Як смачно засолити горбушу в домашніх умовах під сьомгу

Пропонуємо добірку рецептів засолювання горбуші швидко і смачно в домашніх умовах під сьомгу. Готову солону рибу можна використовувати для приготування бутербродів або подати до столу як закуску.

Класичний спосіб засолювання горбуші

Цей варіант засолювання прекрасно підійде для тих, у кого мало часу. За смаком вона виходить схожою на сьомгу. Для приготування можна використовувати як філейну частину, так і цілу рибину. В останньому варіанті її потрібно почистити і розділити на філе з шкірою без кісток.

Інгредієнти:

  • філе горбуші — 0,7 кг;
  • цукровий пісок — 2 ч. л.;
  • кухонна сіль — 3 ч. л.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • лимон — 1 плід;
  • перець чорний і запашний горошком — за смаком.

Приготування:

  • Гострим ножем під кутом 45 градусів зняти дрібну луску з тушки. Розпороти їй живіт, видалити всі кишки, голову і хвостову частину. Акуратно вирізати плавники, промити під проточною водою. Зробити надріз по центральній кістці і зняти верхнє філе.

  • З готового філе акуратно витягнути кісточки, що залишилися. Кожну напівтушу розрізати на 2 частини.

  • У миску висипати цукровий пісок. Додати сіль.

  • Перець чорний і запашний горошком подрібнити товкачем. Висипати в ємність. Поламати руками туди ж лавровий лист. Все ретельно перемішати.

  • На фольгу викласти перший шматок риби. Посипати невеликою кількістю готового складу, злегка втираючи. Перевернути шматок і зробити аналогічні дії.

  • Лимон розрізати на кільця. Збризнути шматок і залишити скибочку на рибку.

  • Накрити другою частиною, виконати аналогічні дії. І так до тих пір, поки не закінчиться риба. Щільно загорнути у фольгу.

  • Викласти в харчової контейнер і прибрати на 24 години в холодне місце. Через зазначений час видалити часточки лимона, лавровий лист.

Рибу в готовому вигляді нарізати скибочками, викласти на тарілку і подати до столу.

Горбуша малосольна

Швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу. Риба виходить ніжною, соковитою і смачною.

Інгредієнти:

  • горбуша — 1 шт.;
  • цукор-пісок — 1 ч. л.;
  • кухонна сіль — 3 ч. л.

Приготування:

  • Непотрошеную рибу з головою промити. Викласти на обробну дошку. Відрізати голову, хвіст і прибрати в сторону. Розрізати черевце і видалити нутрощі.

  • Розділити на філе, видаливши хребет. Відрізати черевце. З кожного шматочка видалити кісточки і плавники.

  • Розсипати на філе вказану кількість цукру і 1,5 ч. л. солі.

  • Забрати готову горбушу в чистий харчовий контейнер герметично його закрити.

  • Помістити тару в холодильник на 5 годин. Через зазначений час рибку промити під холодною водою.

Готову горбушу нарізати на скибочки і подати до відварної або запеченої картоплі.

Горбуша в розсолі

Розглянемо швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в розсолі. Рибка в домашніх умовах під сьомгу виходить дуже смачною, ніжною і ароматною.

Інгредієнти:

  • горбуша — 1 шт.;
  • гаряча вода — 1,5 л;
  • сіль велика — 6 ст. л.;
  • цукор-пісок — 6 ст. л.;
  • лавровий лист за смаком;
  • перець чорний і запашний горошком.

Приготування:

  • У глибоку ємність викласти лавровий лист. Туди ж відправити перець чорний і запашний горошком. Висипати велику сіль і цукор. Залити крутим окропом, розмішати і прибрати до повного охолодження.

  • З риби акуратно під проточною водою зчистити луску. Викласти на обробну дошку, відрізати голову. Розпороти черевце і видалити всі нутрощі.

  • Видалити всі кров’яні згустки в районі хребта. Обрізати кухонними ножицями плавники, а після ножем хвіст.

  • Підготовлену тушку розрізати на порційні шматки. Викласти їх в глибоку тарілку, прибрати в холодильник поки остигає розсіл.

  • У скляну банку викласти шматочки риби. Вилити отриманий розсіл. Закрити гвинтовою кришкою. Ретельно струсити. Прибрати в холодильник на 24 години.

Через зазначений час шматочки можна дістати з маринаду і викласти на красиве блюдо. Подати до столу як самостійне блюдо або з вареними овочами.

Горбуша ніжна

Це ще один простий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу. Готова риба виходить ніжною, соковитою і нереально смачна.

Інгредієнти:

  • горбуша — 1 кг;
  • вода — 1 л;
  • сіль поварена — 5 ст. л.;
  • рослинна олія — 50-100 мл.

Приготування:

  • Горбушу промити, видалити голову, нутрощі і плавники. Нарізати на скибочки завтовшки 12-15 мм

  • Кожен скибочку розділити ще навпіл. При бажанні можна видалити кісточки і шкіру.

  • У відповідну тару вилити вказану кількість води. Висипати кухонну сіль. Все ретельно перемішати до повного розчинення сипучого продукту.

  • В отриманий розсіл викласти шматочки риби. Витримати 10 хвилин.

  • Тарілку застелити чистою серветкою і на неї відправити скибочки риби. Поверх розмістити ще паперовий рушник, вмочити надлишки розсолу.

  • Викласти в харчової контейнер. Полити рослинною олією. Герметично закрити кришкою. Прибрати в холодне місце на 30-40 хвилин.

Через зазначений час викласти скибочки на красиве блюдо. Прикрасити часточками лимона і кільцями свіжої цибулі.

Горбуша під сьомгу

Швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу. Такий метод використовують для приготування червоної риби на Далекому Сході.

Інгредієнти:

  • холодна вода — 1 л;
  • сіль поварена — 4 ст. л.;
  • цукор-пісок — 1 ст. л.;
  • масло рослинне — 100 мл;
  • філе горбуші (без шкіри і кісток) — 700-900 р.

Приготування:

  • Вилити В ємність вказану кількість води. Висипати дрібну сіль, все ретельно перемішати. Додати цукровий пісок, продовжувати розмішувати.

  • Філе риби без шкіри і кісток, нарізати скибочками завтовшки 1 див Викласти шматочки в готовий розсіл. Прикрити і залишити на 30 хвилин. Через зазначений час злити рідину в окрему тару.

  • Готову рибу викласти на дошку і обсушити паперовими серветками, рушником.

  • Щільно укласти в харчової контейнер. Залити рослинною олією без запаху.

  • Закрити, прибрати на добу в холодильник.

Через зазначений час викласти на красиву тарілку. Прикрасити подрібненим ріпчастою цибулею і подати до столу.

Засолювання риби з цибулею

Швидкий і смачний рецепт засолки горбуші в домашніх умовах під сьомгу дозволяє приготувати ніжну соковиту рибу. Тут прекрасно поєднується ріпчасту цибулю, масло і спеції.

Інгредієнти:

  • горбуша — 1 шт.;
  • цибуля-ріпка — 3 головки;
  • масло рослинне — 200-300 мл;
  • перець чорний горошком за смаком.

Приготування:

  • Рибу без голови і плавців промити, викласти на обробну дошку. Зняти верхнє філе. Перевернути і зняти нижнє філе. Залишився хребет теж можна засолити, попередньо зламавши його в декількох місцях.

  • Прибрати руками кісточки. Нарізати на порційні шматки товщиною 1,5-2 див.

  • Дрібну сіль висипати в окрему миску.

  • Кожен шматок риби обваляти в солі, викласти в підходящу ємність. Прикрити, прибрати в холодне місце на 20 хвилин.

  • Через зазначений час промити рибу під холодною водою. Викласти в ємність шматочки риби шкіркою вниз.

  • Зверху викласти шар шинкованої кільцями ріпчастої цибулі. Додати чорний перець горошком.

  • Знову розкласти рибу. Після ріпчасту цибулю, перець. Аналогічним чином заповнити ємність шарами до тих пір, поки не закінчиться риба.

  • Залити соняшниковою олією. Закрити плоскою тарілкою.

  • Поверх неї поставити банку з водою. Прибрати в холодильник на 2 години.

Готову малосольну рибу викласти на тарілку. Подати разом з кільцями ріпчастої цибулі.

По представленим швидким і смачним рецептам можна засолити ароматну і ніжну горбушу в домашніх умовах під сьомгу. Рибка чудово підійде для салатів, холодних закусок.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь