Закуски в лаваші на Новий рік 2021

Лаваш – прісний тонкий хліб, але з нього можна приготувати самі різні закуски, в тому числі на Новий 2021 рік. Пропонуємо кілька рецептів з фото, які зроблять страви на святковому столі самими оригінальними, яскравими і смачними.

Закуски в лаваші з маслинами, червоною рибою та ікрою

У приготуванні закусок в лаваші ніяких секретів немає – завдання просте і не вимагає особливого кулінарного таланту. І щоб у цьому переконатися, пропонуємо кілька рецептів з фото простих, але смачних закусок на Новий 2021 рік.

З маслинами

  • лаваш;
  • 200 г маслин;
  • 100 г вершкового сиру;
  • зелень кропу;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю.

Приготування:

  • У блендері подрібнюємо маслини і перекладаємо в окремий посуд.
  • Дрібно шаткуємо зелень кропу.
  • До вершкового сиру приєднуємо чорний перець, добре розмішуємо лаваш і змащуємо.

  • Зверху смужками товщиною в 1,5 см викладаємо подрібнені маслини.

  • Вільний простір заповнюємо зеленню кропу.

Звертаємо лаваш так, щоб смужки були під кутом 45°, скручуємо в рулет, накриваємо харчовою плівкою і кладемо в холодне місце на 3-4 години. Після цього дістаємо, розрізаємо на шматочки і кладемо на блюдо.

З червоною рибою

  • лаваш;
  • 100 г солодкої кукурудзи;
  • 200 г червоної риби;
  • 70 г вершкового масла;
  • зелень кропу.

Приготування:

  • Лаваш промазуємо розм’якшеним вершковим маслом.
  • Присипаємо консервованою кукурудзою і дрібно нарізаним кропом.

  • Зверху кладемо тонкі шматочки будь-якої червоної риби, можна взяти копчену сьомгу.

Лаваш з начинкою звертаємо в рулет, прибираємо в холодильник на 3-4 години, накривши харчовою плівкою. Дістаємо, нарізаємо на шматочки.

З червоною ікрою

  • лаваш;
  • 100 г вершкового сиру;
  • 100 г червоної ікри;
  • 150 г твердого сиру.

Приготування:

  • Вершковим сиром промазуємо лаваш.
  • Смужками викладаємо червону ікру.

  • Між смужками – тертий сир твердих сортів.

Розгортаємо лаваш, щоб смужки опинилися під кутом 45°, скручуємо в рулет, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 3-4 години. Дістаємо, ріжемо на шматочки і викладаємо на тарілку.

Холодна закуска в лаваші з оселедцем

Який же новорічний стіл без оселедця, але необов’язково готувати з такої риби салат, адже можна на Новий 2021 рік подати дуже смачну закуску в лаваші. Рецепт з фото дуже простий, не потребує багато сил і часу.

Інгредієнти:

  • 350 г відвареної картоплі;
  • 25 г вершкового масла;
  • 2 тонких лаваша;
  • 150 г вершкового сиру;
  • зелень петрушки і кропу;
  • 300 г філе оселедця (шматочками).

Приготування:

  • Картоплю відварюємо до готовності, додаємо до нього розтоплене масло і перетворюємо на пюре.

  • Один аркуш промазуємо плавленим сиром, присипаємо дрібно посіченою зеленню кропу і петрушки.

  • Зверху кладемо другий лист лавашу і рівномірно покриваємо його картопляним пюре, але з одного боку залишаємо 5 см, її промаж плавленим сиром.
  • На пюре розкладаємо шматочки філе оселедця.

  • Тепер акуратно скручуємо в рулет і залишаємо на 1,5 години в прохолодному місці. Після закінчення часу рулет нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Закуска в лаваші «Свічки»

Наступний рецепт ідеально підходить для святкового столу на Новий 2021 рік. Закуска в лаваші, як на фото, виходить красивою, при цьому дуже смачною і ситною.

Інгредієнти:

  • лаваш;
  • 300 г свіжих грибів;
  • 200 г нарізної сиру;
  • 50 г тертого сиру;
  • 150 мл сметани;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 цибулина;
  • 1 яєчний жовток;
  • 3 зубчики часнику;
  • зелень кропу.

Приготування:

  • Для начинки малими брусочками ріжемо цибулю і гриби. Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо гриби, підсолюємо. Коли гриби дадуть сік, перемішуємо і смажимо до готовності.

  • Змішуємо сметану з гірчицею, приєднуємо подрібнений часник і добре перемішуємо.
  • У центр рознімної форми ставимо перевернуту піалу.
  • З лаваша вирізаємо 8 прямокутників шириною 6 див. Це будуть свічки.
  • Закруглені краї використовуємо для конусів. Одне півколо змащуємо сумішшю з сметани і гірчиці, зверху кладемо шматочок сиру і грибну начинку, яка повинна займати третю частину сиру. Звертаємо в конус.

  • Конуси з начинкою викладаємо навколо піали і її прибираємо.
  • З прямокутних смуг робимо свічки. Також промазуємо їх сметаною з гірчицею, кладемо сир, гриби, ставимо в центр.
  • У шаховому порядку викладаємо маленькі конуси, які робимо з половинок закруглених країв лаваша.

Зверху посипаємо тертим сиром, відкриті ділянки лаваша промазуємо яєчним жовтком і відправляємо в духовку на 10-12 хвилин (температура 180 °С). Готову закуску посипаємо зеленню кропу і прикрашаємо вогниками, які можна вирізати із звичайної кольорового паперу.

Кульочки з лаваша

Кульочки з лаваша – проста, але оригінальна і апетитна закуска, яку також можна прикрасити святковий стіл на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • лаваш;
  • 150 г винограду;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • 50 р сиру фета;
  • 3-4 гілочки петрушки;
  • 100 мл натурального йогурту (3,5%);
  • чорний перець за смаком.

Приготування:

  • Лист лаваша нарізаємо квадратиками зі сторонами 10 див.

  • Беремо два протилежних краю, з’єднуємо, скріплюємо зубочисткою і отримуємо кульочок.

  • Після всі кульочки кладемо на деко і відправляємо в духовку на 5-10 хвилин (температура 180 °С).

  • Потім заготовки з лаваша дістаємо і акуратно витягаємо зубочистки.

  • Для начинки невеликими шматочками, подрібнюємо виноград, на великій тертці натираємо звичайний сир і фету.
  • Пересипаємо всю нарізку в миску разом з подрібненою зеленою цибулею. Трохи перцю і заправляємо натуральним йогуртом.

Перед самою подачею фаршируємо кульочки з лаваша приготовленої начинкою, викладаємо на красиве блюдо і тішимо гостей смачною закускою.

Закусочні тарталетки з лаваша «Новорічний сніжок»

При бажанні здивувати гостей на Новий рік незвичайною закускою зверніть увагу на наступний рецепт. Це закусочні тарталетки з лаваша, які виходять хрусткими, а сама закуска з начинкою з курки і корейської моркви дуже смачною.

Інгредієнти:

  • лаваш;
  • 50 г вершкового масла;
  • 250 г вареної курки;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • 100 г сиру;
  • зелена цибуля;
  • майонез.

Приготування:

  • З лаваша з допомогою формочок вирізаємо заготовки для тарталеток у формі кола.
  • Кружечки з прісного хліба з двох сторін добре змащуємо топленим вершковим маслом і білою стороною вниз укладають у формочки, розрівнюємо.

  • Відправляємо тарталетки в духовку буквально на 5 хвилин (температура 200 °С).
  • Для начинки дрібно рубаємо пір’я зеленої цибулі.

  • Половину сиру натираємо на крупній тертці.
  • Відварне м’ясо птиці розбираємо на волокна, а потім подрібнюємо ножем на дрібні шматочки.

  • З’єднуємо м’ясо із зеленню, сиром, гострою морквою. Кладемо майонез і все добре перемішуємо.

Наповнюємо тарталетки з лаваша з начинкою, а зверху щедро присипаємо залишилися сиром, який тремо на дрібній тертці.

Закуски в лаваші — 3 варіанти начинки

Щоб стіл на Новий 2021 рік вийшов різноманітним і смачним, приготуйте закуску в лаваші. А для підказки пропонуємо одразу 3 рецепти з фото простих закусок з крабовими паличками, зі шпротами, з шинкою і сиром.

Зі шпротами

  • 150 г шпротів;
  • 150 г сиру;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ Пучка петрушки;
  • 12 маринованих огірка;
  • лаваш.

Приготування:

  • Майонез з’єднуємо з товченим часником, змішуємо і намазуємо лаваш.
  • Зверху посипаємо тертим сиром, а потім вареними яйцями, які також пропускаємо через великі осередки терки.
  • Мариновані огірки нарізаємо маленькими кубиками, розкладаємо поверх шару з яєць.

  • Наступний шар – подрібнена зелень петрушки.
  • Останній інгредієнт, головний – шпроти, які кладемо по довжині майбутнього рулету.

Лаваш з начинкою звертаємо в рулет і витримуємо до подачі в холоді. Для такої закуски не варто використовувати багато риби, інакше закуска вийде надто солоною, і не буде відчуватися смак інших інгредієнтів, тільки шпротів.

З крабовими паличками

  • 200 г крабових паличок;
  • 3-4 ст. л. плавленого сиру;
  • 3 яйця;
  • 3 зубчики часнику;
  • ½ Пучка петрушки;
  • 1 лаваш;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Дрібними кубиками нарізаємо крабові палички.
  2. Дрібно рубаємо зелень кропу.
  3. Для подрібнення варених яєць використовуємо крупну тертку.
  4. Через прес прямо в сир пропускаємо зубчики пряного овоча, змішуємо і змащуємо часниковим сиром всю поверхню лаваша.
  5. Зверху посипаємо кропом, потім викладаємо крабові палички і яйця.
  6. Лаваш з усім вмістом скручуємо в рулет і кладемо у прохолодне місце. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками.

З шинкою і сиром

  • 150 г шинки;
  • 150 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • ¼ Петрушки;
  • ¼ Зеленої цибулі;
  • 100 г свіжого огірка;
  • 1 лаваш.

Приготування:

  1. З допомогою великої терки подрібнюємо варені яйця і сир.
  2. Зелену цибулю і петрушку дрібно рубаємо гострим ножем.
  3. Нарізаємо Тонкими смужками шинку і свіжий огірок.
  4. Товчений часник отруюємо в майонез, змішуємо, змащуємо лаваш.
  5. Поверх майонезу розсипаємо зелень.
  6. Потім сир, шинку і свіжий огірок.
  7. Звертаємо лаваш з начинкою в рулет і в харчовій плівці наполягаємо в холоді, щоб всі смаки перемішалися. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками.

Гарячі закуски з лаваша

З лаваша можна приготувати не тільки холодні, а й гарячі закуски. Пропонуємо оцінити і взяти на замітку кілька рецептів для повсякденного і новорічного столу.

З ковбасою і сиром

  • лаваш;
  • 250 г ковбаси;
  • 150 г твердого сиру;
  • 2 помідори;
  • 5 гілочок кропу;
  • 50 мл майонезу;
  • 1 яйце;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  • Підготуємо всі інгредієнти: сир тремо на тертці, малими кубиками ріжемо ковбасу і томати, подрібнюємо зелений кріп.
  • Перекладаємо В миску помідори, сир, ковбасу, зелень і майонез, все змішуємо.

  • Лист лаваша ділимо на 8 прямокутників, на кожен кладемо начинку, скручуємо в рулетики.

  • Рулетки кладемо у форму, змащуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутним насінням і ставимо в духовку на 15-20 хвилин (температура 180 °С). Готову закуску подаємо в гарячому вигляді, але і в холодному вона не менш смачна.

З яйцем і сиром

  • 3-4 яйця;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • зелень;
  • лаваш;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Дрібно рубаємо зелень петрушки, з допомогою терки подрібнюємо варені яйця і твердий сир.
  • Перекладаємо всі інгредієнти в загальну миску, солимо і заправляємо сметаною.

  • Лист прісного хліба ділимо на прямокутники, на кожен кладемо начинку і скручуємо в рулетики.

Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін на рослинній олії. Після викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню і відразу подаємо до столу.

З куркою

  • 2 листи лаваша;
  • 150 г сиру;
  • 1-2 помідора;
  • 2 яйця;
  • 1 курячий окорочок;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. насіння кунжуту;
  • 1-2 цибулини.

Маринад для цибулі:

  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. оцту (9 %);
  • 100 мл води.

Приготування:

  • Почнемо з цибулі, яку потрібно замаринувати, але для цього шаткуємо її півкільцями. Потім залишаємо в маринаді на 10-15 хвилин, який готуємо з оцту, води, солі і цукру.
  • Попередньо відварену курячий окорочок кришимо малими брусочками. Також ріжемо кубиками варені яйця і томати. Дрібно шаткуємо зелені листочки петрушки.

  • Через тертку з великими осередками пропускаємо сир твердих сортів.
  • У миску кладемо м’ясо, томати, сир, зелень, яйця і мариновану цибулю, наприкінці кладемо майонез і все перемішуємо.

  • Листи лаваша ділимо на рівні прямокутники, в які і загортаємо начинку.

У форму викладаємо всі рулетики, змащуємо їх рослинною олією, зверху присипаємо насінням кунжуту і підрум’янюємо в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 °С.

Ось такі закуски в лаваші можна подати на стіл на Новий 2021 рік. Всі запропоновані рецепти з фото прості, але при цьому дуже смачні. А, щоб закуски завжди виходили соковитими, лаваш потрібно обов’язково змащувати соусом. Це може бути звичайний майонез, вершкове масло, плавлений або сирний сир, гірчиця або соус власного приготування.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь