Мексиканські кукурудзяні чіпси-начос – варто подавати з домашнім сирним соусом, чий смак підкреслює сир Чеддер і кайенський перець. При цьому слід пам’ятати, що кайенський перець – дуже ароматний, але сильно пекучий, тому варто додавати його з обережністю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Сіль ¼ ч. л.
- Перець кайенський ¼ ч. л.
- Сир чеддер 250 гр.
Кроки
- Масло нагрівають в глибокій товстостінній сковороді і змішують з просіяним борошном. Суміш обсмажують, поки не вийде світла паста.
- У масу поступово вводять молоко і збивають, щоб соус став однорідним і почав потихеньку густіти.
- У масу додають за смаком потрібну кількість кайенського перцю, трохи солі і гарненько збивають.
- В самому кінці додають сир, який слід натерти заздалегідь, і ще трохи прогріти соус, щоб сир розчинився.
Подають сирний соус теплим або холодним. Насолоджуйтесь!