ковбаски.
  • Відправляємо все в морозильну камеру на кілька годин.
  • Застиглу масу нарізаємо на порційні шматочки і складаємо в пакети у кілька шарів. Потрійна упаковка допоможе зберегти аромат зелені і не передасть його іншим продуктам в морозильній камері.

Відправляємо зелене масло на зберігання в морозилку, використовуємо по мірі необхідності.

Терміни зберігання замороженої цибулі

При неперервному перебуванні в морозильній камері продукт зберігає свої смакові якості близько півроку. Якщо всі маніпуляції по заморожуванню зеленої цибулі в холодильнику на зиму були проведені правильно, перед тим як вимкнути плиту, додайте трохи заморожених шматочків в суп або рагу. Тоді аромат готового частування холодним зимовим днем нагадає про сонячне літо.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що немає оцінок )
Залишити відповідь