З кожним роком з’являється все більше любителів напівфабрикатів, зокрема заморожених млинців з начинкою, смак яких вже не відрізнити від домашніх страв, тому в даному огляді відповімо на найпопулярніше питання, скільки часу і як готувати заморожені млинці, щоб вони вийшли найбільш смачними і соковитими.
Час приготування заморожених млинців
Час приготування заморожених млинці залежить від обраного для цього способу, а також бажаного результату (потрібні більш соковиті млинці або підсмажені з хрусткою рум’яною скоринкою):
- Скільки смажити заморожені млинці на сковороді? На розігрітій сковороді заморожені млинці обсмажують в середньому по 5-7 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки (загалом 10-15 хвилин).
- Скільки хвилин готувати заморожені млинці в мікрохвильовці? Першим ділом млинці розморожуємо 3 хвилини в режимі «Розморожування», після чого готуємо в мікрохвильовці ще 3 хвилини в звичайному режимі.
- Скільки гасити заморожені млинці в мультиварці? В мультиварці на режимі «Випічка» заморожені млинці обсмажують 6-8 хвилин з кожного боку.
Дізнавшись, скільки часу готуються заморожені млинці з різною начинкою (м’ясний, з печінкою, ягодами або сиром), розглянемо далі сам процес їх готування різними способами.
Як приготувати заморожені млинці на сковороді
Найпопулярнішим способом приготування заморожених млинців є їх смаження на звичайній сковороді, тому на початку розглянемо, як правильно посмажити млинці на сковороді:
- За 10-15 хвилин до приготування дістаємо куплені або заздалегідь заготовлені млинці з морозильної камери і викладаємо на звичайну тарілку.
- Вибираємо сковороду відповідного розміру і ставимо на плиту (на великий вогонь), додаємо в неї 1-2 столових ложки соняшникової олії (можна замінити такою ж кількістю вершкового або топленого масла, щоб млинці були більш смачними і ніжними).
- На розігріту сковороду викладаємо млинці (1 щільним шаром), зменшуємо вогонь (до середнього) і обсмажуємо їх 5-7 хвилин до утворення рум’яної скоринки (стежимо за процесом), після чого перевертаємо кожен млинець на протилежну сторону і повторюємо процедуру. Під час обжарювання сковороду кришкою накривати не треба.
- Щоб млинці були більш ніжними в кінці приготування в сковороду додаємо 2-3 столові ложки кип’яченої води, накриваємо сковороду кришкою і даємо млинцям потушитися 2-3 хвилини на слабкому вогні.
- Готові млинці перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі сметаною, медом або джемом (в залежності від виду начинки).
Як розморозити і розігріти заморожені млинці в мікрохвильовці
Не менш швидким способом готування заморожених млинців є їх готування в мікрохвильовій печі. Послідовність приготування така:
- Перекладаємо заморожені млинці на тарілку (1 шаром). За один раз в мікрохвильовці краще не готувати багато млинців.
- Ставимо тарілку з млинцями в мікрохвильовку і вмикаємо її в режимі «Розморожування» на 3 хвилини.
- Після розморожування приступаємо до приготування. Змащуємо млинці вершковим маслом, накриваємо тарілку спеціальною кришкою (для СВЧ печей) або накриваємо харчовою плівкою і ставимо в мікрохвильовку, виставивши час приготування 3 хвилини на звичайному режимі.
- Після звукового сигналу акуратно дістаємо готові млинці з мікрохвильовки і подаємо до столу.
У висновку до цього огляду можна відзначити, що розморозити і приготувати заморожені млинці в домашніх умовах досить просто і на це буде потрібно всього кілька хвилин, головне дотримуватися рекомендації по готуванні даних напівфабрикатів, зазначені вище. Свої відгуки та корисні поради, як правильно розморожувати і розігрівати заморожені млинці різними способами, залишаємо у коментарях до цього огляду і ділимося ним в соціальних мережах, якщо він був Вам корисний.