Як варити каву в турці на плиті дізналася лише недавно. Зазвичай п’ю розчинний напій. Але тепер користуюся лише в такий спосіб. Процес не триває багато часу. Важливо не пропустити момент закипання – у цьому полягає вся «складність». Кава виходить неймовірно ароматною і піднімає настрій на весь день.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава в зернах 8 гр.
- Вода 80 мл.
Кроки
- На кухонних терезах зважте кавові зерна. Не потрібно користуватися вагами щоразу. Якщо ви варитимете каву постійно, то кількість зможете визначати на око.
- Скориставшись млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть уже мелену каву.
- Мелену каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб вона рівномірно розподілилася.
- Залийте 80 мілілітрами води. Кількість води має бути 1 до 10.
- Розмістіть турку на плиті. Встановіть нагрівання трохи вище середнього.
- Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.
Перемішайте каву і перелийте в чашку. Насолоджуйтесь натуральним насиченим смаком. Приємного апетиту!