Пропонуємо добірку рецептів засолювання горбуші швидко і смачно в домашніх умовах під сьомгу. Готову солону рибу можна використовувати для приготування бутербродів або подати до столу як закуску.
Класичний спосіб засолювання горбуші
Цей варіант засолювання прекрасно підійде для тих, у кого мало часу. За смаком вона виходить схожою на сьомгу. Для приготування можна використовувати як філейну частину, так і цілу рибину. В останньому варіанті її потрібно почистити і розділити на філе з шкірою без кісток.
Інгредієнти:
- філе горбуші — 0,7 кг;
- цукровий пісок — 2 ч. л.;
- кухонна сіль — 3 ч. л.;
- лавровий лист — 3 шт.;
- лимон — 1 плід;
- перець чорний і запашний горошком — за смаком.
Приготування:
- Гострим ножем під кутом 45 градусів зняти дрібну луску з тушки. Розпороти їй живіт, видалити всі кишки, голову і хвостову частину. Акуратно вирізати плавники, промити під проточною водою. Зробити надріз по центральній кістці і зняти верхнє філе.
- З готового філе акуратно витягнути кісточки, що залишилися. Кожну напівтушу розрізати на 2 частини.
- У миску висипати цукровий пісок. Додати сіль.
- Перець чорний і запашний горошком подрібнити товкачем. Висипати в ємність. Поламати руками туди ж лавровий лист. Все ретельно перемішати.
- На фольгу викласти перший шматок риби. Посипати невеликою кількістю готового складу, злегка втираючи. Перевернути шматок і зробити аналогічні дії.
- Лимон розрізати на кільця. Збризнути шматок і залишити скибочку на рибку.
- Накрити другою частиною, виконати аналогічні дії. І так до тих пір, поки не закінчиться риба. Щільно загорнути у фольгу.
- Викласти в харчової контейнер і прибрати на 24 години в холодне місце. Через зазначений час видалити часточки лимона, лавровий лист.
Рибу в готовому вигляді нарізати скибочками, викласти на тарілку і подати до столу.
Горбуша малосольна
Швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу. Риба виходить ніжною, соковитою і смачною.
Інгредієнти:
- горбуша — 1 шт.;
- цукор-пісок — 1 ч. л.;
- кухонна сіль — 3 ч. л.
Приготування:
- Непотрошеную рибу з головою промити. Викласти на обробну дошку. Відрізати голову, хвіст і прибрати в сторону. Розрізати черевце і видалити нутрощі.
- Розділити на філе, видаливши хребет. Відрізати черевце. З кожного шматочка видалити кісточки і плавники.
- Розсипати на філе вказану кількість цукру і 1,5 ч. л. солі.
- Забрати готову горбушу в чистий харчовий контейнер герметично його закрити.
- Помістити тару в холодильник на 5 годин. Через зазначений час рибку промити під холодною водою.
Готову горбушу нарізати на скибочки і подати до відварної або запеченої картоплі.
Горбуша в розсолі
Розглянемо швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в розсолі. Рибка в домашніх умовах під сьомгу виходить дуже смачною, ніжною і ароматною.
Інгредієнти:
- горбуша — 1 шт.;
- гаряча вода — 1,5 л;
- сіль велика — 6 ст. л.;
- цукор-пісок — 6 ст. л.;
- лавровий лист за смаком;
- перець чорний і запашний горошком.
Приготування:
- У глибоку ємність викласти лавровий лист. Туди ж відправити перець чорний і запашний горошком. Висипати велику сіль і цукор. Залити крутим окропом, розмішати і прибрати до повного охолодження.
- З риби акуратно під проточною водою зчистити луску. Викласти на обробну дошку, відрізати голову. Розпороти черевце і видалити всі нутрощі.
- Видалити всі кров’яні згустки в районі хребта. Обрізати кухонними ножицями плавники, а після ножем хвіст.
- Підготовлену тушку розрізати на порційні шматки. Викласти їх в глибоку тарілку, прибрати в холодильник поки остигає розсіл.
- У скляну банку викласти шматочки риби. Вилити отриманий розсіл. Закрити гвинтовою кришкою. Ретельно струсити. Прибрати в холодильник на 24 години.
Через зазначений час шматочки можна дістати з маринаду і викласти на красиве блюдо. Подати до столу як самостійне блюдо або з вареними овочами.
Горбуша ніжна
Це ще один простий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу. Готова риба виходить ніжною, соковитою і нереально смачна.
Інгредієнти:
- горбуша — 1 кг;
- вода — 1 л;
- сіль поварена — 5 ст. л.;
- рослинна олія — 50-100 мл.
Приготування:
- Горбушу промити, видалити голову, нутрощі і плавники. Нарізати на скибочки завтовшки 12-15 мм
- Кожен скибочку розділити ще навпіл. При бажанні можна видалити кісточки і шкіру.
- У відповідну тару вилити вказану кількість води. Висипати кухонну сіль. Все ретельно перемішати до повного розчинення сипучого продукту.
- В отриманий розсіл викласти шматочки риби. Витримати 10 хвилин.
- Тарілку застелити чистою серветкою і на неї відправити скибочки риби. Поверх розмістити ще паперовий рушник, вмочити надлишки розсолу.
- Викласти в харчової контейнер. Полити рослинною олією. Герметично закрити кришкою. Прибрати в холодне місце на 30-40 хвилин.
Через зазначений час викласти скибочки на красиве блюдо. Прикрасити часточками лимона і кільцями свіжої цибулі.
Горбуша під сьомгу
Швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу. Такий метод використовують для приготування червоної риби на Далекому Сході.
Інгредієнти:
- холодна вода — 1 л;
- сіль поварена — 4 ст. л.;
- цукор-пісок — 1 ст. л.;
- масло рослинне — 100 мл;
- філе горбуші (без шкіри і кісток) — 700-900 р.
Приготування:
- Вилити В ємність вказану кількість води. Висипати дрібну сіль, все ретельно перемішати. Додати цукровий пісок, продовжувати розмішувати.
- Філе риби без шкіри і кісток, нарізати скибочками завтовшки 1 див Викласти шматочки в готовий розсіл. Прикрити і залишити на 30 хвилин. Через зазначений час злити рідину в окрему тару.
- Готову рибу викласти на дошку і обсушити паперовими серветками, рушником.
- Щільно укласти в харчової контейнер. Залити рослинною олією без запаху.
- Закрити, прибрати на добу в холодильник.
Через зазначений час викласти на красиву тарілку. Прикрасити подрібненим ріпчастою цибулею і подати до столу.
Засолювання риби з цибулею
Швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу дозволяє приготувати ніжну соковиту рибу. Тут прекрасно поєднується ріпчасту цибулю, масло і спеції.
Інгредієнти:
- горбуша — 1 шт.;
- цибуля-ріпка — 3 головки;
- масло рослинне — 200-300 мл;
- перець чорний горошком за смаком.
Приготування:
- Рибу без голови і плавців промити, викласти на обробну дошку. Зняти верхнє філе. Перевернути і зняти нижнє філе. Залишився хребет теж можна засолити, попередньо зламавши його в декількох місцях.
- Прибрати руками кісточки. Нарізати на порційні шматки товщиною 1,5-2 див.
- Дрібну сіль висипати в окрему миску.
- Кожен шматок риби обваляти в солі, викласти в підходящу ємність. Прикрити, прибрати в холодне місце на 20 хвилин.
- Через зазначений час промити рибу під холодною водою. Викласти в ємність шматочки риби шкіркою вниз.
- Зверху викласти шар шинкованої кільцями ріпчастої цибулі. Додати чорний перець горошком.
- Знову розкласти рибу. Після ріпчасту цибулю, перець. Аналогічним чином заповнити ємність шарами до тих пір, поки не закінчиться риба.
- Залити соняшниковою олією. Закрити плоскою тарілкою.
- Поверх неї поставити банку з водою. Прибрати в холодильник на 2 години.
Готову малосольну рибу викласти на тарілку. Подати разом з кільцями ріпчастої цибулі.
По представленим швидким і смачним рецептам можна засолити ароматну і ніжну горбушу в домашніх умовах під сьомгу. Рибка чудово підійде для салатів, холодних закусок.