Як вимочувати баклажани від гіркоти
Баклажани – дуже популярний овоч. Його варять, смажать, запікають, готують ікру, гасять. Баклажани – складова багатьох перших та других страв, закусок. Єдина незручність під час приготування страв з баклажанів – вони можуть гірчити. І цю гіркоту перед приготуванням необхідно видалити для того, щоб і сама страва потім не гірчила.
Головним помічником при видаленні гіркоти з баклажанів буде сіль. Вона допоможе витягнути гіркі речовини з баклажанів. Потім досить просто сполоснути шматочки або скибочки баклажанів під проточною водою і можна приступати до приготування страви.
Як правило, гіркий присмак має шкірка, а не м’якоть. Тому іноді достатньо очистити баклажани від шкірки, щоб позбавитися гіркого присмаку. Це можна зробити, якщо очищення баклажанів від шкірки не суперечить рецептурі. В інших випадках нам допоможе звичайна сіль.
Нам будуть потрібні:
- Ніж
- Друшляк
- Миска
- Баклажан
- Вода
- Сіль
- Щоб вивести гіркоту з баклажанів, нам знадобиться сіль, ніж, миска, друшляк.
- Іноді можна просто очистити баклажани від шкірки, щоб позбавитися гіркоти.
- Мокрий спосіб видалення гіркоти припускає, щоб нарізані баклажани замочити на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води).
- Баклажани в такій воді виринають, тому притисніть зверху шматочки баклажанів блюдцем.
- Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Баклажани готові до роботи.
- При сухому способі видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м’якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин.
- Змийте сіль. Баклажани готові до роботи.