Як прибрати гіркоту з баклажанів

Як вимочувати баклажани від гіркоти

Баклажани – дуже популярний овоч. Його варять, смажать, запікають, готують ікру, гасять. Баклажани – складова багатьох перших та других страв, закусок. Єдина незручність під час приготування страв з баклажанів – вони можуть гірчити. І цю гіркоту перед приготуванням необхідно видалити для того, щоб і сама страва потім не гірчила.

Головним помічником при видаленні гіркоти з баклажанів буде сіль. Вона допоможе витягнути гіркі речовини з баклажанів. Потім досить просто сполоснути шматочки або скибочки баклажанів під проточною водою і можна приступати до приготування страви.

Як правило, гіркий присмак має шкірка, а не м’якоть. Тому іноді достатньо очистити баклажани від шкірки, щоб позбавитися гіркого присмаку. Це можна зробити, якщо очищення баклажанів від шкірки не суперечить рецептурі. В інших випадках нам допоможе звичайна сіль.

Нам будуть потрібні:

  • Ніж
  • Друшляк
  • Миска
Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
30 хвДрук
  • Щоб вивести гіркоту з баклажанів, нам знадобиться сіль, ніж, миска, друшляк.
  • Іноді можна просто очистити баклажани від шкірки, щоб позбавитися гіркоти.
  • Мокрий спосіб видалення гіркоти припускає, щоб нарізані баклажани замочити на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води).
  • Баклажани в такій воді виринають, тому притисніть зверху шматочки баклажанів блюдцем.
  • Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Баклажани готові до роботи.
  • При сухому способі видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м’якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин.
  • Змийте сіль. Баклажани готові до роботи.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь